Kiemelt Hírek 2018. június 05.

Kegyetlen dolgot művelt a Teréz körúti robbantó a börtöncellájában

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 05.
Újabb eljárás indul P. László Ger­gely ellen.

Újabb büntetőeljárást indítottak a Teréz kör­úti rob­ban­tás­sal vá­dolt P. László Ger­gely ellen, miután kiderült, hogy cel­la­társa fel­kö­tötte magát, és nem se­gí­tett rajta, nem hívta az őrö­ket – írja a Ripost.

Minderre a Teréz körúti robbantás hétfői tárgyalásán derült fény, ahol elhangzott, csak a szerencsén és a gyors beavatkozáson múlt, hogy az öngyilkosságot megkísérlő rab nem halt meg.

P. László Gergely egyre zárkózottaban viselkedik a börtönben, már azt is megtagadta, hogy a börtönből bármit megküldjenek róla a védőjének. A gyanúsított kétszemélyes zárkában tölti előzetes letartóztatását a Maglódi úti BV-intézetben.

Most, hogy nem segített haldokló rabtársán, a büntetőeljárás mellett börtönfegyelmit is kaphat, és egyszemélyes zárkába kerülhet.

Mint ismeretes, a Teréz körúton 2016. szeptember 24-én robbant egy házi készítésű bomba, ami két rendőrt súlyosan, egy járókelőt könnyebben megsebesített. A merénylettel a 24 éves P. László Gergelyt vádolják, tettéért akár életfogytiglant is kaphat.

 

Keresés az oldalon