Tényleg olcsó a törökországi all inclusive nyaralás? - Szakértői tippek, hogyan éri meg utazni
Startlap - Startlap
Hogyan lehet a legjobb áron repülőjegyet foglalni? Egyáltalán, hova érdemes utazni a háború, a drasztikus áremelkedések közepette? Igazak a legendák a török tengerparti utakról? Mire figyeljünk, hogy a tervezettnél ne kerüljön jóval többe egy vakáció? A PénzÜgyes podcast legújabb adása a tudatos nyaralásról szól, Kassay Tamás turisztikai szakértő és Szabó Levente pénzügyi szakember beszélget Györfy Rúben műsorvezetővel.
Egyre több helyre korlátozások nélkül utazhatunk, de az orosz-ukrán konfliktus hatással van a turizmusra is. Amellett, hogy néhány országban hirtelen megállt a kereslet, a háború miatt iszonyatosan felpörgött az infláció; nyilvánvalóan több pénzbe kerül egy vakáció is. Hogy a jelenlegi gazdasági környezetben hova érdemes utazni, arról Kassay Tamás beszél a PénzÜgyes legújabb adásában. A turisztikai szakértő, utazó blogger ajánlásai között olyan térségek is szerepelnek, amire eddig talán kevesen gondoltak egy úti cél kiválasztásánál. De most kiderül, melyik ország fővárosában lehet egy hétig akár 40 ezer forintért is két főre szállást találni, és választ kapunk arra a kérdésre is, hogy tényleg megéri-e egy törökországi nyaralás 2022-ben. 
A képen balról jobbra: Szabó Levente pénzügyi szakértő, Kassay Tamás turisztikai szakértő, utazó blogger, és Györfy Rúben műsorvezető a PénzÜgyes podcast felvételén.

Emelkedő árak, munkaerőhiány a vendéglátásban

A podcastben Szabó Levente pénzügyi szakértő kitér az utasbiztosítások, a sztornó biztosítás fontosságára is. A belföldi helyzet kapcsán pedig úgy fogalmaz, az áremelkedés igen erősen látszik a Balatonnál is, kérdés, hogy hol lesz majd a határ, amikor ténylegesen a kereslet-kínálat határozhatja meg az árakat. Kassay Tamás szerint Magyarország kényes helyzetben van a forint-euró árfolyamának változása miatt, a turizmus-vendéglátás pedig az az ágazat, ahol mindig is nagy volt az elvándorlás nyugat felé. “Most odáig jutottunk, hogy a nagyon tisztességes fizetéssel sem biztos, hogy van dolgozó” –  fogalmaz a szakértő. Mit tapasztalnak mindebből a vendégek? Mivel jár az, hogy az árstopok nem vonatkoznak az üzleti szereplőkre? Érdemes-e összevetni az Adriát a Balatonnal?  Válaszok az adásban.

Ingyenes nyaralás; repülőjegy-foglalási tippek

“A régi beidegződések már nem működnek egy repülőjegy foglalásánál” – mondja Kassay Tamás, és megosztja azokat a praktikákat, amikkel jelentősen faraghatunk a jegy végösszegből. A beszélgetésből az is kiderül, hogyan utazott teljesen ingyen Isztambulba, és töltött négy napot a törökországi városban úgy, hogy a szállása is ingyen volt. Spoiler: nem nyereményjátékon nyerte az utat, hanem van egy nagyon hasznos tanácsa, ami bárki számára elérhető. Olyan tanulságok is elhangzanak még az adásban, miszerint hogyan kerüljük el, hogy rossz SIM-kártya használattal 1,6 milliós telefonszámlát kapjunk egy vakáció végén, mire figyeljünk, ha autót akarunk bérelni egy utazáson, és milyen szabályoknak nézzünk utána, mielőtt felszállunk egy repülőre.

 

 

Ha pedig valaki spórolási tippekről hallana, amivel egy nyaralásra is félretehetünk, ajánljuk a PénzÜgyes podcast legelső adását:

Ez is érdekelhet

képcím

Ismét pálmafás ingben nyaral Orbán Viktor - fotó...

képcím

Foci-Eb: Utolsóként Hollandia a négy között

képcím

Megtalálták a Horvátországban eltűnt ötödik magyar kajakost

Kapcsolódó podcastok