"Leszavaztak a Fideszre, de közben mindenki panaszkodott" - szavazatszámlálók beszámolói a választásról

Startlap - Startlap
Történetek a magyar vidékről, a Budapest-vidék ellentétről és a politikailag aktív fővárosiak világképéről. Délelőtti hírösszefoglaló.

“Leszavaztak a Fideszre, de közben mindenki panaszkodott” – szavazatszámlálók beszámolói a választásról

Politikáról nem beszéltünk, mivel nem szabad, de én úgy éreztem, hogy azért szavaznak a Fideszre, mert még azzal a nagyon kevéssel, amit kapnak, is sakkban tudják őket tartani. Ha az ellenzék azt a nagyon keveset is elvenné tőlük (amivel riogatták őket) akkor tényleg a túlélés lenne a tét.

A 2018-as választásból okulva, a nagy előzetes kampánynak köszönhetően idén az egyesült ellenzék 19700 delegáltja számolta a szavazatokat, akik szinte az összes szavazókörbe eljutottak. Ebben a cikkben egy budapesti vállalkozó, egy egyetemista, egy egyetemi tanár és még sok más résztvevő története olvasható, amelyek megmutatnak valamit a magyar vidékről, a Budapest-vidék ellentétről és a politikailag aktív fővárosiak világképéről.

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz a határon túli szavazatokkal

A határon túl leadott levélszavazatok beérkezése alapján egy momentumos képviselővel kevesebb lehet a parlamentben, helyére a fővárosi kormányhivatal korábbi vezetője ül majd. Az országgyűlési választás eredménye ugyanakkor ezzel még mindig nem végleges. További információkért katt ide.

Dán megfigyelők az erdélyi levélszavazásról: Sok esetben egynél több szavazólapot dobtak be

Olyat is láttak, aki egyszerre tíz szavazatot dobott be. A dán Silba civil szervezet két megfigyelőcsoportot küldött Kolozsvárra, akik nagyon durva szabályszegésekről szóló, lesújtó jelentéssel értékelték utólag az országgyűlési választás helyi menetét. Részletek.

Kovács Zoltán: Magyarország a legerősebb támogatója Ukrajna szuverenitásának

MTI/Koszticsák Szilárd

Rogán Antal államtitkára a Kossuth rádióban méltatta a népszavazás eredményeit és Magyarország lépéseit az orosz-ukrán konfliktus békés megoldása érdekében. Kovács Zoltán szerint a választási eredmény is jelzi, hogy Magyarország sikeres ország. Bővebben.

Az oroszok Kelet-Ukrajnában egyesítik erőiket: a cél a teljes Donbasz elfoglalása

Ukrajna arra biztatja a Donbasz régió lakosait, hogy minél előbb hagyják el a területet, az USA megerősítette, hogy az orosz csapatokat kivonták Kijev és Csernyihiv környékéről, egy helyi tisztviselő szerint több mint 400 ember eltűnt Hosztomel városából, az USA szankciókkal sújtotta Putyin belső körét, köztük az elnök két lányát is. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Csókay András a választásról: “A Szentlélek leszállt Magyarországra és rengeteg embernek segített bölcsen dönteni”

A professzor vasárnap este meggyőződött arról, hogy “a Szentlélek nem ment szabadságra”, mindazonáltal tanulságosnak nevezte, hogy “a budapesti közhangulat teljesen más volt”. Csókay András úgy véli, a szellemi harc még nem ért véget, a megbékélést majd a Szűzanya hozhatja el. Bővebben.

Lázár nem hajt pozícióra, mert jön a kukoricavetés, de ha szóba kerül Orbánnal, akkor beszélni fog majd róla

Mezőhegyesen éppen kukoricavetés előtt állnak, és vannak kancák is, amiktől szép csikókat várnak. Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, nem lehetetlen, hogy Lázár visszatér a kormányba, Lázár János szerda este interjút adott. Részletek.

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A margitszigeti japánkert halállományát éppen néhány nappal ezelőtt mentették át a Városligeti-tóba, ahol végül mégis elpusztultak, egyedül néhány teknős élhette túl a mérgezést. Mi történt? Innen kiderül.

Koronavírus itthon: fontos mutatók csökkennek

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Jön a változékony idő, záporokkal

Mediterrán ciklon érkezik, amelynek hatására elvileg délkeleten hullik majd a legtöbb csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Varga György)

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Prigozsin: A Wagner-csoport marad Bahmutban

képcím

Elhagyja Bahmutot a Wagner zsoldoscsoport