Kiemelt Hírek 2018. július 10.

Így múlik el a világ dicsősége: kiderült, mi lesz Klapka György legendás üzlete helyén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 10.
Ha az Aranyember látná ezt, biztos lenne néhány keresetlen szava.

Klapka György nagyot nézne, ha tudná, mi történik halála után a legendás üzlethelyiségével: a Vámház körút 9. szám alatti ingatlant 320 millió forintért vette meg egy kínai befektető, aki kínai boltot nyit az ékszerüzlet helyén – tudta meg a Ripost.

A Klapka Üzletház a héten még nyitva van, és az utolsó négy alkalmazott éppen azon fáradozik a félig üres boltban, hogy gyorsan túladjanak a lehető legtöbb régiségen – ennek érdekében hatalmas árengedményekkel üzemelnek.

Egykor egymillió hatszázezerért árultuk, most négyszázezer az ára. Arról van szó, hogy a tulajdonos adott némi haladékot, hogy kiáruljuk, ami maradt, de bármelyik pillanatban jöhet, hogy végleg lehúzza a rolót, és megkezdje az átalakításokat. Kínai vállalkozó vette meg a boltot, és kínai üzletet nyit hamarosan. Így múlik el a világ dicsősége…

– mutatott az 1996 óta hűséges dolgozó egy nemes fából készült almáriumra, amit még a bolt indulásakor vett az Aranyember.

Júniusban derült ki, hogy hosszas egyezkedés után sikerült vevőt találni a tavaly januárban elhunyt Klapka György Vámház körúti zálogházára.

Klapka is árulta korábban, hogy 400 milliót kért volna érte, de annyiért nem kelt el, így végül a Blikk információi szerint 320 millióért írták alá a szerződést.

Az adásvételt Klapka Nicole, az Aranyember lánya is megerősítette.

A zálogház még 2017-ben is szép bevételt hozott, a cég nettó árbevétele elérte a 119 millió forintot. Az örökösök a hatalmas ékszer-, festmény- és bútorkészletet kiárusították, így már üresen adták át az üzletet az új tulajdonosnak.

Keresés az oldalon