15 éve nem látott áremelkedéssel indul az év

Startlap - Startlap
Átlagosan mintegy 8 százalékkal fizetünk többet a boltokban és a szolgáltatásokért, mint egy évvel ezelőtt, de akad olyan termék, amelynek az ára több mint 33 százalékkal emelkedett. Esti hírösszefoglaló.

15 éve nem látott áremelkedéssel indul az év

Közel 8 százalékos inflációt mért a KSH januárban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. Az üzemanyagok és az élelmiszerek ára kiugróan megnőtt, utóbbi csoportok belül akad olyan termék, amelynek ára több mint 33 százalékkal lett magasabb. A decemberi árakhoz viszonyítva csupán egyetlen termékcsoport ára csökkent, de ez is a szezonvégi leárazásnak köszönhető. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Mindeközben ismét gondok vannak a magyar körtével: a termés átlagon aluli volt, ezért még több importra és magasabb árakra számíthatunk. Részletek.

Két kutyát és 87 embert nevezett meg a Kétfarkú Kutya Párt egyéni jelöltként

A párt Márki-Zay Péter meghívását nem fogadta el az egyesült ellenzék köreibe, és a pártok kérése ellenére ott is indítanak jelöltet, ahol az ellenzék számára esélyes lenne a győzelem. Részletek. Az MKKP egyéni jelöltjeinek listája minden ízében egyéni: a Kazincbarcika központú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 4-es számú választókerületben Hubát, a Pest megyei 7-es körzetben pedig a Radót indítják, előbbi az ígéretek szerint csak azt fogja ellopni, ami ehető. A 2022-es magyar országgyűlési választás négylábú jelöltjeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Gyurcsány Ferenc: Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk

MTI/Koszticsák Szilárd

Pocsék év volt a tavalyi, ha sommásan kellene megfogalmazni a dolgokat.

Egy nappal Orbán Viktor miniszterelnök előtt a Demokratikus Koalíció elnöke megtartotta saját, 18. évértékelő beszédét, a járvány miatt online. Ha kíváncsi vagy, mit mondott Gyurcsány Ferenc, akkor itt folytasd az olvasást.

Akadoznak a nagyobb bankok digitális szolgáltatásai, túlterhelést okozott az adóvisszatérítés

Szinte minden pénzintézetnél jelentkeztek fennakadások pénteken, a megnövekedett adatforgalom mellett az ügyfelek saját maguk okozzák a bajt, mivel tömegesen próbálnak belépni az online rendszerekbe. További információkért katt ide.

Kétmillió forint közpénzt ért Zuglónak a 12 oldal, amiben a Gattyán-párt színeiben induló Janicsák István a Z’Zi Labort nyomja be egy képzeletbeli fesztiválra

Hosszú listája van, a kerületben viruló nem törődöm parkolást és zűrzavart okozó rendezvényhelyszíneknek, amelyek a kerületben állami vagy más tulajdonban, de a hallgatásunk miatt továbbra is zavarhatják a kerület polgárait.

Többszöri nekifutásra is igencsak nehéz megtalálni a fenti mondat értelmét, a zuglói önkormányzat mégis úgy érezte, megér 2 millió forintot az, ha ezt 12 oldalon át olvashatják. A Z’Zi Labor frontembere négy hónapon át munkálkodott az MSZP-s kerületvezetésnek, hogy összehozza dolgozatát, amely elvileg egy kulturális koncepció, de talán helytállóbb a 24.hu megfogalmazása, miszerint “a közpénzégetés eklatáns példája” az, ami elkészült.Janicsák István egyébként Zugló díszpolgára. Bővebben.

B. László szerint VV Fanni már bódult állapotban volt, amikor felment a lakására

A Fővárosi Törvényszéken többek között Novozánszki Fanni édesapja vallomásának felolvasásával folytatódott a Való Világból ismertté vált fiatal nő gyilkossági ügyének tárgyalása. Az apa szerint nagyjából két héttel azelőtt, hogy lánya eltűnt, félelemből zárat cseréltettek az ajtaján, hogy “az ember, akit ő nem szeret, ne tudjon bemenni”. A folyamatos anyagi gondokkal küszködő B. Lászlónak a lány eltűnése napján kellett volna visszafizetnie a kocsija bérleti díját, a férfi ugyanakkor állítja, neki tartoztak pénzzel, amelyből egy részletet éppen aznap meg is kapott. Bővebben.

Halálra gyógyszerezhették a budai milliárdost, akinek a bári kastélyban találták meg a holttestét

2020 nyarán a tűzoltókat riasztották a Baranya megyei Báron található Fehér-kastély épületéhez, ahonnan egy felismerhetetlenségig összeégett holttest bukkant elő. Az áldozat a 62 éves M. István, akinek megölése ügyében összesen hét embert gyanúsít a rendőrség. A férfit vényköteles gyógyszerekkel, antidepresszánsokkal és alkohollal bódították, hogy megszerezzék vagyonát, amikor viszont gondnokság alá került, gyilkosság mellett döntöttek – vélik a nyomozók. A rendőrség sajtótájékoztatón számolt be a rendkívüli esetről.

Iványi Gábor: Fontos lenne az a 15 perc, ameddig köztársaságielnök-jelöltként az Országgyűlésben beszélhetek

Interjú készült Iványi Gáborral, miután Márki-Zay Péter bejelentette, ő a metodista lelkészt szeretné felkérni az egyesült ellenzék köztársaságielnök-jelöltjének. Amikor Iványinak felvetették, hogy megválasztása esélye roppant alacsony, úgy fogalmazott:

Valóban, azonban az a 15 perc, amelyben – ha a földi és az égi hatalmak megengedik – köztársaságielnök-jelöltként a teljes Országgyűlés előtt beszélhetnénk, azt gondolom, fontos lehetne.

A beszélgetésbe erre a linkre kattintva olvashatsz bele.

Peking: B döntős a magyar gyorskorcsolya-váltó, nem lesz címvédés

MTI/Illyés Tibor

A 2018-ban Magyarország első téli olimpiai aranyérmét éppen ebben a számban megszerző Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint John-Henry Krueger és Nógrádi Bence a negyedik helyen végeztek az elődöntőben. Videó és további részletek itt.

Budapest posztumusz díszpolgára lehet Setét Jenő

A január végén, egy nappal az 50. születésnapja után elhunyt roma polgárjogi aktivistát pénteken helyezték örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben. A szomorú eseménnyel kapcsolatban Karácsony Gergely a Facebookon posztolt. Íme.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter közös élő vitára hívja Orbánt és Gyurcsányt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

Hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják Iványi Gábort és...