Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Őrült bikafuttatás, japán ítéletidő, meztelen modellek a Sydney-i Operaháznál - ezek voltak a nap fotói

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Válogatásunk a nap legérdekesebb, leglátványosabb képeiből.

Egyre több gyereket mentenek ki a thaiföldi barlangból 

Hétfő délután már a nyolcadik gyermeket sikerült kihozni  a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből a mentőalakulatoknak.

A június 23-án a föld alatt rekedt 12 gyermek – egy futballcsapat tagjai – és edzőjük csoportjából így még négy gyerek tartózkodik a barlangban, valamint az edző.

A Reutersnek nyilatkozott Somboon Sompiangjai, a thaiföldi barlangban rekedt focicsapat egyik tagjának édesapja. A férfi szerint vasárnap a mentőcsapatok csak annyit közöltek a szülőkkel, hogy a legerősebb gyerekeket hozzák ki elsőnek a barlangrendszerből, de a nevüket nem mondták el nekik.

Minden fontos részlet, amit a mentőakcióról tudni lehet ITTolvasható.

Arról, hogy Elon Musk milyen találmánnyal menekítené ki a gyermekeket, ITT lehet olvasni.

MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet
MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Már négy napja tart az őrült bikafuttatás

Már a pamplonai bikafuttatás első napján öten kerültek kórházba. Egy 38 éves spanyol férfi az egyik bika szarvától szenvedett szúrt combnyaki sérülést, amely azonban nem súlyos. Az orvosok szerint komolyabb a sérülése annak a 40 éves, szintén spanyol futónak, aki nyílt lábszártörést szenvedett.

Rajtuk kívül még három embert láttak el a kórházban ficammal, zúzódásokkal. Sérüléseik eséstől keletkeztek, de volt, aki a földre került és a bika rátaposott.

Az idei San Fermín-ünnepség első bikafuttatásán a salamancai Puerto de San Lorenzo tenyészet 565 és 630 kiló közötti bikái vettek részt. A futamot nehezítette a kora reggeli eső, így a belváros macskakövei nagyon síkosak voltak, a futók és a bikák is meg-megcsúsztak rajta.

A karámtól az arénába vezető 850 méteres távot 2 perc 37 másodperc alatt tették meg.

Az útvonalat már napokkal korábban robosztus gerendákból álló duplasoros fakerítésekkel zárták le.

A futás alatt a külső kerítéssor tetejére bámészkodó tömeg kapaszkodott fel. Megteltek az erkélyek, balkonok is közönséggel, akik közül többen belépődíjat is fizettek a lakások tulajdonosainak azért, hogy “páholyból” figyelhessék az eseményt.

A város védőszentjének ünnepén összesen nyolc egymást követő reggelen rendeznek bikafuttatást.

MTI/EPA/J. P. Urdiroz
MTI/EPA/Villar López
MTI/EPA/Rodrigo Jiménez
MTI/EPA/J. P. Urdiroz
MTI/AP/Alvaro Barrientos
MTI/AP/Alvaro Barrientos
Getty Images

Több mint száz emberéletet követeltek a japán áradások

A legfrissebb hírek szerint már 112 halálos áldozata és 80 eltűntje van a heves esőzéseknek Japánban, miközben tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat az áradások és földcsuszamlások miatt – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A japán polgári védelmi hatóságok a földcsuszamlás- és árvízveszély miatt 19 prefektúrában összesen 5,9 millió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonukat, és keressenek menedéket. Sokan azonban otthonukban rekedtek.

Csak Okajama prefektúrában több mint ezer ember kényszerült menedéket keresni a háztetőkön, miután az ár elöntötte az utcákat a közeli Oda folyó három gátjának átszakadása után.

MTI/EPA/Jiji Press
MTI/EPA/Jiji Press
MTI/EPA/Jiji Press
MTI/EPA/Jiji Press
MTI/EPA/JIJI Press
MTI/EPA/JIJI Press
MTI/EPA/JIJI Press
MTI/EPA/JIJI Press
MTI/EPA/JIJI Press
MTI/EPA/JIJI Press

Többszörösére nőtt a törökországi vasúti szerencsétlenség áldozatainak száma

Többszörösére nőtt az északnyugat-törökországi Corlu körzetben vasárnap történt vasúti szerencsétlenség áldozatainak a száma.

A balesetben 24 ember meghalt, 318 pedig megsérült – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján Recep Akdag miniszterelnök-helyettes.

A szerelvény a görög határ közelében található Edirne tartomány Uzunköprü körzetéből tartott Isztambulba, amikor Tekirdag (Rodostó) tartomány Corlu körzetében kisiklott.

A baleset okairól és körülményeiről ITTlehet olvasni.

MTI/EPA
MTI/EPA
MTI/EPA
MTI/EPA
MTI/EPA
MTI/EPA

 

Megválasztották Magyarország Szépét

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna Televízió és a Duna World csatorna vasárnap este élőben sugározta.

A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

A verseny kulisszatitkai és még több fotó ITT elérhető.

Szarvas Andrea a Magyarország Szépe (MTI Fotó: Balogh Zoltán)
Galambos Patrícia, az első udvarhölgy.  (MTI Fotó: Balogh Zoltán)
Galambos Patrícia, Szarvas Andrea és Bui Tiky (b-j).  MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Spencer Tunick különleges installációt készített – több száz meztelen nővel

Több százan pózoltak meztelenül a csípős melbourne-i hidegben hétfőn reggel egy szupermarket tetőparkolóján Spencer Tunick amerikai fotóművész új képeihez – írja az MTI.

Tunick már számos olyan fotózást szervezett installációihoz, amelyeken tömegek jelentek meg meztelenül látványos helyszíneken, mint a Sydney-i Operaház vagy a müncheni Bajor Állami Operaház.

Ezúttal mintegy 400 ember állt modellt meztelenül, egy áttetsző piros leplet tartva a 8 fokos hidegben Melbourne egyik szupermarketjének tetőparkolójában.

“Gyorsan dolgoztam, hogy ne fagyjanak meg, de azt hiszem, néhány nagyon szép kép született” – mesélte a New York-i fotós. Hozzátette, hogy a fotózás 15 percet vett igénybe, a fényviszonyok szerencsére kedvezőek voltak, a felhős ég miatt nem változott a fény ereje.
A 12 ezer jelentkező közül a kiválasztottak közé került Chloe Horler elmondta, hogy sok baja volt korábban a testével, és a fotózás is segített neki felülkerekedni ezeken a dolgokon.

Roshane Wickramathilake, aki kereskedelmi jogot hallgat egy melbourne-i egyetemen, ugyancsak örült a fotózásnak. Mint mondta: lehet, hogy egy családi vacsorán zavarba jönne, ha előkerülne róla egy ilyen kép, amelyen meztelen, mégis fontos egy ilyen fotózás, mivel sokan nem érzik magukat jól a bőrükben, pedig jó lenne, ha inkább elfogadnák magukat, hiszen mindenki szép.

MTI/EPA/Penny Stephens
MTI/EPA/Penny Stephens
MTI/EPA/Penny Stephens
MTI/EPA/Penny Stephens
MTI/EPA/Penny Stephens
MTI/EPA/Penny Stephens

Jégbarlang Dubajban

Különleges helyen kávézhatnak a Dubajba látogatók: A turistáknak ajánlatos meleg ruhákba öltözniük a 40 fok feletti hőségben, mielőtt belépnek a mínusz 6 Celsius-fokos terembe.

(MTI/EPA/Ali Haider)
MTI/EPA/Ali Haider
MTI/EPA/Ali Haider
MTI/EPA/Ali Haider
MTI/EPA/Ali Haider
MTI/EPA/Ali Haider
MTI/EPA/Ali Haider

Keresés az oldalon