Kitalálod, melyik ország fővárosában járunk? Kvíz

Startlap - Startlap
A nyitóképünk ne tévesszen meg, Párizsnál azért jóval nehezebb, de nem megoldhatatlan feladványokkal készültünk a földrajzi fejtörőnkben. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Kitalálod, melyik ország fővárosában járunk? Kvíz

Hétvégi fejtörőnkben ezúttal földrajzi tudásodat teheted próbára. Mi csak a fővárost áruljuk el, az országra pedig neked kell rájönni, némi fényképes segítséggel. Erre a linkre kattintva kipróbálhatod, hány pontot érsz el.

Demcsák Zsuzsa bikinis fotóval ünnepli a kánikulát a Kanári-szigeteken

A műsorvezető pár hónapja poszt-Covid tünetei miatt szakember segítségével tért vissza az edzőterembe, hogy visszanyerje régi formáját. Tengerparti fényképe alapján határozottan kijelenthető, hogy sikerült elérni célját. Demcsák Zsuzsa alighanem még sosem osztott meg magáról bikinis felvételt. Íme a fotó.

“Szánalmas és nevetséges” –  kiakadtak a fesztiválozók a Balaton Sound leállítása miatt

Péntek este 11 után nem sokkal jelent meg a szervezők közleménye a Facebookon a programok leállításáról az óriási szélvihar miatt, majd alig egy óra múlva már újra dübörögtek az események Zamárdiban. Hozzászólások özöne érkezett, számos résztvevő felháborodottan kommentelt, igaz, sokan voltak azok is, akik megvédték a Balaton Sound döntését. Részletek.

Ilyen az igazi élelmiszerhiány: az üresen tátongó bolt utolsó áruit vadásszák a vevők Ukrajnában

Annak ellenére, hogy Ukrajna a közvetlen szomszédunkban fekszik, számunkra teljességgel elképzelhetetlenek azok a körülmények, amelyek között jelenleg a háború sújtotta ország lakossága él. Ebbe ad némi betekintést Orlando Barría fotósorozata, amelyet a frontvonaltól 60 kilométerre, Pokrovszkban készített szombaton. Galéria.

Péntek óta jelentősen megdrágult a strandolás a Balatonon

Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A fizetős balatoni strandok többsége július elsejétől emelte árait, igencsak látványos mértékben. Ebből a cikkből megtudhatod, mennyibe kerül most egy felnőtt belépő a tóparti fürdőhelyeken.

Stohl Vica különleges módon jelentette be, hogy visszavonul: “Ötven adás után most el kell köszönnünk egymástól”

Stohl Vica és férje, Stohl András másfél évvel esküvőjük után, idén februárban jelentették be, hogy gyermeket várnak. A kismama, aki a Story Híradóban debütált műsorvezetőként, utolsó fontos hírként közölte a nézőkkel, hogy kislánya születése miatt hosszú szabadságra megy. Részletek.

Különös babanevek a török sorozatok rajongóinak

A szülők nem számoltak be egzotikus származásról, de az idei évben elsőként megszületett magyar kisbaba is török nevet kapott: egy szappanopera miatt. A hosszú évek óta rendkívüli népszerűségnek örvendő török sorozatok szereplői közül egyre többek keresztneve hivatalosan is bekerülhet a hazai anyakönyvekbe. Bővebben.

Gyönyörűek, népszerűek, de mérgezőek: ezekkel a virágokkal vigyázni kell

Akad köztük olyan is, amelyet már megérinteni sem okos dolog, de a legnagyobb veszély a kisállatokra, illetve a gyerekekre leselkedik, akik felügyelet nélkül akár meg is ehetik a színpompás növényeket. Ha kíváncsi vagy, mely virágokkal érdemes óvatosan bánni, amikor ültetsz, vagy éppen csokrot vásárolsz, akkor itt folytasd az olvasást.

Szinte titokban bővült a magyar gyógyhelyek listája

Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

Mostantól 40 településünkön 39 gyógyhely található, amelyek többsége gyógyfürdő, de – például a duplázó Sárváron, ahol egy gyógyfürdő is büszkélkedhet a címmel – akár arborétum is viselheti a titulust. További információkért katt ide.

Fizetése 268-szorosát utalták el véletlenül, eltűnt a chilei férfi

A váratlan összeg a dél-amerikai ország egyik legnagyobb húsipari cégének alkalmazottját fogadta számláján. A férfi – ígéreteivel ellentétben – a pénzzel együtt köddé vált. Mi történt? Innen kiderül.

(Címlapkép: Mike Hewitt/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Megbillent a Balaton

képcím

Megvan az ukrán hadsereg új főparancsnoka

képcím

Üzent Novák Katalinnak a pedofil igazgató egyik áldozata – A...