Klapka György lányától követelik pénzüket apja régi befektetői

Startlap - Startlap
Több tíz évvel ezelőtti üzleti ügyekben most, Klapja György halála után várnak igazságot a régi üzlettársak.

Egy idős úr kért segítséget a Bors szerkesztőségétől egy húsz évvel ezelőtti ügy miatt. „Szamár, aki nem velem társul!” – kínálta akkoriban befektetési lehetőségét Klapka György. Matrix hirdetőtáblákat akart kirakni városszerte, leginkább az Örs vezér terén. 20 millió forintot szedett össze 52 embertől, magas osztalék ígéretének fejében. A pénz viszont odalett és egy fillért sem láttak a befektetői. Az esettel bíróságra mentek, de pénzt nem kaptak, időközben az ügy elévült. Az olvasó sírva mesélte, hogy emiatt szegényedtek el. Állítása szerint nem pénzt akar, hanem igazságot. Ha mégis kapnának anyagi kárpótlást is, akkor azt egy alapítványnak ajánlaná fel.

Klapka György és Mary Zsuzsi lánya, Klapka Sandy most 27 éves, ő viszi tovább apja vállalkozását. Mostanában egyre több ember keresi meg őt édesapja régi üzleti ügyeivel, olyanokkal, amiknek idején ő még csak meg sem született. A lány pedig nem érti, miért most állnak elő ezek az emberek, miért vártak apja haláláig?

Fotó: Instagram

“Nem értem, hogy miért apám halála után jutnak az emberek eszébe a lezáratlan ügyek? Egyre több ilyen ember jelentkezik mostanában nálam. Biztos vannak olyanok, akik rossz tapasztalatokat szereztek apám üzleti ügyei kapcsán, de miért pont most? Nagyon nem es­nek jól az ilyen megkeresések. Főleg azért, mert ezen ügyek többsége még akkor volt, amikor nem is éltem. Nyilván sok mindenről tudok, amivel apám üzletelt, de mindenről én sem tudhatok. Persze nem szeretem az igazságtalanságot, de azt sem tartom igazságosnak, hogy nem akkor rendezték le a dolgokat, és csak most jelentkeznek. Apámról tudni lehetett, hogy mindig a vámházban volt, és bármikor fogadott ügyfeleket, vendégeket” – mondta el véleményét a fiatal vállalkozó.

Mint mondja, akármi is az igazság, neki ehhez már semmi köze és nem tud ezeknek az embereknek ennyi idő után segíteni. “Ez is az örökségem része, sajnos próbálják kihasználni a jó­hiszeműségemet. Amikor felkeresnek, megmondom nekik, hogy sajnálom, ami történt, de sajnos nem tudok segíteni, mert semmi közöm az ő dolgukhoz. Az igazságot pedig már nem lehet kideríteni. Persze nem örülnek ennek az emberek, de nem tudok ezzel mit tenni. Vannak, akik próbálkoznak, de rájönnek, hogy nem működik a tervük” – fejtette ki Klapka Sandy.

Ez is érdekelhet

képcím

Epres Panni üzent elhunyt férjének

képcím

Blikk: Klapka György megkárosított másokat, volt, akit egy ház...

képcím

Klapka György fia: 'Düsseldorfba mentem utána csak azért, hogy...