"Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók" - Kásler magyarságkutatója nekiment Lázár Ervinnek

Deák-Sárosi László szerint a Kossuth-díjas szerző olvasóit a gazdasági háttérhatalom használja fel saját céljaira. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-09 18:44

A Fiú és a Hétfejű tündér jelenete Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér című meséjéből készült zenés bábjátékban a Budapest Bábszínházban. (Fotó: MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Dúró Dóra megint megtámadott egy mesekönyvet, közben Kásler intézete Lázár Ervin személyében találta meg az új ellenséget

Amikor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vörös plakátokkal jelezte a “veszélyt” a könyvesboltok kirakatában, amiért a polcaikon megtalálható a Dúró Dóra által ledarált Meseország mindenkié című, toleranciára tanító mesekönyv, a hvg.hu úgy fogalmazott, a “legsötétebb időket idézi” az akció. Már magasra csúszhatott az ingerküszöb, mert akkor még nem éreztük ezeket a sötét időket, de most már nagyon is. Dúró Dóra egy újabb mesekönyvet pusztított el, olyan érvekre hivatkozva, mint például az, hogy a főszerepben lévő nőnemű bagolynak fiúneve van, és törvényi erőt követel Kásler Miklóstól, hogy eldönthessék, mit olvashatunk ezentúl.

A Kásler Miklós nagy álmaként megvalósult Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa is beállt a könyvellenes mozgalomba: egy olyan elemzést írt Lázár Ervin munkásságáról, célkeresztben a Hétfejű tündérrel, ami alapján nehéz lenne olyan mesét találni, amit Deák-Sárosi László megfelelőnek vélhet olvasásra. Majd írása zárásában fejlődésben megrekedt idiótáknak titulálja azokat a felnőtteket, akiket megnevettetnek Lázár Ervin meséi, és egészen a “háttérhatalom” céljaihoz húzza konklúzióját. Dúró Dóra könyvtépéséről itt olvashatsz, Deák-Sárosi elképesztő elemzését recenzióját ebben a cikkben mutatják be.

“Nem vagyunk katonák”: az orvosok szerint a kormány az új egészségügyi törvénnyel nélkülük kezdte meg az operációt 

Ha én virágkötéssel foglalkozom, vagy karateedzéseket tartok hobbiból, akkor erre miért kérjek engedélyt?

Nagyon gyorsnak tűnhetett, amikor hétfőn benyújtották a törvénytervezetet az orvosok béremeléséről, majd kedden el is fogadta azt a parlament, de ezt több hónapos tárgyalások előzték meg a Magyar Orvosi Kamara és Pintér Sándor között. A belügy egy tanácsadócéggel fel is mérette fel az egészségügy helyzetét, ehhez képest a kész törvényről a szakmabeliek szerint süt, hogy annak megalkotója nem ismeri a hazai egészségügy működését. Az évtizedek óta sürgetett reform helyett az új szabályozás legfeljebb kizökkenti a rendszert annak működéséből. Két dolog verte ki igazán a biztosítékot orvosi körökben: a békeidőben is alkalmazható kivezénylés akár két évre, valamint a másodállások engedélyhez kötése. De a problémák sora itt nem áll meg, csak hogy néhányat említsünk: a háziorvosok kimaradtak, a finanszírozási keretek nincsenek rögzítve, az alapellátási ügyeletet a működésképtelenség fenyegeti. És mivel a megállapodás pillanatában a MOK mindösszesen a bértábláról és a hálapénz tilalmáról tudott, könnyű rásütni az orvosokra, hogy nekik semmi sem lesz jó. Részletek itt.

A tíz leggazdagabb magyar egyike bejelentkezett a ferihegyi repülőtérért

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Az Indotek Csoport elismerte, hogy tárgyalást folytatnak a Budapest Airport megvásárlásáról egy magyar-amerikai befektetőkből álló konzorcium részeként. A hírt az Indotek vezérigazgatója, Jellinek Dániel erősítette meg, miután a sajtóban megjelent, hogy Orbán Viktor szövetségese ajánlatot nyújtottak be a Budapest Airport Zrt. külföldi tulajdonosainak. Bővebben.

Két gyerek egymást mentette meg az érkező vonat elől Ménfőcsanakon

A győri városrészben csütörtökön a két gyermek szabálytalanul kelt át két biciklivel együtt, amiket maga alá gyűrt a szerelvény. Ide kattintva elolvashatod, hogyan történt a baleset, és egy fotót is találsz.

13 ember szenvedett súlyos mérgezést a pénteki dunaföldvári ipari balesetben

További 15 személy enyhe mérgezéssel került kórházba. Az eset egy súlyos hiba miatt történt, amelynek köszönhetően toxikus gáz szabadult fel, a tűzoltók azóta is védősugárral igyekeznek megakadályozni az anyag terjedését. A baleset körülményeiről és következményeiről ebben a cikkben írnak.

Az Színház és Filmművészeti Egyetem dolgozói kaptak fizetést

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárjává kinevezett Szarka Gábor korábban még azt mondta, amíg nem jut be az egyetemre, nem tud adni fizetést, péntek délután az intézmény dolgozóinak számlájára mégis megérkezett a pénz. Szarka hiába próbálkozik, a hallgatók nem engedik be az épületbe. Az SZFE-ügy fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Az Országos Bírói Tanács nem támogatja Varga Zsolt András jelölését a Kúria élére

Az Országos Bírói Tanács (OBT) határozatban jelezte, hogy nem szeretnék, ha Varga Zsolt András lenne a Kúria elnöke. Mint írják, a törvényi előírásoknak megfelelően, személyes meghallgatás után jutottak arra, hogy nem kérnek az alkotmánybíró személyéből, de erre már korábban is lehetett számítani. Mi az OBT problémája Varga Zsolt Andrással? Innen kiderül.

Idén is lesz Budapest Maraton, tízezer résztvevővel

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Járvány ide vagy oda, a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztivált a szokott időben megtartják – igaz, a rendes létszám harmadára számítanak csupán, és óvintézkedéseket is hirdettek. A kétnapos esemény első felében a családoké a főszerep, majd a második napon rajtolnak el a fő szám indulói. A versenyen több ismert ember is elindul. Minderről bővebben itt írunk.

Kisoroszlán-négyesikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Az állatkert első oroszlánjának, Eleknek született négy dédunokája, 2 hím és 2 nőstény, 1,5 kilogrammos testsúllyal. Cuki fotók és további részletek itt nézegethetők.

Mai nap hírei

Kisebb változtatásokkal tér vissza a vásárlási idősáv

demokrata.hu8 órája

Horgászati tilalom lépett életbe a járvány miatt

agroinform.hu8 órája

Windows 7-et használ? Egy jó hír

itbusiness.hu9 órája

Osvárt Andrea egyedül maradt

eletforma.hu11 órája

Gólyahír! 41 évesen első kisbabáját várja Karsai Zita

femcafe.hu13 órája

Új lakó költözött Harryék angliai otthonába, nem is akárki!

joy.hu14 órája

150 ezret ad az állam elektromos kerékpár vásárlásra – részletek

tisztajovo.hu15 órája

Fűszeres arcpakolás házilag: a fahéj csodát tett az arcommal

she.life.hu16 órája