Egészség 2019. február 19.

Diétához: szuper turmixgépek smoothie-khoz

bubba Egészség 2019. február 19.
Elkezdődött az év, vele együtt máris megindultak a fogadalmak: diéta, edzés, egészséges táplálkozás. Ismerős? Az alapokat nagyjából mindenki tudja, aki belevág az életmódváltásba. Sok mozgás, zöldség, gyümölcs. Utóbbihoz szerencsére már rengeteg variáció létezik, hogy feldobjuk az étkezésünket. Nagy segítség például, ha smoothie-t készítünk, amihez már külön könyveket, receptgyűjteményeket lehet találni, hogy megalkossuk a legtökéletesebbet magunknak otthon. No, de mégis mivel? Igyekszünk most segíteni ebben a kérdésben, mutatjuk az Amazon-felhasználók kedvenceit az olcsótól a drágáig.

Elhatároztuk hát, belevágunk a diétába. Bevásárolunk sok-sok színes zöldséget, gyümölcsöt, hogy finomabbnál finomabb smoothie-kat készíthessünk belőle.

Igen ám, de mégis, mivel készítsük el? Nagy gépet vegyünk, vagy kisebbet? Mennyire macerás az elkészítése? Órákig kell utána mosogatni? Mekkora helyet foglal el a konyhában? És egyáltalán: találunk egyszerű, könnyen kezelhető turmixgépet normális áron?

Megnéztük, milyen kínálattal rendelkezik az Amazon, és ahogyan számítottunk rá, nem kellett csalódnunk: az olcsótól az extrém árakig minden megtalálható a platformon.

Az alábbi válogatásunk a következő szempontok szerint készült:

  • csak 4,5 csillagnál több pontot kapott termékeket kerestünk meg és olvastunk sok-sok hozzászólást,
  • szigorúan BPA-mentes palackokat néztünk meg,
  • olyan turmixokat mutatunk most be, amelyekről elmondható, hogy a vásárlók meg vannak elégedve, erről visszajelzést is késztettek az Amazonra.

Ha kis hely áll rendelkezésre a konyhában: 

Breville VBL062

A energiaosztályú, 300 W, 50 Hz, hordozható üveggel, 600 ml-es BPA-mentes palack. és egy további 600 ml-es, zárható fedéllel rendelkező üveg is jár hozzá. 19,99 font, vagyis kb. 7200 forint.

Hirdetés

 

Két üveg is jár hozzá, az üvege könnyű, nagyon könnyű használni, néhány pillanat elmosni, pár perc alatt kész az ital, nagyon csendes és az ára elképesztő – röviden így lehet összefoglalni az értékeléseket. Azért akad negatív vélemény is; volt olyan probléma, hogy a felhasználó csupán kb. 10 alkalommal tudta használni, mert a palack – valamiért – szivárgott. 

Ha otthon, és az edzőteremben is fontos, hogy legyen nálad saját turmixod: 

Breville Blend-Active Pro turmixgép

300 W, ideális edzéshez, de a hétköznapokhoz is. Jeget is képes összetörni. Levehető, könnyen tisztítható pengék, A neoprén hüvely hűvösen tartja az italt. 500 ml szivárgásmentes fedéllel. Kifejezetten smoothie-khoz ajánlják. BPA-mentes. 42,98 font, vagyis kb. 15 ezer forint.

Hirdetés

 

Sok hozzászóló az egyik legjobbnak értékelte ezt a turmixolót. Shake-et és bébiételt is egyaránt készítenek vele többen is, ahogy jeget is aprítanak. Negatívumként azonban azt sérelmezik néhányan, nem könnyű a tisztítása. 

Ha jeget is törnél: 

Kenwood Smoothie 2GO SBO56 Smoothie készítő gép

A energiaosztály, 300 W. Két darab fél literes kancsó fedéllel. Jeget is tör. Két sebességes, és ami nagyon szuper: rögzíteni lehet a biztonságos használat érdekében. 25,99 font, kb. 9 ezer forint.

Hirdetés

 

Pengéje erős, és bár az aprítás hangja sokak számára kellemetlen lehet, a végeredmény több, mint kielégítő. A dizájn valóban kifogásolható – ahogyan a felhasználók is jelezték – , de kategóriájában általánosságban elmondható, hogy így is nagyon megéri. 

 Ha más is inna turmixot a családban rajtad kívül: 

Salter EK2002TITANIUM Nutri Pro Super Charged Multi-Purpose Nutrient Extractor turmixgép

A energiaosztály, 1000 wattos teljesítmény, titán. BPA-mentes, könnyen mosható és hordozható palackok. De figyelem, fontos: ezt a terméket az Amazonon kizárólag Prime-tagok vásárolhatják meg. 39,99 font, kb. 14 ezer forint.

Hirdetés

 

A készülékről is többen azt írják, hogy cseppet hangos, és a pengével is akadtak gondok, azért szép számmal érkeztek elégedett hozzászólások. 

Ha fontos a programozhatóság:

Nutri Ninja turmixgép Auto-iQ-val - BL480UK

1000 wattos gyors motor. Kifejezetten smoothie készítésére. Előre beállítható, különböző programok. A Pro Extractor pengék zöldséget, gyümölcsöt, diót, magvakat és jeget is apróra vágnak. A pohár levehető, fedéllel szállítható. 84,99 fonttól, kb. 30 ezer forint.

Hirdetés

 

Egyszerű használat, friss és fagyasztott zöldségekhez is kiválóan alkalmas a tapasztalatok szerint, és a tisztítás könnyűségét is sokan dicsérik. Habár itt-ott a pengével voltak gondok, alapvetően briliáns készüléknek írják le a vásárlók. 

Ha egy komplett család imádja a smoothie-t:

Breville VBL096 Blend-Active családi kiszerelés

300 wattos teljesítményű. Fehérjeitalokhoz, smoothie-khoz ajánlott. A csomag tartalma: 2 x 600 ml-es és 2 x 300 ml-es BPA-mentes palackok az egész családnak. Levehető, mosogatógépben mosható pengék és palacok. 99,95 font, kb. 36 ezer forint.

Hirdetés

 

Iskolába, edzőterembe, otthonra – egyszóval mindenhová ajánlott. Egyeseknek a jégaprítással gyűlt meg a bajuk, de a többség teljes megelégedettségének adott hangot, és ár-érték tekintetében is kiválónak mondott turmixgép. 

Ha fontos az intelligens technológia: 

NutriBullet 1200 Series

1200 wattos teljesítmény, A osztály, intelligens technológia, előre programozható. A készlet 12 darabos, gyorsan, könnyen tisztítható. 111 fonttól, vagyis 40 ezer forinttól.

Hirdetés

 

Mind fagyasztott gyümölcsök, mind forró italok tekintetében is megállta a helyét ez a gép, habár természetesen itt is akadtak kivételek. Általánosságban azonban kiváló, kompakt kis gépezetről van szó.

Keresés az oldalon