Vége a Klapka testvérek hagyatéki harcának -  így osztották el a hatalmas vagyont

Az örökösök szinte mindent eladtak, csak egyetlen ingatlan maradt a család tulajdonában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-09 10:33

Fotó: MTI - Földi Imre

Klapka György tavaly januári halála után közel két évig tartott a harc a Klapka testvérek között az örökségért, de végre sikerült elosztani az Aranyember halála után maradt vagyont – tudta meg a Bors.

Klapka felesége, Kiss Mari a budai villát kapta meg, a gyerekek pedig a zálogház feletti lakáson, az Osliban lévő dióültetvényen, valamint a híres Vámház körúti üzleten osztozkodhattak. A végrendeletből kitagadott legidősebb fiú a lakást örökölte, a többiek, Sandy, Nikol, Christian és Dennis pedig a Vámház körúti üzletházat és az Osliban fekvő dióültetvényt kapták örökül.

Mari és Gyuri hamar eladta a két ingatlant, majd június végén az üzlethelyiség is másik gazdára talált, méghozzá 320 millió forintért, tehát a testvérek fejenként 80 millióhoz jutottak hozzá. Eleinte a dióültetvénytől is meg akartak válni, végül azonban úgy tűnik, a föld a család tulajdona marad. 

Titoktartást kötöttünk, így túl sokat nem mondhatok, de azt megerősíthetem, hogy valóban megkaptuk a pénzt, és ezzel a másfél éve köztünk dúló háborúskodás is lezárult. (…) Mivel egyikünk sem értett a diótermesztéshez, ezért úgy volt, külföldi befektetők gondjaira bízzuk a biokertet, ám az utóbbi időben a nővérem, Nikol annyira megszerette a földet, hogy úgy döntött: kivásárol minket az üzletből és egymaga viszi tovább édesapánk hagyatékát

– fogalmazott a legfiatalabb fiú, Dennis, aki jelenleg egy budaörsi bútorozatlan albérletben él, így egy lakást szeretne venni magának a pénzből, a maradékot pedig letétbe helyezné biztonsági tartaléknak.

 

Mai nap hírei

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu3 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu5 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu6 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu7 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu7 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu10 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu10 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu12 órája