A legjobb hajszárítók

Laura 2019. október 02. Szépség

Kis hajszárítós okosítás - haj, preferenciák és pénztárca szerint.

Miért is fontos a megfelelő hajszárító kiválasztása?  Nemcsak azért, mert a jobbikat kényelmesebb fogni és mondjuk hatékonyabban szárít.Hanem azért is, mert ami egyikünknek jobb, az másikunknak károsabb, éppen ezért mindig egyéni igények alapján szükséges gondolkodni.

Így most összeállítottunk neked egy kisokost, amivel közelebb kerülsz a válaszhoz arra a kérdésre: milyen hajszárítóra van szükséged neked?

Az információkat, egy szakmában már régóta sikeresen dolgozó fodrász, Szucsán Erika hagyta jóvá.

Milyen a hajad?

Vastag, kócosodó

Valera Swiss Light 5400 Hajszárító. Kb. 15 ezer Ft-tól.

Hirdetés

 

A turmalin egy féldrágakő, méghozzá az, amelyik a legintenzívebb ionizáló hatással bír. Ha vastag, sűrű és főként ha még göndör is a hajad, akkor ionos vagy turmalinos hajszárítót válassz. Ezek a termékek negatív ionokat bocsátanak ki, amelyek elősegítik a hajon lévő vízcseppek feltördelését a gyorsabb szárítás érdekében. Így csökkentheted annak esélyét, hogy kócos és szálas legyen a hajad a szárítás végeztével.

Abban az esetben is jó választás az ionos vagy turmalinos hajszárító, ha nehezen szárad a hajad.

Vékony szálú, ritkás haj esetében viszont kerüld, mert ez a hajszárító nem tud olyan jó volument kölcsönözni a hajnak, mint a többi.

A turmalinos hajszárító általában drágább, mint a sima ionszárító, de hosszútávon megéri a befektetés.

Száraz és törékeny

Philips HP8233/00 DryCare Advanced Hajszárító, 2200W

200 W-os hajszárító, 6 rugalmas sebesség- és hőmérséklet-beállítás, ultravékony 11 mm-es hajformázó fúvócsővel. Kb. 10 ezer Ft-tól.

Hirdetés

 

Kerámia vagy porcelán hajszárítón gondolkozz. A kerámia vagy porcelán bevonatú, műanyag vagy fém burkolatú gépek ugyanis kevésbé durva és mellette állandóbb hőt szolgáltatnak, így olyan hajhoz passzolnak, amely magától is könnyen és hamar szárad.

De akkor is jó választás, ha a hajad a lehető legátlagosabb, ezért nem tudod eldönteni, milyen hajszárítót válassz. A kerámia vagy porcelán szárító biztosan nem fog ártani neki.

Ezek a szárítók negatív ionokat is használnak, hogy megakadályozzák a kócosodást, és lehetővé teszik a hajad gyorsabb kiszáradását.

Néhány kerámia vagy porcelán szárító infravörös technológiával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy hosszabb energiahullámokat használnak, mélyebben behatolnak a hajszálakba, így azok belülről kezdik termelni a hőt, vagyis még gyorsabban és roncsolás-mentesebben száradnak.

Sűrű

Carrera No.531 Hair Dryer Hajszárító 2400W

Kb. 15 ezer Ft.

Hirdetés

 

Ha nem kimondottam göndör vagy hullámos, nem kócos vagy száraz, egyszerűen csak sűrű a hajad, akkor válaszd a titán szárítót, amely állandó, egyenletes hőmérsékleten biztosítja a hőt. Emellett viszont nagyon felforrósodik, tehát nem jó választás vékony szálú vagy sérült hajra. Különösen vastag hajzuhatag esetén viszont a titán hajszárító drasztikusan segíthet csökkenteni a szárítási időt. 
Másik előnye, hogy a titán kisebb súlyú, mint a kerámia vagy a porcelán, így ezek a szárítók általában könnyűek is.

Mik legyenek a hajszárító egyéb tulajdonságai?

Teljesítmény

GEMEI PROFESSZIONÁLIS HAJSZÁRÍTÓ 1500W - GM-1706

2 fokozatú könnyen kezelhető sebességbeállítás, 3 állítható hőfokozat. Kb. 2500 Ft.

Hirdetés

 

Otthoni használatra válassz legalább 1500 W teljesítményű hajszárítót. Ez a szám azt mutatja meg, hogy a motor mennyire strapabíró és milyen gyorsan működik. Minél nagyobb a teljesítménye, értelemszerűen annál gyorsabban képes szárítani a hajadat. Az alacsony teljesítményű szárítók általában olcsóbbak, de ezeket gyakrabban is kell cserélni, mint a nagyobb teljesítményűeket. 
Ha rendkívül vastag, nehezen szárítható hajad van, jobban jársz, ha 1800 és 2000 közötti teljesítményre utazol. Ezek a hajszárítók már hasonlóak azokhoz, amiket a fodrászok és a stylistok használnak a szalonban, így a szalonminőségű eredményeket otthon is elérheted.

Súly

KÖNIG KN-THC10 Utazó Hajszárító 1400 W Burgundi/Fekete

2000 wattos ionizáló technológia, 2 sebesség. Kb. 4 ezer Ft.

Hirdetés

 

Talán nem sok újat mondunk ezzel, de a boltban nézegetve nem biztos, hogy elsőre eszedbe jut: jó, ha lehetőleg könnyű szárítót választasz, hogy karod ne fáradjon el használat közben. Persze ez nem garantálható, hisz, ahogy fentebb is említettük, a kerámia vagy porcelán szárítók közt vannak jóval nehezebbek, és lehet, hogy neked végül egy ilyen fog beválni. De ha teheted, akkor olyan gépet keress, amelynek a súlya nem több 400-500 grammnál.

Hőfokozatok

Remington POWER Hajszárító Fekete 2000W D3010

Kb. 5 ezer Ft.

Hirdetés

 

Mindenképp olyan hajszárítót keress, aminek vannak hőfokozatai. Persze a megfelelő anyag és teljesítmény kiválasztásával már sokat teszel a megfelelő hőfokért is, de sokkal jobb, ha te magad is tudod még azon belül szabályozni, hogy mikor mekkora melegre van szükséged – például, ha van szőrös kisállatod, akkor ne feledkezz meg róla, hogy fürdetések után az ő bundáját is szárítanod kell majd, és a kisállatok esetében fontos, hogy nehogy túl forró legyen a levegő.

Mindenképp ragaszkodj legalább három különböző fokozathoz (magas, közepes, alacsony). És ahogy azt sejtheted is: törékeny, vékony vagy száraz haj esetén az alacsony hőmérséklet működik jól, normál hajhoz a közepes beállítás ideális, durva, vastag haj esetén pedig jöhet a magas hőmérséklet.

Extrák, amik nem ártanak

Hideg levegős fokozat

Philips BHD029/00 DryCare Essential 2100W fekete hajszárító

Hideg levegő funkcióval. 3 hőmérsékletfokozat, 2 ventilátorfokozat. Kb. 6 ezer Ft.

Hirdetés

 

Vannak olyan hajszárítók, amelyek hűvös levegőt is tudnak fújni. Ez arra jó, hogy a szárítás legvégén melegről hűvösre állatva a levegőt, lesimítsd a hajszálak külső rétegét. Ezáltal elejét veheted a kócosodásnak, szálasodásnak, és még fényesebb lesz a hajad.
Körülbelül akkor válts melegről hűvösre, amikor 80 százalékban száradt meg a hajad. Ezáltal a hajszálak és a fejbőr túlmelegedése nélkül fejezheted be a szárítást.

Diffúzor

REMINGTON D5216 Shine Therapy hajszárító

2300 wattos, 85 km/óra sebességű légáramlással, ionos kondicionálás, diffúzor. Kb. 13 ezer Ft.

Hirdetés

 

Göndör haj esetén meggondolandó a diffúzoros hajszárító. A diffúzor egy olyan eszköz, amely elosztja a forró levegőt egy nagyobb területen, anélkül, hogy szanaszét fújkálná a hajadat és szénakazlat csinálna belőle. Ezért hasznos különösen akkor, ha göndör vagy hullámos hajad van, mert segít megőrizni a textúráját. A diffúzor általában egy olyan eszköz, amit a hajszárító végére lehet erősíteni. Levehető tehát, így csak akkor kell használnod, amikor akarod.

Szűkítő fej

Remington AC8820 Keratin Protect hajszárító

2200 W, AC motor, ami hosszabb élettartamot biztosít, 3 hőmérséklet -, 2 sebességfokozat, Cool Shot: külön gomb hideg levegő fúvásra. Kb. 16 ezer Ft.

Hirdetés

 

Ha egyenesíteni szeretnéd a hajadat szárítás közben, akkor válassz olyan gépet, amelyhez jár szűkítő fej is. A diffúzorhoz hasonlóan ezt is a hajszárító végére lehet erősíteni igény szerint. Koncentráltan, egy irányba tereli a levegőt, így nagyon nagy segítségedre lesz, ha rendszeresen egyenesíted a hajad szárítás közben. Szűkítővel jobban kíméled is a hajad, ugyanis az esetleges utóvasalásból már sokkal kevesebbre lesz szükség, vagy el is hagyhatod. A szűkítőt mindig felülről lefelé irányítsd a hajtincseidre, és ne érintsd meg vele a hajadat! Szárítás közben futtass egy kefét a hajadon, és kövesd a kefe útját a szűkítővel.

Fésű

Braun Satin Hair 5 HD550 hajszárító

1900 W, prémium ionos funkció, 3-féle fő- és 2-féle légfúváserősség. Kb. 14 ezer Ft.

Hirdetés

 

Fésűs hajszárítót is akkor érdemes választanod, ha formázott, rendezett hajszálakat szeretnél. Ez is rápattintható a hajszárító végére, hasonlóan a diffúzorhoz vagy a szűkítő fejhez. Vastag vagy göndör haj esetén a fésű segít a tincsek egyenesítésében a szárítási folyamat közben.

Szucsán Erika még azt is fontosnak tartja, hogy szerezz be egy-egy hajápolót, hővédőt – nem kell a legdrágábbat -, amelyekkel még inkább elkerülhető a hajszálak szálkásodása, kiszáradása.

Keresés az oldalon