Kiemelt Hírek 2018. április 02.

Klapka Dennis: Apám csak megtűrt, de nem szeretett

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 02.
Klapka György fiát hónapokig kezelték egy fővárosi pszichiátrián, annyira rossz állapotban volt egy időben. Mióta apja meghalt, Dennis egészséges, és szerinte ez annak köszönhető, hogy édesapja végre eltűnt az életéből.

Mary Zsuzsi és Klapka György már épp válófélben voltak, amikor becsúszott egy harmadik gyerek, Dennis. Őt nem várta senki, és ez meghatározta az egész életét, írja a Story magazin.

Volt idő, amikor Dennis állapota annyira súlyos volt, hogy kórházi kezelést igényelt: hónapokat töltött egy budapesti pszichiátrián. Családja igyekezett ezt teljes titokban tartani, úgy vélték szégyent hozna a Klapka névre.

Klapka Dennis jelenleg magányosan él egy albérletben, tömegközlekedéssel jár dolgozni, nem keres sokat, de mióta édesapja meghalt, Dennis egészséges. “Egy átlagos, három nyelven beszélő informatikus vagyok” – mondja magáról.

Korábban sokáig apjánál élt, Normafai villájuk első szintjén. “Reggelente elmentem dolgozni egy multicéghez, és mikor este hazaértem, apám és a felesége már a híreket nézték a tévében. Beköszöntem, várva, hogy beszélgessünk, megkérdezzék, milyen volt a napom, vagy elismerést, pár jó szót kapjak, de erre nemigen került sor” – kezdte a fiú.

“Apám megtűrt, de a szeretetét nem éreztem. Pedig egész életemben neki és Marikának akartam megfelelni. Nem hívhattam barátokat, mert zajosak, csak éltem a napokat, mint egy robot. Kaptam ugyan enni és fedelet a fejem fölé, de úgy érzem ma is, hogy végtelenül egyedül, magamra hagyva, szeretet nélkül éltem az eddigi életem” – tette hozzá.

Dennis számára apja halála pozitív változás volt. “Már csak magamnak kell megfelelnem. Jobb így. Már nem kell az apám árnyékában élnem, megfelelni a Klapka névnek. Jobb így árván, már lehetnek saját terveim is” – magyarázza Dennis, akivel a testvérei sem foglalkoznak túl sokat. A kórházban csak nevelőanyja, Marika látogatta, elmondásai szerint betegtársai jobban érdeklődtek érzései iránt, mint a saját rokonai.

Címlapkép: Facebook

Keresés az oldalon