Sokat lehet spórolni egy jó bankváltással: elmondják a szakértők, mire kell figyelni!
Startlap - Szponzorált tartalom
Több tízezer forint megtakarítást is jelenthet éves szinten, ha egy jobb számlacsomagot választunk. Az olcsóbb megoldásért érdemes lehet bankot is váltani. De milyen tényezőkre kell figyelni a döntésnél? Hogyan zajlik a folyamat, ha a drága hitelünket akarjuk kiváltani? A PénzÜgyes podcast legújabb adásában a bankváltással kapcsolatos tudnivalókat járták körbe a pénzügyi szakértők.

“Érdemes megkérdezni magunktól, hogy utoljára mikor váltottunk bankszámlát? Valószínűleg tíz éve, és egy olyan rossz csomagunk van, amit már nem is kérhetnénk, mert rég kivezették” – fogalmaz Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu alapítója a podcastben. A pénzügyi szakértő szerint két-három évente érdemes átnézni, hogy mennyit is fizetünk a bankszámlánkért, és választani egy jobb ajánlatot, amivel spórolhatunk. Az adásban egy példán keresztül szemlélteti, hogy egy jól időzített számlaváltással átlagosan mennyi pénzt takaríthatunk meg éves szinten.

Könnyen lehet, hogy a döntésünk bankváltással jár. A díjak összevetése mellett azonban további szempontokat is érdemes figyelembe venni egy bankváltás előtt. Ilyenek például a szolgáltatások, mint egy nagyon jól működő mobilapplikáció, ami számos hasznos funkciója mellett segíthet elemezni a költségeinket. Fontos lehet az is, hogy be kell-e mennünk személyesen a bankfiókba, vagy időt spórolva lehetőségünk van a videós, vagy akár a szelfis számlanyitásra is. Utóbbi megoldások gyakorlati lépéseiről bővebben is hallhatunk a PénzÜgyes podcastben.

A szakértők Györfy Rúben vendégeként beszéltek arról is, hogy megéri-e bankváltáson gondolkodni akkor, ha személyi kölcsönt vagy lakáshitelt szeretnénk, netán egy hitellel már húsz évre elköteleződtünk egy adott pénzintézetnél.

“Aki tavaly vásárolt ingatlant és felvette 8-9-10 százalékon a jelzáloghitelét, neki mindenképpen érdemes figyelni a piacot, most már elérhetőek a 6 százalék környéki hitelkamatok” – hívta fel a figyelmet Szűcs Krisztián, a Pénzügyeinkről.hu szerkesztője. A pénzügyi szakértő hozzátette, hogy jellemzően a saját bankunknál nem kapunk annyira jó ajánlatot, ilyenkor valószínűleg bankot kell váltani, hogy kedvezőbbre cserélhessük a drága hitelt.  Ennek azonban van egy költsége is, hogy mennyi, az kiderül az adásból, ahogy a hitelkiváltás miatti bankváltás technikai lépéseit is megtudhatjuk.

Ez is érdekelhet

képcím

Itt az MNB nagy bejelentése: változások a zöld lakáshiteleknél

képcím

Milliók múlnak rajta, mikor kezdjük el: hogyan indítsunk gyermek...

képcím

Revolut Junior, pénzügyi appok gyerekeknek: mikor hasznos a modern...

Kapcsolódó podcastok