Megszólalt VV Fanni feltételezett gyilkosa

Startlap - Startlap
Korábbi jogi képviselője és egyben nagybátyja fejtette ki, mivel védekezik B. László. Az ügyvédet azóta kizárták az ügyből, mert már tanúként akarják meghallgatni és DNS mintát kérnek tőle.

Az előzetesben tartózkodó gyanúsított B. László feloldotta a titoktartás alól egykori ügyvédjét, aki egyben nagybátyja is. Brodmann Péter a Blikknek vázolta fel korábbi védence álláspontját. Eszerint B. László november 20-án, az eltűnés, illetve valószínűleg egyben a gyilkosság napján azért kereste fel Novozánszky Fannit, hogy bevegye őt a cégébe.

“Azért ment a lakására, mert alkalmazni akarta Fannit. A lány munkanélküli volt, és Laci fel tudott volna venni utána állami támogatást” – mondta Brodmann Péter. Az ügyvéd szerint ez is bizonyítja, hogy a férfinak élve többet ért a lány, és azt is hozzátette, Lászlónak egy közös ismerősük mondta meg, hova vigye Fannit.

“Amikor László megérkezett, a lány alélt volt, ő pedig feltételezte, hogy valamilyen szer hatása alatt állhatott. Azt mondta neki egy közös ismerősük, hogy vigye a lányt egy megadott helyszínre egy megadott időpontra. Ekkor követte el a legnagyobb hibát, hogy nem a mentőket vagy a rendőröket hívta. Jóhiszeműen­ úgy gondolta, a lány sem akarná, hogy kórházba vigyék, mert akkor bajba kerülhetne ő is és az is, aki a szert Fanninak adta” – magyarázta az ügyvéd. László az autójába tette a magatehetetlen lányt, ekkor készített róluk felvételeket a biztonsági kamera.

“Elment a megadott helyre, átadta Fannit, majd László elutazott Siófokra. Többet az ügyről nem tud. Az sem lehetetlen, hogy Fanni még életben van” – folytatta Brodmann.

“Egynapos kora óta ismerem Lászlót, mindig is jó viszonyban voltunk. Ő egy álmodozó, jólelkű gyerek volt világ életében. Én és a családja is hiszünk neki, és tudjuk, hogy nem ő ölte meg Fannit, és maximálisan mellette állunk. László egyszerűen rosszkor volt rossz helyen, és hagyta, hogy megvezessék” – tette hozzá ki határozottan.

Lichy József, Fanni családjának ügyvédje szerint a vádlott álláspontja egyáltalán nem realisztikus. “Ez egy életszerűtlen zagyvaság. Kapásból több ponton is lehet cáfolni az elhangzottakat, hiszen hogy jut be valaki egy másik ember lakásába, miért nem riasztja a mentőket, ha látja, hogy az illető rosszul van, és főleg, miért vállal olyan kockázatot, hogy odaadja ismeretleneknek? Nagyon szeretnénk tudni, hogyan ölték meg Fannit” – érvelt a jogi képviselő.

Brodmann Péter azért nem képviseli a továbbiakban unokaöccsét, mert most már őt is tanúként szeretné meghallgatni a rendőrség. Ügyvédként kizárták az ügyből, és immár DNS-mintát kérnek tőle egy, az autóban talált kötél miatt. kell adnia. “A bizonyítékon a gyanúsított DNS-e, valamint vélhetően Fannié található, a harmadik minta tulajdonosát még keresik. Az biztos, az enyémmel nem egyezik majd, én az előzetest megelőzően augusztusban találkoztam az unokaöcsémmel” – mondta Brodmann, akinek múlt pénteken kellett volna mintát adnia, ám erre egyelőre még nem ért rá.

Címlapkép: RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

15 éve nem látott áremelkedéssel indul az év

képcím

Ezekben a körzetekben kell ellenzéki győzelem a...

képcím

"Ön engem pedofilnak tart?” - kérdezte a CNN meleg riportere...