Kiemelt Hírek 2018. június 26.

Elkelt Klapka György legendás zálogháza

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Kevesebbet adtak érte, mint amennyit az üzletember még életében elkért volna.

Hosszas egyezkedés után sikerült vevőt találni a tavaly januárban elhunyt Klapka György Vámház körúti zálogházára – írja a Blikk.

Még Klapka is árulta, ő akkor 400 milliót kért volna érte, de annyiért nem kelt el. A Blikk úgy tudja, most 320 millióért írták alá a szerződést. Az új tulajdonos megszünteti a zálogházat, de a helyiséget teljesen átalakítva hasonló tevékenységet tervez.

Az adásvételt az „Aranyember” lánya, Klapka Nicole is megerősítette:

„Valóban elkelt a Klapka Üzletház, s a család reméli, hogy édesapánkéhoz hasonlóan sikeres üzlet veszi át a helyét.”

A halála előtt öt évvel készült végrendelet szerint legidősebb gyermekét ki akarta zárni az örökségből, a másikat, Mary Zsuzsival közös fiát, Christiant DNS-vizsgálatra kötelezte, de végül a testvérek megegyeztek, így négyen: Nicole, Sandy, Dennis és Christian osztozkodnak a zálogház eladásából befolyt összegen is. Az üzletház feletti ingatlan és két autó a legidősebb fiúra, Györgyre maradt.

A zálogház még 2017-ben is szép bevételt hozott, a cég nettó árbevétele elérte a 119 millió forintot. Az örökösök a hatalmas ékszer-, festmény- és bútorkészletet kiárusították, így már üresen adták át az üzletet az új tulajdonosnak.

 

Keresés az oldalon