Kiemelt Hírek 2018. május 30.

Egy hamutartó miatt bukott le a Teréz körúti robbantó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. május 30.
Perdöntő lehet a bizonyíték.

A Teréz körúti robbantás után a rendőrség az összes környéken levő kamera felvételét átvizsgálta. Bekérték az engedély nélkül vagy szabálytalanul felszerelt készülékek videóit is. Pont egy ilyen buktatta le az elkövetőt – írta a Ripost.

A robbantó igyekezett álcázni magát, egy széles karimájú horgászsapkát viselt tette elkövetésekor, ez takarta az arcát a köztéri kamerák felvételein is.

Egy Dob utcai parkolóháznál viszont egy szokatlan – és szabálytalan – helyen, bokamagasságban felszerelt kamera megmutatta teljes kétséget kizáróan, hogy P. László Gergely volt az elkövető. Az épület bejáratánál rendszeresen dohányoztak az ott dolgozók, az ott kirakott értékes hamutartónak viszont többször lába kélt. Ezért helyezték ki a megfigyelőrendszert, melynek segítségével felimerhető volt a Teréz körúti tettes arca is.

Az előzetes letartóztatásban lévő P. László Gergelyt emberölési kísérlettel, terrorcselekmény előkészítésével és robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják. Beismerő vallomását visszavonta, a rendőrségnek így is számos bizonyítéka van ellene. A helyszínen megtalálták a DNS-ét, a számítógépéről előkerült a belügyminisztériumnak írt fenyegető e-mailje, a házában pedig a robbanóanyagra bukkantak. A parkolóház felvételei perdöntőek lehetnek, hiszen minden kétséget kizáróan azonosíthatják az elkövetőt.

 

Keresés az oldalon