Hogyan változik a bankolás? Mit tesz a pénzzel a Revolut, a Wise?
Startlap - Startlap
Milyen hatással van az orosz-ukrán háború a fintech cégekre? Egyáltalán, mi az a fintech, mit jelent a neobank? Jogosan tartanak a klasszikus bankok a Revolut, a Wise, vagy a Curve szolgáltatóktól? Mennyire van biztonságban a pénzünk ezeknél a cégeknél? Mit is jelent a Revolut forintszámláinak változása? Kiderül a PénzÜgyes podcast legújabb adásából.
A hazai fintech egyik legmeghatározóbb képviselője, Suppan Márton (Peak Financial Services alapító-tulajdonosa), és kollégája, Bátorfi Botond (Peak tanácsadója, a fintech.hu szerkesztője) érkezett Györfy Rúbenhez a PénzÜgyes podcast legújabb adásában, hogy képet kapjunk az új pénzügyi megoldásokat kínáló cégekről, amik alapjaiban változtatják meg a bankolás jövőjét.

Mi a különbség egy fintech, és egy hagyományos bank között?

Mint a postai levélküldés és az e-mailezés közti különbség, nagyjából ekkora ugrást látunk a klasszikus bankszektorral szemben” – érzékeltette egy hasonlattal Suppan Márton, mennyire gyorsan fejlődnek a digitális pénzügyi technológiák, az új, nem banki szereplők.

 

Magyarországon is egyre többen használják a Revolut, a Wise, vagy a Curve szolgáltatásait, ám sokan nem ismerik, hogyan működnek valójában ezek a cégek, és gyakori a kérdés, mennyire van biztonságban náluk a pénzünk? Mi történik a pénzzel, ha csődbe menne egy fintech? A szakértők erre is választ adnak az adásban, ahogy arról is beszélgetnek, a hazai bankok riválisként, vagy éppen “barátként” tekintenek-e a ezekre a vállalatokra, és milyen változások jöhetnek a mindennapi pénzügyeink intézésében, különösen, ha felnőnek a mostani 10-13 évesek, akik szinte biztosan nem fognak már  “önként és dalolva” besétálni egy-egy bankfiókba?

 

Hogyan változik a bankolás Magyarországon?
A PénzÜgyes podcast felvételén balról jobbra: Suppan Márton, Bátorfi Botond és Györfy Rúben

Mi lesz a Revolut forintszámláival? 

A Revolut forintszámlái megszűntek Magyarországon április elsejével, ez ellehetetlenítette, hogy elsődleges, illetve egyetlen bankszámlaként használja őket valaki itthon” – mutatott rá Bátorfi Botond. Mi állhat a változás hátterében, és mit jelent ez pontosan a magyarországi felhasználókra nézve?  Törekszik-e arra a Revolut, hogy visszavezessék ezt a funkciót?

 

 

A podcastból kiderül még, miben különböznek a már felsorolt népszerű szolgáltatók, melyiket mikor érdemes választani. A beszélgetésben kitérnek az orosz-ukrán háború fintech-szektort érintő hatásaira is.

 
A PénzÜgyes korábbi adásaiból:

Ez is érdekelhet

képcím

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése? Szakértők kiszámolták az...

képcím

Zsebpénz: mikortól és hogyan adható a gyereknek? Szakértők...

képcím

Hogyan tanulja meg a gyerek, hogy mi az a pénz? Tippek, játékok a...

Kapcsolódó podcastok