Öt dolog, amit nem árt beszerezni az újévi fogadalmakhoz

Balázs
December végén ránk ereszkedik a számvetés ideje, vagy legalábbis vannak, akik szerint ránk ereszkedik és ilyenkor szokás átgondolni az életünket, de legalább az elmúlt évünket, majd töredelmesen megfogadni, hogy mi(k)ről fogunk leszokni és az abbahagyott káros dolgok helyett mennyi minden szuperegészséges dolgot fogunk csinálni inkább.

Ez tök jól hangzik, még ha van is az egésznek némi rituális mazochisztikus mellékíze, ahogyan töredelmesen bevalljuk magunknak, hogy falánk, lusta, láncdohányos rohadékok vagyunk és megígérjük, hogy ennek most és mindenkorra véget vetünk. Mozogni fogunk, igen, meg egészséges diéták sorát fogjuk kipróbálni, csak semmi junkfood meg vöröshús, fujj, fujj. 

Aztán persze ezekből a túlcsordult lelkiismeret gerjesztette nagy fogadkozásokból általában nem lesz semmi.

 Kipróbáljuk, a januárt akár még ki is húzzuk így, de aztán rájövünk, hogy messze van a konditerem, hideg van a kocogáshoz és egyébként is főzzön a rosseb egy átdolgozott nap után, inkább rendeljünk valamit és volt, nincs.

Pont úgy tűnt el a kezdeti lelkesedésünk és vele együtt ez az egész új év, új ember nekirugaszkodás, mint Stan 100 dollárosa a vonatkozó South Park epizódban.

Na, de tényleg törvényszerűen így kell ennek lennie? Nem feltétlenül, sok múlik a kitartásunkon, a szorgalmunkon és a határozott jellemünkön. Ha azonban ismerjük magunkat és tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk a pillanat hevében meggondolatlan dolgokat megfogadni, érdemes lépni is a cél irányába. Például azzal, hogy megvesszük az adott dologhoz szükséges eszközöket.

Mondjuk, ha már megvásároltuk a szobabiciklit, akkor tuti nem szívesen nézzük, ahogy egyedül szomorkodik a lakásban és mindig, amikor rátéved a tekintetünk emlékeztet minket a könnyelmű ígéreteinkre. Egy idő után már csak bűntudatból is rá fogunk ülni.

Lássuk is, mik azok a cuccok, melyekkel javíthatunk 2020-ban az egészségünkön.

A virtuális személyi edző

Apple Watch Series 5 okosóra

Ára: Kb. 139 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Az Apple Watch okosóra nem csak egy gazdagoknak kitalált új hóbort, hanem valódi haszna is van. Követni tudod vele a szívritmusodat és a pulzusodat, egy másik alkalmazás értesít, ha annyira zajos helyen vagy, hogy a hangerő már ártalmas lehet a hallásodra, van olyan applikációja is, amelyik a menstruációs ciklust figyeli, sőt, arra is képes az óra, hogy rád szól, ha szerinte aznap túl sokat ültél, vagy túl keveset mozogtál. Mindezek mellett természetesen a kedvenc zenéidet is letöltheted rá, hogy ne legyen annyira unalmas és monoton az edzés.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek szükségük van egy virtuális személyi edzőre, aki olykor hajcsárként is funkcionál.

A szmogmentes tekerés

DUVLAN Keaton Ergo szobakerékpár

Ára: 104 900 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mivel már a bevezetőben emlegettük, muszáj szerepeltetni itt is a szobabiciklit. Ez a darab különösen azért érdekes, mert komoly teherbírással rendelkezik, így akkor is nyugodtan használjuk, ha már nem vagyunk karácsonyfadíszek.

Ráadásul a beépített LCD panel mellett integrált hangszórókkal is rendelkezik, tehát ha idegesít minket a fülünkben matató bedugós füles, míg a rendes meg folyton leesik, nyugodtan el is hagyhatjuk őket, hiszen a telefonunkon tárolt zenéket a szobabicikli is le tudja játszani nekünk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének maguknak egy strapabíró és nem mellesleg zenélő szobabiciklit.

Az okosmatrac

IMemory S Plus matrac

Ára: 100 000 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mielőtt még bárki ilyen pattogós mozgásfetisizmussal vádolna meg minket, sietünk kijelenteni, hogy az alvással is sokat tehetünk az egészségünkért, a titok nyitja csupán ennyi: Egyáltalán nem mindegy, hogy min durmolunk. Szinte egy csináld magad jellegű matracról van ebben az esetben szó, hiszen a keménységétől a megtámasztásáig mi állíthatjuk be, hogy milyen legyen. A huzata mosható és a matrac maga pedig „emlékezni” fog a testformánkra. Hovatovább a gyártó 15 évi jótállást ad a termékére.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnek nagyokat és kényelmeseket aludni.

Altató és ébresztő

Beurer WL 90 Ébresztőfény 4 az 1-ben

Ára: 39 900 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha már megvan a matrac, nem kell hozzá más, mint egy rádiót, fényeket, altatást és ébresztést is magába foglaló hang és fényállomás. Ez a Beurer ébresztőlámpa. Ez a kütyü képes a naplementét és a napfelkeltét is szimulálni és közben lejátszani a neki megadott hangokat zenéket, olyanokat nyilván, amikre szeretünk elaludni, illetve felébredni.

Emellett a szerkezet, ha úgy tartja kedvünk, olvasólámpaként is remekül működik.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki herótot kapott már a béna mobilos ébresztőhangoktól, illetve a reggeli derült égből villanykapcsolástól.

Igyál zöldet

Christian Guth, Burkhardt Hickisch: Zöldturmixok – Egészséges és tápláló zöldség- és gyümölcssmoothie-k

Ára: 2 240 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ezzel lehet, már kicsit túltoljuk az egészségbiciklit, meg egyébként is, hogy néz ez már ki, viszont hozzá kell tennünk, hogy a napi, elegendő mennyiségű zöldség és gyümölcsfogyasztás az egyik legfontosabb komponense az egészséges életmódnak és ezek bevitelére a különböző zöldturmixok a legalkalmasabbak.

Persze nem árt képben lenni, hogy mit mixeljünk mivel, mert teszem azt a parajos papaja nagy valószínűséggel zöld lesz, csak a kutya nem fogja meginni. Legalábbis én biztos nem. Ezért érdemes beszerezni egy könyvet, ami a kezdő lépések tekintetében eligazít, és ha már vágunk mindent, akkor indulhat a kísérletezés.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik, vagy legalábbis a szervezetük igényli a smoothie-zöldség kombót.