Szépség 2020. január 06.

Szépégápolási termékek újévi fogadalmakhoz

Fruzsi Szépség 2020. január 06.
Tudtad, hogy az emberek már több ezer éve tesznek év végi fogadalmakat? Na és azt, hogy a pszichológusok szerint ez egy kifejezetten hasznos, és sikeres dolog? A következőkben olyan, fiúknak és lányoknak is hasznos újévi fogadkozásokat (és ezekhez szükséges szépségápolási cikkeket) mutatunk, amik a fésülködőasztal előtt születnek, és amiktől szebb és egészségesebb leszel.

Az újévi fogadalmak régi hagyományra tekintenek vissza: már a babilóniaiak és a rómaiak is tettek ígéreteket az isteneiknek, de az év végi vállalások a zsidó-keresztény kultúrkör számára sem ismeretlen. Sokan csak legyintenek, amikor felmerül ez a téma, mondván úgysem lesz más semmi attól, ha majd a következő évre szertartásosan eltökélik magukat. Ez a dilemma már a pszichológusok figyelmét is felkeltette: egy 2009-es kutatásban hat hónapon át követtek kísérleti alanyokat, akik mind változásra vágytak, de csak egy részük tett újévi fogadalmat – például súlycsökkentésről, vagy a dohányzásról való leszokásról. A kutatók jelentős differenciát mutattak ki a két csoport eredményessége között: míg azok, akik nem fogadtak meg semmit, csupán 4 százalékban vitték véghez az áhított tervüket, a többiek körében a sikerráta 46 százalékos volt. 

Kijelenthetjük tehát, hogy igenis van értelme mélyen magunkba nézni az év végén, és felesküdni a céljainkra. Ezután a magvas és lelkesítő bevezető után nézzük meg, mit kívánhat a modern ember saját magától a következő esztendőre, amennyiben szépségápolásról van szó!

Tudjuk jól, hogy ennél világmegváltóbb elhatározásokkal is elő lehet állni, de ha már Madonna is elismerte a nyolcvanas években, hogy ő bizony egy kissé felszínes lány, akkor tegyük meg ezt mi is, és mondjuk ki: tök fontosak a külsőségek. A következőkben inspiráló,  velejéig hiú, illetve egészségtudatos fogadalmakat, és ahhoz szükséges holmikat mutatunk a fésülködőasztal előtt köttetett eskük púderillatú ködéből. 

“Jövőre tényleg kéthavonta lecserélem a szempillaspirálomat!”

Ha pár évtizeddel ezelőtt közölted volna valakivel, hogy a szakértők szerint veszélyes két hónapnál tovább használni ugyanazt a szempillaspirált, valószínűleg jól kiröhög. Sokan eleve azt szeretik, amikor már nem folyik úgy, mint új korában, mások meg – logikusnak tűnő módon – addig használják a szempillafestéket, amíg nem ürül ki, vagy nem szárad ki teljesen.

Max Factor 2000 Calorie szempillaspirál a dús pillákért

1750 Ft

Hirdetés

 

De a helyzet az, hogy ha túl sokáig használod a szempillaspirálodat, könnyen összeszedhetsz valami kellemetlen betegséget, ezért valóban lényeges lenne gyakran cserélni.

Arra, hogy egy Chanel spirált a kukába dobjon, tisztességes nő nem vetemedik csak úgy, így tehát egy olyan termékre lehet szükség, ami nemcsak jó minőségű, de viszonylag olcsó is – egy ilyet kerestünk.

iStock

“Soha többé nem fogok sminkben elaludni…”

Na ez az, ami zéró magyarázatot igényel, legalábbis reméljük: a sminkben alvás egy indokolt, klasszikus tabu. De csak elvileg, hiszen rendre újabb és újabb, festékes arcú elkövetők fekszenek le minden éjjel. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, kell egy olyan sminklemosó, amivel gyerekjáték leszedni a reggel felrajzolt arcot magunkról, és ami gyengéd a sminktől megviselt és eleve érzékeny szemkörnyéki bőrrel. Na erre jó ez a kétfázisú termék, amit az egyik méltán kedvelt patikai márka gyárt.

Uriage Hygiène vízálló make-up lemosó érzékeny szemre

3190 Ft

Hirdetés

“Beszerzek egy igazán jó, drága parfümöt!”

Többen dicsérik az olcsó, drogériás illatokat, és tényleg tök jók tudnak lenni. De egészen más élményt nyújt egyigazi, drága  parfüm. Igen, erre a fizetésedtől függően a gatyád is rámehet, cserébe viszont még a reggeli rohanásban is egy pillanatra Kleopátrának érezheted magad. Ha okosan használod, meglepően sokáig elég lehet.

Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum hölgyeknek

78860 Ft

Hirdetés

“Nem csak festeni és vasalni, hanem ápolni is fogom a hajam!”

A hajmaszkok használatát akkor is hasznos lehet beépíteni a napi rutinodba, ha se nem fested, se nem vasalod a hajad, mert például önmagában a hajszárítás teljesen tönkre tudja tenni a hajszálakat. Arról nem beszélve, hogy egy csomó nőnek nemes egyszerűséggel azért kezelhetetlen, durva tapintású a haja, mert mintha nem ismernék a hajbalzsamot. A sampon után pedig kell hajápoló.

TIGI Bed Head Urban Antidotes Resurrection megújító maszk a sérült, töredezett hajra

2790 Ft

Hirdetés

“Megint elkezdek fogselymet használni, és ezúttal nem adom fel!”

A fogselymezés unalmas, sokáig tart, macerás, és egyes vélemények szerint kissé gusztustalan. Szóval nem jó dolog, mégis kérdezd meg bármelyik fogorvost, mind ugyanazt fogja mondani: muszáj. Ha nem fogselyem, akkor valamilyen más fogköztisztító termék, de valamire szükség van, mert önmagában a fogmosás nem képes eltávolítani minden lepedéket a fogaid közül. Az elektromos fogkefe sem.

Oral B Essential Floss viaszolt mentolos fogselyem

890 Ft

Hirdetés

“Rendbeszedem a szakállamat!”

Mert favágónak lenni menőnek számít manapság, de az már kevésbé, ha úgy nézel ki, mint Tom Hanks a Számkivetett 82. percében, amikor még a strandröplabdája volt az egyetlen társa. Egy jó szakállolaj elsődleges célja amúgy nem az előnyös külső: csökkenti az irritációt, a viszketést, és a hidratálja az arcbőrt meg a szőrszálakat.

iStock

Sebastian Professional SEB MAN The Groom olaj szakállra és bajuszra

7190 Ft

Hirdetés

“Akkor is figyelni fogok az intim higiéniámra, ha nem otthon vagyok!”

Ismerős a pillanat, amikor egy vonat WC-jében próbálsz megszabadulni amitől meg kell, és mindezt úgy, hogy utána ne legyen még annál is rosszabb, mielőtt rászántad magad arra, hogy felfedezed a MÁV legsötétebb bugyrait? De lehetsz repülőn vagy a strandon is, a helyzet akkor sem lesz jobb. Mi most direkt egy olyan terméket választottunk, amit kifejezetten a kiélezett szituációkra terveztek: ez a lactacydos intim törlőkendő antibaketáriális anyagokkal van átitatva, így segít megelőzni a fertőzéseket olyankor, amikor kockázatos helyen vagy, vagy mondjuk terhesség, illetve menstruáció esetén. 15 darabos, szóval kicsi táskákban is elfér, így semmi nem állíthat meg abban, hogy a világ kietlen pontjaira is magaddal vigyél egy darabka higiéniát.

Lactacyd Pharma papírtörlők az intim higiéniához

1190 Ft

Hirdetés

“Nem csak a strandon és nem csak nyáron fogok napvédőt használni!”

Ha megnézel egy valamirevaló beauty blogot, vagy megkérdezel egy bőrgyógyászt, akkor nagyjából borítékolható, hogy az arcápolási rutin legfontosabb elemei között a fényvédelmet is fel fogja sorolni. Sajnos a tapasztalatok szerint teljesen hiába. Pedig az UV-sugárzás tényleg veszélyes: károsítja a DNS-ed, és hiába vagyunk felszerelve mindenféle DNS-javító mechanizmusokkal, minden hibát nem tud megreparálni a szervezeted, kóros mutáció indul el, aminek a vége a már jól ismert nemkívánatos sejtburjánzás.

Érdemes lenne felismerni, hogy a nap nem csak a vízparton süt, és egyszer és mindenkorra megjegyezni, hogy ha rákos nem is leszel a napsugárzástól, a bőrödet öregítheti. 

La Roche-Posay Anthelios Ultra védő arckrém érzékeny és intoleráns bőrre SPF 50+

5940 Ft

Hirdetés

 

Komoly tévhit övezi a napégés elleni krémek faktorszámát: sokan azt hiszik, egy magas faktorszámú krém használata mellett lebarnulni nem lehet, és ezért inkább egy alacsonyabb védelmet nyújtó terméket használnak, amit aztán újra és újra felvisznek a bőrükre a napozás során.

Ezzel csak az a gond, hogy a faktorszám egy arányszám, ami azt mutatja meg, mennyiszer több ideig tartózkodhatunk a napon károsodás veszélye nélkül napvédő használatával, mint anélkül.

Ez így kicsit nehezen érthető, vegyünk egy példát: ha a te bőröd 20 percig bírja leégés nélkül, akkor egy 10-es naptejjel 10 x 20 percig, vagyis közel 3,5 óráig nem leszel pecsenyekacsa. Nem véletlen, hogy ebbe a válogatásba egy 50-es napkrém került, amit azért szeretünk, mert érzékeny bőrűek számára is jó.

Keresés az oldalon