A legjobb hajfestékek

Laura
Megnéztük, milyen hajfestékeket szeret az internet népe színek, tartósság, hajkímélet és ár alapján.

Hajfestéket keresel és nem tudod, melyikhez nyúlj? Szeretnéd, ha a színe mellett a tartóssága is beválna, és lehetőleg nem roncsolná szét a hajadat?

Az internetes fórumokat és a termékoldalak véleménymezőit böngészve is megnéztük, hogy a magyarok melyik hajfestékeket szeretik. 

Természetesen a különböző hajszerkezetek különböző módon reagálnak a kemikáliákra, ezért nem garantálható, hogy ami sokaknál bejött, az nálad is pont be fog jönni – de azért mégiscsak jobb abból kiindulni, ami már bizonyított egy adagnyi embernek.

L’Oréal Casting Crème Gloss – ami többek számára bevált

Miért szeretjük?

A L’Oréal ammóniamentes hajszínezője valósággal rabul ejtette a használóit. Többen írták róla, hogy ez a legjobb színező, amit valaha használtak, és hogy – igény szerinti keverés után – álomszép árnyalatot és fényt ad a hajnak.

Nemcsak a barna változatai, hanem például a lilás vadszilva is tíz pontra vizsgázott sokaknál.

Sőt, a hozzá járó balzsamot is külön dicsérik; van, aki számára jobban bejött, mint a hajpakolások.

Hátrányok

Akad persze, akinél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: nem olyan árnyalatú lett tőle a haja, mint várta, vagy nem maradt fenn tartósan a festék, esetleg kiszárította a hajat.

 

Garnier Color Naturals – olcsó, mégis jó

Miért szeretjük?

A második helyezett a listánkon a Garnier terméke. Általános tapasztalat és vélemény, hogy szép egyenletesen fest, és káprázatos fényt ad a hajnak. Van, aki számára valóságos megváltás a termék, mivel ez az első, amitől nem viszket a fejbőr. Más azt írta, időnként ki-kipróbált mást, de végül mindig visszatért ehhez.

Természetes olívaolaj tartalma védi a hajat a kiszáradástól.

Hátrányok

Ez a termék némelyek fejbőrén csípős érzést, vagy nyakon megjelenő kiütéseket okozott. Ha hasonlót tapasztalsz, akkor ez a hajfesték nem neked való.

iStock

Wella Professionals Illumina – ha zavar, hogy csöpög

Miért szeretjük?

Nem egy hölgy írta erről a Wella krémhajfestékről kerek perec azt, hogy a világ legjobb festéke. Könnyű a használata, nem csöpög, egyesek szerint pedig ez a legkíméletesebb termék mind közül. A színe és a fénye pedig utánozhatatlan. Nem véletlenül drága, de ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor ezzel a választással nagy valószínűséggel nem csalódsz.

Hátrányok

Magasabb ár, illetve néhány megjegyzés alapján a kellemetlen szag (ez elől azonban valószínűleg a többi hajfesték esetén sem menekülsz).

 

Schwarzkopf Professional IGORA – még a tönkrement hajat is rendbe hozta

Miért szeretjük?

Egy újabb nagyon erős versenyző, aminek persze az ára sem marad el sokkal az előzőtől – cserébe azonban, mint az egyik vásárló fogalmaz, luxus minőséget vehetsz vele a kezedbe. Az Igora színei a legtöbb tapasztalat alapján szuper tartósak, élénkek, a Moringa Oleifera fa kivonat pedig olyan intenzíven regenerálja a hajszálak belső szerkezetét, hogy van, akinek a más hajfestéktől tönkre ment haját is helyre hozta.

Hátrányok

Talán egyetlen fő hátrányaként itt is a magasabb árkategóriát hozhatjuk fel.

iStock

L’Oréal Professionnel Majirel – nincs rá panasz

Miért szeretjük?

Végül pedig ezt a L’Oreal terméket ajánljuk, amiről egész egyszerűen úgy látjuk, hogy aki használja, az elégedett is vele. Színét és használhatóságát is dicsérik, és se hajroncsolódásról, se másról nem találtunk számottevő panaszt. Akármennyire is leszel elégedett vele, egy dolog közel biztos: nagy baj nem fog érni, ha ezt a terméket kipróbálod.

Hátrányok

Egy-két ember megjegyezte, hogy a tartóssága nem érte meg az árát, de ezt sajnos mindenki saját maga kell, hogy kitapasztalja.

 

A véleményeket a termékek honlapján és más internetes fórumokon böngésztük végig.