Kiemelt Hírek 2018. május 11.

Megvan a Teréz körúti robbantó elmeorvosi vizsgálata

Startlap Kiemelt Hírek 2018. május 11.
P. László korábban rendkívül furcsán viselkedett, mégis beszámíthatónak nyilvánították.

A Teréz körúti robbantással vádolt P. Lászlót beszámíthatónak találta az elmeorvosi szakértői vizsgálat – tudta meg a 24. hu. A 2016 szeptemberében történt merényletben két járőr életveszélyes sérüléseket szenvedett.

P. László édesapja örült az eredménynek.

A héten kaptuk meg az elmeorvosi vizsgálat eredményét. Nagyon örülök neki. Az áll ugyanis benne, hogy a fiam teljesen normális, beszámítható. És nem élményszerűen élte meg azt, amit a korábbi vallomásában mondott

– mondta.

Furcsán viselkedett

P. László az első februári tárgyalási napon nagyon zavartan viselkedett: látványosan unatkozott, csak az érdekelte, meddig tart még a tárgyalás, valamint lefeküdt a vádlottak padjára és megpróbált aludni. Édesapja úgy vélekedik, hogy fia ekkor valamilyen gyógyszer hatása alatt állt.

Az apa elmondta, hogy a magasságot és mozgást kielemző antropológus és videós igazságügyi szakértői vizsgálatok egyaránt azt mutatták, hogy nem a fia az a sapkás férfi, aki a rendőrségi videókon látható. A szakértők szerint a felvételeken lévő férfi közel tíz centiméterrel alacsonyabb, mint a fia.

A család egyébként kérvényezte P. László szabadlábra helyezését, aminek jóváhagyásáról a hónap végére dönt majd a bíróság.

Megtalálták a DNS-ét

A genetikai szakértők vizsgálatai teljesen más eredményt mutatnak, mint az apa által említett igazságügyi szakértők megállapításai. Ők a robbanás helyszínén talált táskamaradványokon és vezetékdarabokon is megtalálták P. László DNS-ét.

A legutóbbi bírósági tárgyalás során felmerült, hogy ráhelyezhette-e valaki más a bűnjelekre a DNS-mintákat, de az egyik szakértő szerint ennek a megoldása igen sok problémával járna. P. László édesapja ezzel nem ért egyet, szerinte a helyszínen talált további 50 DNS-nyom, és a fiú DNS-nyomainak elhelyezkedése kétségessé teszik a gyanúsított egyértelmű bűnösségét.

Címlapkép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

Keresés az oldalon