Így múlik el a világ dicsősége: kiderült, mi lesz Klapka György legendás üzlete helyén

Ha az Aranyember látná ezt, biztos lenne néhány keresetlen szava.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-10 11:32

Fotó: MTI - Földi Imre

Klapka György nagyot nézne, ha tudná, mi történik halála után a legendás üzlethelyiségével: a Vámház körút 9. szám alatti ingatlant 320 millió forintért vette meg egy kínai befektető, aki kínai boltot nyit az ékszerüzlet helyén – tudta meg a Ripost.

A Klapka Üzletház a héten még nyitva van, és az utolsó négy alkalmazott éppen azon fáradozik a félig üres boltban, hogy gyorsan túladjanak a lehető legtöbb régiségen – ennek érdekében hatalmas árengedményekkel üzemelnek.

Egykor egymillió hatszázezerért árultuk, most négyszázezer az ára. Arról van szó, hogy a tulajdonos adott némi haladékot, hogy kiáruljuk, ami maradt, de bármelyik pillanatban jöhet, hogy végleg lehúzza a rolót, és megkezdje az átalakításokat. Kínai vállalkozó vette meg a boltot, és kínai üzletet nyit hamarosan. Így múlik el a világ dicsősége…

– mutatott az 1996 óta hűséges dolgozó egy nemes fából készült almáriumra, amit még a bolt indulásakor vett az Aranyember.

Júniusban derült ki, hogy hosszas egyezkedés után sikerült vevőt találni a tavaly januárban elhunyt Klapka György Vámház körúti zálogházára.

Klapka is árulta korábban, hogy 400 milliót kért volna érte, de annyiért nem kelt el, így végül a Blikk információi szerint 320 millióért írták alá a szerződést.

Az adásvételt Klapka Nicole, az Aranyember lánya is megerősítette.

A zálogház még 2017-ben is szép bevételt hozott, a cég nettó árbevétele elérte a 119 millió forintot. Az örökösök a hatalmas ékszer-, festmény- és bútorkészletet kiárusították, így már üresen adták át az üzletet az új tulajdonosnak.

Mai nap hírei

Dúró Dórának üzentek a könyvkiadók, mert bedarálta a kisebbségeknek szóló mesekönyvet

168ora.hu12 órája

Még a pap is zavarba jött, olyan ruhában ment a nő a fia esküvőjére

femcafe.hu12 órája

Híres emberek, akik a rokonukkal házasodtak

joy.hu12 órája

Több memóriával és tárhellyel jön az újragondolt Redmi 9A

gsmring.hu13 órája

Két RTL-es műsor áll az élen

mmonline.hu13 órája

Újabb lehűlés közelít még több esővel

agroinform.hu15 órája

Menesztették posztjáról Szalaiék edzőjét

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Tordai Bence: gyászos nap ez Orbán Viktor számára

demokrata.hu19 órája