Klapka György fia: 'Düsseldorfba mentem utána csak azért, hogy megöleljen az öreg. Nem tette meg'

Startlap - Startlap
Ifjabb Klapka György végül képes volt elengedni sérelmeit, már csak a jóra emlékszik édesapjáról, és büszkén gondol rá.

Akár börtönbe is kerülhetett volna apja miatt, aki az örökségéből is megpróbálta kitagadni fiát, az ifjabbik Klapka György azonban az Aranyember ridegsége és a sok fájdalom ellenére képes volt megbékélni édesapjával – írja a Blikk.

A lelkizésre valahogy sosem volt nyitott, soha nem sikerült igazi apa-fia kapcsolatot kialakítanom vele. Huszonhat éves voltam, amikor Düsseldorfba mentem utána csak azért, hogy megöleljen az öreg. Nem tette meg. Még aznap hazautaztam

– fogalmazott Klapka György elsőszülött fia, akit aztán a közös munka hozott közelebb két évvel ezelőtt elhunyt édesapjához. Ez azonban sok bajjal is járt: a kilencvenes években együtt üzemeltettek egy autós telepet, amelynek köszönhetően György majdnem börtönbe került. Ekkor a viszonyuk újra megromlott, apja életének utolsó éveiben már csak telefonon tartották a kapcsolatot, majd halálhírét is csak SMS-ben közölték vele.

Az aranybizniszbe is beszálltam egy rövid időre, de abból sem jöttem ki jól. Azután kezdődtek köztünk az igazán nagy viták, mégis azt mondom, abban a három-négy évben bepótolta azt az időt, amit elvesztegettünk. Rengeteg dologra megtanított, mindent, amit ma tudok, neki köszönhetem, általa váltam azzá, aki ma vagyok. (…) Minden nehézség ellenére örülök, hogy ő volt az apám, és büszke vagyok rá. Nagyon fontos a megbocsátás, és úgy érzem, nekem most sikerült elengednem minden sérelmet. Már csak a jóra emlékszem, ha eszembe jut. Az izgalmas történeteire és a kalandos életére.

Klapka György után fia mintegy 100 millió forint értékben örökölt: övé lett a Vámház körúti zálogház feletti lakás, valamint két autó. A hagyaték rá eső részét eladta, de mint mondja, a családját apja vagyona nélkül is el tudja tartani, ezt csak plusz pénzként fogta fel.

Ez is érdekelhet

képcím

Epres Panni üzent elhunyt férjének

képcím

Blikk: Klapka György megkárosított másokat, volt, akit egy ház...

képcím

Klapka György legendás üzlete helyén kínai étterem nyílik