Kiemelt Hírek 2018. március 19.

Tárgyalása közben feküdt le aludni a Teréz körúti robbantó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. március 19.
P. László már a korábbi tárgyalásokon sem kívánt érdemben védekezni, csak a lélekvándorlásról szeretett volna beszélgetni.

P. László, a Teréz körúti robbantás elkövetésével vádolt férfi hétfői tárgyalásán Kalina József bíró épp a nyomozati iratokat ismertette, amikor a vádlott jelezte, nem kíván részt venni az eljárásban, ezért nem érti, hogy miért kellett neki most a bíróságon megjelennie. Többször elmondta, hogy mivel az előzetes letartóztatásban nem tud pihenni, ezért nagyon fáradt, számolt be a történtekről az mno.hu.

A bíró felhívta P. László figyelmét, hogy kötelessége részt venni a bizonyítási eljárásban, de közben a tárgyaláson is pihenhet.

– Lefekhetek ide? – kérdezte P. László.

– Dehogy feküdhet – felelte a bíró.

– De az előbb mondta, hogy pihenhetek.

– Ülve pihenhet. Ha akarja, a bv-s őrök kitámasztják oldalról.

Ez még egy ideig így ment, mígnem Kalina József közölte, hogy “én nem hülye gyerek vagyok, hanem a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája.”

László ennek ellenére lefeküdt a padra. A férfit ezek után az őrök felültették, illetve orvost is hívtak hozzá. A vádlott nem hagyta magát megvizsgálni, visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe. P. László a korábbi tárgyalásokon sem kívánt érdemben szerepelni, a lélekvándorlásról szeretett volna beszélgetni, amit a bíró nem hagyott. Édesapja hiába kérlelte, hogy segítsen bebizonyítani, nem ő volt az elkövető. “Mit bizonyítsak be?” – felelte apjának a feltételezett elkövető.

Címlapkép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

Keresés az oldalon