"A hazugság nem megy át a rendszeren"- Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás a Kettős:pont podcastben
Startlap - Startlap
Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás hosszú évek óta kollégák, akiket a szakmájukon kívül az is összeköt, ahogy a világról, a mindennapok történéseiről és a társadalmi szerepvállalásról gondolkodnak. A két előadó a színházon és a közéleten kívül mesél arról is, hogy mit lehet kezdeni a gyerekkori traumákkal, milyen segítséget nyújthat a humor és milyen terveik vannak a jövőre nézve!

Műsoraikkal szórakoztatják a közönséget, szerepelnek az RTL Klub képernyőjén, miközben rendkívül fontosnak tartják, hogy a humoron, a nevetésen keresztül olyan ügyekre is felhívják az emberek figyelmét, amik meghatározzák a mindennapjainkat. Köztudott, hogy Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás nem tudnak és nem is akarnak szemet hunyni a társadalmi különbségek, az egyenlőtlenségek és az abszurd helyzetek fölött. Kevesen tudják azonban, hogy a kapcsolatuk évekkel ezelőtt, egy közös színházi munka során kezdődött. 

– Nóra természete nagyon felszabadító, nagyon jó a társaságában lenni. Ez rögtön az első alkalommal kiderült, az olvasópróba előtt. A Vígszínház büféjében lehetett érzékelni, hogy ott van egy vidám sarok, ahol a Nóra elhelyezkedett – idézi fel az első emlékét a kollégájáról Tamás. – Számomra nagyon taszító volt, hogy valaki ennyire önfeledten jól tudja érezni magát, miközben én meg szorongok. 

-De amúgy akkor nagyon-nagyon szorongtam – vette át a szót Nóra. – Az egy tök nagy meglepetés volt, hogy a Tomi nagyon szerény.

Nem rejtette véka alá a kétségeit és szerintem ez egy nagyon jó és hasznos tulajdonság. Engem ez szabadított fel.

Később, Magyarország Kedvenc Műsorával fonódott össze a két színész karrierje, ami miatt sok támadást is kaptak. 

Nem gondoltam, hogy ennyire szélsőséges indulatokat tud kiváltani egy-egy humorosan megfogalmazott sor,

ami sok igazsággal bír, de nem direktbe üt vagy bánt. De az ember folyamatosan tanul. Az az észrevételem magamról, hogy meglehetősen naiv ember vagyok, jóhiszemű. Most már tudom, hogy az internet egy olyan tér, ahol az ember sokkal szélsőségebben kifejezheti a véleményét – mondta Tamás. Nóra hozzátette: ő sem képes becsukni a szemét, ha igazságtalanságot tapasztal. 

-Azt nem érzem, hogy már semmi nem üti meg az ingerküszöbömet, inkább azt, hogy minden. Én nem tudom azt csinálni, hogy nem érdekel és tényleg nem hat meg.

Egyszerűen nem megy át a hazugság a rendszeren keresztül, de az sem megy, hogy agyvérzést kapjak 34 évesen

– mondta Nóra.

De vajon hogyan vezetik le ők a felgyülemlett feszültséget, mit gondolnak a mostani Magyarországról és milyen tanácsokat szoktak adni egymásnak? A Startlap podcastjéből ez is kiderül! 

Lengyel Tamás és Rainer-Micsinyei Nóra színészek

Ez is érdekelhet

képcím

"Egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik nem a híres embert...

képcím

"Az MI nem fog reggel 6-kor felkelni, hogy három gyereket elvigyen...

képcím

"Mi erre születtünk" - Hadas Kriszta és Sváby András a...

Kapcsolódó podcastok