Vége a Klapka testvérek hagyatéki harcának -  így osztották el a hatalmas vagyont

Startlap - Startlap
Az örökösök szinte mindent eladtak, csak egyetlen ingatlan maradt a család tulajdonában.

Klapka György tavaly januári halála után közel két évig tartott a harc a Klapka testvérek között az örökségért, de végre sikerült elosztani az Aranyember halála után maradt vagyont – tudta meg a Bors.

Klapka felesége, Kiss Mari a budai villát kapta meg, a gyerekek pedig a zálogház feletti lakáson, az Osliban lévő dióültetvényen, valamint a híres Vámház körúti üzleten osztozkodhattak. A végrendeletből kitagadott legidősebb fiú a lakást örökölte, a többiek, Sandy, Nikol, Christian és Dennis pedig a Vámház körúti üzletházat és az Osliban fekvő dióültetvényt kapták örökül.

Mari és Gyuri hamar eladta a két ingatlant, majd június végén az üzlethelyiség is másik gazdára talált, méghozzá 320 millió forintért, tehát a testvérek fejenként 80 millióhoz jutottak hozzá. Eleinte a dióültetvénytől is meg akartak válni, végül azonban úgy tűnik, a föld a család tulajdona marad. 

Titoktartást kötöttünk, így túl sokat nem mondhatok, de azt megerősíthetem, hogy valóban megkaptuk a pénzt, és ezzel a másfél éve köztünk dúló háborúskodás is lezárult. (…) Mivel egyikünk sem értett a diótermesztéshez, ezért úgy volt, külföldi befektetők gondjaira bízzuk a biokertet, ám az utóbbi időben a nővérem, Nikol annyira megszerette a földet, hogy úgy döntött: kivásárol minket az üzletből és egymaga viszi tovább édesapánk hagyatékát

– fogalmazott a legfiatalabb fiú, Dennis, aki jelenleg egy budaörsi bútorozatlan albérletben él, így egy lakást szeretne venni magának a pénzből, a maradékot pedig letétbe helyezné biztonsági tartaléknak.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Epres Panni üzent elhunyt férjének

képcím

Blikk: Klapka György megkárosított másokat, volt, akit egy ház...

képcím

Vajna Tímea: A végrendelet nem tűnt el