Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Már 24 áldozata van a törökországi vonatszerencsétlenségnek - fotók

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
A tragédiában 318-an sérültek meg, a rengeteg eső okozta a balesetet.

Szörnyű tragédia rázta meg Törökországot vasárnap – közölte az MTI. Egy Isztambulba tartó vonat Tekirdag (Rodostó) tartomány Corlu körzetében kisiklott, a balesetben 24 ember vesztette életét, 318-an pedig megsérültek. A sérültek közül 194 személyt már hazaengedtek, 124-et viszont továbbra is megfigyelés alatt tartanak.

MTI/EPA

Recep Akdag miniszterelnök-helyettes bejelentette, a mentési munkálatokat hétfő reggelre befejezték. Azt is megerősítette, hogy a tragédiát a heves esőzés okozta, amely alámosta a vasúti pálya egy szakaszát, míg az Ihlas török hírügynökség felvételein az is látható, hogy a sínek az alátámasztás hiányában meghajoltak. Ahmet Arslan közlekedési miniszter szerint a síneket évente egyszer kell megvizsgálni, s ezt áprilisban meg is tették a szakaszon, ahol a baleset történt. Hozzátette, vasárnap délután fél óra alatt 32 milliméternyi csapadék esett a területen, a mozdonyvezető pedig nem láthatta a pálya alatti űrt.

MTI/EPA

A vonaton 362 utas és a személyzet hat tagja tartózkodott, a balesetben a mozdony a pályán maradt, míg a szerelvény hat kocsija kisiklott, öt pedig fel is borult.

MTI/EPA

A mentési munkálatokat nehezítette, hogy a tragédia a legközelebbi közúttól három kilométerre volt történt, így rendkívül nehéz volt megközelíteni, pláne a szakadó esőben, a felázott talajon. Ezért helikopterekkel, lánctalpas járművekkel, valamint a helyiek traktoraival kezdték el a mentést.

Keresés az oldalon