Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.

Éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.
Mérgezéstől tart a börtönben.

A Teréz körúti robbantó nem hajlandó többet enni a börtönben, attól fél, hogy vegyszerekkel mérgezik.

A 2016. szeptemberi Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsítják a 24 éves P. Lászlót, akit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítottak, mert napokig nem evett semmit a börtönben. Szerinte ott ugyanis erős vegyszereket kevernek az ételbe.

„Laci rossz állapotba került, éhségsztrájkot kezdett, legyengült, ezért öt nap után elvitték a Venyige utcai börtönből. Nekem azt mondta, miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. És most megint vegyszereket kap az intézetben” – mondta a Borsnak a gyanúsított édesapja, aki bízik fia ártatlanságában, szerinte már rég el kellett volna engedni őt bizonyítékok hiányában. Másfél éve kéri, hogy végezzenek fián toxikológiai vizsgálatokat, ő úgy véli, az erős gyógyszerek miatt viselkedhetett furcsán például a tárgyalás alatt is.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte a Borssal: ha valaki a börtönben megtagadja az étel elvételét, akkor a sztrájk alatt szigorú ellenőrzés alá vetik, és ha az egészségi állapota kritikus pontot ér el, azonnal kórházba szállítják.

A robbantás ügyében várhatóan ősszel hirdetnek ítéletet.

 

Keresés az oldalon