Kapszulában juttatnák ki a thai gyerekeket

Startlap - Startlap
A barlangban rekedt fiatalok megmentésén Elon Musk feltaláló is dolgozik.

Vasárnap négy thai gyereket is kihoztak a barlangból, ám a munkálatokat fel kellett függeszteni éjszakára. A mentőcsapatoknak időre volt szükségük, hogy felkészüljenek a mentés következő szakaszára. Hétfőn újraindult a mentés, és egy újabb gyereket sikerült felszínre hozniuk. A barlangban jelenleg hét fiú, valamint az edzőjük várakozik a búvárokra.

A mentésben szeretne segítséget nyújtani Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa, aki elárulta, megalkottak egy eszközt, amellyel ki lehet hozni a gyerekeket – írja a 24.hu.


A programozó, befektető, feltaláló Twitter-oldalán mutatta meg az eszközt, amellyel segíteni szeretne a bajba jutottakon, sőt a kapszulát már szállítják is Thaiföldre. Elon Musk bízik benne, hogy a búvárok hasznára lesz az eszköz, mindenesetre a felvételek alapján medencében kiállta a próbát.


Mint ismert, egy futballcsapat 12 gyerekkel és az edzőjével bent ragadt egy thaiföldi barlangban június 23-án, ahonnan azóta sem tudtak kijönni, mivel rengeteg eső elárasztotta a helyszínt. Két búvár talált rájuk, azóta folyamatosan a kiszabadításukon dolgoznak.

Ez is érdekelhet

képcím

Ő lett idén a világ leggazdagabb embere

képcím

Annyi álhír terjed az X-en az izraeli harcokról, hogy...

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...