"Mi erre születtünk" - Hadas Kriszta és Sváby András a Kettős:pont podcastben
Startlap - Startlap
A Startlap legújabb podcast-sorozatában, a Kettős:pontban ismert és elismert emberek beszélgetnek egymással, egymásról. Az első adás vendégei Hadas Kriszta és Sváby András, akik több mint három évtizede jó barátok; olyanok, akiket a szakmájukon kívül rengeteg dolog köt össze és akik jóízűen tudják ugratni egymást. Mit gondolnak a televíziózásról, mi hajtja őket a mai napig, hány fülbevalója volt tinédzserként Sváby Andrásnak és ki volt igazából Hadas Kriszta osztályfőnöke a színművészetin? Ez is kiderül a podcastból.

Az ATV-n futó Heti Napló Sváby Andrással műsorvezetője és a hazai televíziózás egyik legnépszerűbb riportere, Hadas Kriszta sok szempontból olyanok, mint a tűz és a víz. Amikor megérkeznek a stúdióba, rögtön ugratni kezdik egymást, “szívják a másik vérét” – ahogy ők mondják.  Teszik mindezt úgy, hogy mindeközben érezhető a másik iránti mérhetetlen tisztelet. Ők azt mondják magukról, hogy olyanok, mint Jack Lemmon és Walter Matthau a Furcsa pár című filmben. De honnan indult ez az évtizedes barátság? Mi volt az első benyomásuk a másikról? 

-A rendszerváltás idején kerültem a Magyar Rádióba, tehát kilencven környékén. Gyakorlatilag friss, újonc, zöldfülű rádiósként egyszer csak kaptam egy gyakornokot. Szerintem csak rám dobták, hogy “foglalkozzon ő vele”, de még nem voltam azon a szinten, hogy gyakornokot tudjak képezni – idézte fel András az első találkozásuk emlékeit. – Próbáltam egy jó anyagot összehozni és ott volt a hátamon a púp, a kis gyakornok. 

-Igen, én meg ott lihegtem utána – vette át a szót Kriszta, aki a beszélgetés során azt is elárulta, hogy miért különleges a kapcsolata a jelenlegi főnökével. 

“Engem senki nem tud úgy megbántani a férjemen kívül, mint az András.

Talán azért, mert fontos az érzelmi kötelék” – tette hozzá Kriszta, aki szakmailag is rendkívüli módon tiszteli a kollégáját. – Elképesztő iramot diktál: olyan gyermeki lelkesedéssel tud éjjel fél egykor az orrszívó-porszívó feltalálójáról szóló történetet elmesélni hosszan, annyira szereti ezt csinálni, hogy mi ezt átvesszük.

Annak ellenére, hogy imádják a munkájukat, gyakran érzik úgy, hogy falakba ütköznek és hogy egyre nehezebb változást elérni az országban. Mi hajtja őket mégis, hogy hétről-hétre újabb és újabb történeteket tárjanak a nézők elé? Hogyan küzd meg Kriszta a folyamatos elégedetlenségével és milyen tartalmakat követ a TikTokon András? Kiderül a podcastból.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter bocsánatot kért

képcím

Büntetőeljárás indulhat Magyar Péter ellen a listázás miatt

képcím

Magyar Péter kivonult az ATV Egyenes beszéd című műsorának...

Kapcsolódó podcastok