A börtönből üzent VV Fanni feltételezett gyilkosa: Bűnt követtem el

Startlap - Startlap
B. László most először szólalt meg saját szavaival a nyilvánosság előtt. A gyilkosságot továbbra is tagadja, de elismeri, hogy Novozánszki Fanni eltűnésében az ő keze is benne volt.

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el budapesti albérletéből. A meggyilkolásával vádolt B. László beismerte, hogy aznap elment Fanni lakására, ahol az ájult lányt az autójába tette, ahogy az a biztonsági kamerák felvételén is látható, azt azonban tagadja, hogy ő ölte meg a lányt. Állítása szerint Fanni barátnője hívta őt az albérletbe, és arra kérte, vigye Fannit egy megbeszélt helyre, ahol átadta a lányt két férfinak. 

Eddig csak Brodmann Péter, a gyanúsított egykori ügyvédje tolmácsolta korábbi védence álláspontját, most azonban az ő segítségével B. László a saját szavaival nyilatkozott az előzetesből a Borsnak.

“Bűnt követtem el, és vállalom a felelősséget a személyi sza­badság megsértése miatt, de senkit sem öltem meg” – kezdte a férfi.

“Szeretném, ha minél előbb lezárnák az ügyet. Kapjam meg az elkövetett, hangsúlyozom, az „elkövetett” bűnömért – azaz hogy elvittem A-ból B-be egy ájult nőt – a büntetésem, és legyen vége ennek az egésznek!” – mondta B. László, akit jelenleg a Venyige utcai börtönben tartanak fogva.

Az egyik legfontosabb bizonyítékról, a véres kötélről is beszélt, amit autója csomagtartójában találtak meg a rendőrök, rajta Novozánszki Fanni és a gyanúsított DNS-én kívül egy harmadik nyommal, amit egyelőre még nem sikerült beazonosítani:

“A kötelet a kezembe adta közös nőismerősünk, mondván: „ezt is vidd el, ne csak a bőröndöt!”. Én megfogtam a kötelet, és betettem az autóba.”

B. László úgy véli, rossz he­lyen kutakodnak a hatóságok, és bízik benne, hogy minél hamarabb rábukkannak a valódi nyomra. Elmondásai szerint jelenleg napi egy órára mehet ki a cellájából, ilyenkor sétál. Egyébként pedig olvasással, tévézéssel tölti az időt, és havi egy óra erejéig szüleivel is találkozhat.

Címlapkép: RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

Az agrárminiszter ígéri, nem lesz erdőirtás

képcím

Itt van a legjobb balatoni strandok listája

képcím

Itt a 100 leggazdagabb magyar friss listája - meglepetés a dobogón