VV Fanni barátnőjének is köze lehet a lány halálához

Startlap - Startlap
Újabb részletek derültek ki a gyanúsított B. László vallomásából

A VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László nemrég feloldotta a titoktartás alól egykori ügyvédjét és egyben nagybátyját, Brodmann Pétert, így fény derült a férfi vallomására. Brodmann a napokban elmondta, B. László azért ment fel Fanni lakására, mert alkalmazni akarta a munkanélküli lányt, és felvenni az utána járó állami támogatást. Mikor megérkezett, a lány kába volt, a gyanúsított úgy vélte valamilyen szer hatása alatt áll. Egy közös ismerősük utasítására vitte ezután a megadott helyre Fannit. Állítása szerint úgy gondolta, lány sem akarná, hogy kórházba vigyék, mert akkor bajba kerülhetne ő is, illetve az is, aki a szert Fanninak adta.

Ez a történet több kérdést is felvetett, Brodmann Péter a Blikknek árult el újabb részleteket B. László vallomásából.

“November 20-án László úgy jutott be Fanni albérletébe, hogy ott volt a lány egyik barátnője, aki beengedte a lakásba. Sőt, ő maga hívta oda. Amint belépett és meglátta a feltehetően valamilyen tudatmódosító szertől eszméletlen állapotban lévő Fannit, azt mondta, hogy mentőt hív. A nő megkérte, hogy ezt ne tegye, inkább vigye el magával a lányt egy hely­re, ahol már várják” – mondta most a jogász.

“A megjelölt célpont körülbelül 800 méterre volt Fanni lakásától, ennyi időt volt a lány a kocsijában. László odaadta az alélt Fannit, majd elhajtott” – tette hozzá Brodmann, azonban azt nem árulta el, ki is ez a barátnő. Valószínűleg arról a lányról van szó, akit már többször is kihallgatott a rendőrség, de eddig semmivel sem gyanúsították meg. Fanni édesanyja korábban azt nyilatkozta a lapnak a titokzatos barátnőről, hogy szeretne belenézni a szemébe, mert úgy érzi, „többet tud, mint amennyit elmond”.

Egy másik tanúról is szó esett. B. László állítása szerint Fanni “átadása” után néhány órával felvett magához egy utast. Ismerték egymást korábbról, megállapodásuk szerint a benzinköltség fejében Siófokra vitte a férfit. “Ezt az embert később a rendőrök is kihallgatták, és elmondta, hogy egyáltalán nem vett észre zavartságot vagy idegességet Lászlón, és alélt, fiatal lányt sem látott az autóban. Pedig, ha igaz lenne, amit a gyanú megfogalmaz, akkor Fanninak ott kellett volna lennie ” – fejtette ki Brodmann.

Az ügyvéd szerint ha volt védence lenne a gyilkos, akkor a köztéri kamerák rögzítették volna, hogy hol szabadult meg a holttesttől. “A kamerák segítségével a rendőrség László minden pillanatáról tud. Így azt is tudniunk kellene, hogy miként ölte meg a lányt, illetve hol szabadult meg a holttesttől. Ilyen felvétel azonban nincs, vagyis érthetetlen, miért őt gyanúsítják. Azt sem értjük, miért nem szembesítik azzal a nővel, aki a lakásban volt” – állítja a korábbi védő, akit azért zárt ki a rendőrség a tárgyalásból, mert már tanúként szeretné meghallgatni.

A nyomozás során előkerült az autóból egy kötél, három DNS mintával. Az egyik minta Fannié, a másik B. Lászlóé, a harmadiknak még keresik a gazdáját. Brodmann Pétertől és B. László többi rokonától is kért mintát a rendőrség.

Címlapkép: RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

Itt a 100 leggazdagabb magyar friss listája - meglepetés a dobogón

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Változnak a csok, a jelzáloghitel-elengedés és a babaváró...