Szuper hajbalzsamok, ha selymes hajat szeretnél

bubba 2019. május 14. Szépség

Ha fényes, könnyen kezelhető hajat szeretnél, a megfelelő hajbalzsam beszerzésével kell kezdened. Minden hajtípusnak más a nyerő, de az sem mindegy, hogyan alkalmazod a balzsamot. Mutatjuk az 5 abszolút kedvencünket.

Legyen szó bármilyen balzsamról, ezeket a tanácsokat fogadd meg: 

–        A hajbalzsamot nem kell a hajtövekre kenni, bőven elég a haj alsó kétharmadára.

–        Hajtípustól függ, hogy minden hajmosás alkalmával szükségünk van-e rá, vagy csak időnként, amikor azt érezzük, hogy éppen szárazabb a hajunk.

–        Nyáron különösen fontos a megfelelő hajápolás, mert az erős napsugárzás szárítja a hajat és a nyaralás alkalmával a sós tengervíz sem segíti, hogy puhább, ragyogóbb, gubancmentes legyen.

–        Soha ne kenjük a balzsamot csurom vizes hajra! Nagyon fontos, hogy előbb alaposan töröljük meg, mert ha vízmolekulák a balzsam hatóanyagainak útjába állnak, semmivel sem lesz jobb minőségű a hajunk, és feleslegesen dobjuk ki a pénzünket.

 

Felejtsd el a fakó és gyenge hajat!

A L’Oréal Paris Elseve Total Repair 5 regeneráló balzsam egy csomó olyan vitalizáló komplexumot tartalmaz, amely lágysága miatt könnyen egyesül a haj szerkezetével, ezért tartós eredményt ad. Kifejezetten igénybevett hajra ajánlatos. Puha, könnyen fésülhető lesz a haj tőle, igaz, van, akinek zsírosíthat is, ez nyilvánvalóan hajtípusfüggő. Annak sem ajánlatos, aki nem szereti, ha épp ettől a puhaságtól “lelapul” a hajkoronája. Külön meg kell említeni az illatát, szerintünk mennyei. 

Tapasztalatunk szerint a Pantene Pro-V Intensive Repair balzsam konkrétan csodát tesz a hajjal, kicsit ugyan zsírosít, de a nagyon száraz hajjal megáldott emberek ezt biztos nem bánják. Cserébe erős és kócmentes hajkoronát kapnak, épp ezért mi nagyon szeretjük.

A festett haj kicsit több ápolást igényel, de ha rendszeresen használod a Matrix Biolage Color Last hajkondicionálót, észre sem fogod venni a hajad szerkezetén, hogy festve van, mert tényleg extra puha és fényes lesz a hajad. Ez ugyan kicsit magasabb árfekvésű, de cserébe olyan egzotikus összetevői vannak, mint például a természetes orchidea kivonat. Parabénmentes és alacsony PH értékű.

A Gliss Kur Express Repair – Ultimate repair hajregeneráló balzsam göndör hajon különösen hatásos. Újjáépíti a haj szerkezetét, és valóban könnyen fésülhetőséget eredményez. Sokan ezt a balzsamot is a kellemes illata miatt imádják, de vannak, akik azért ragaszkodnak hozzá, mert nem teszi ragadóssá, zsíros érzetűvé a hajat

Végül, de nem utolsó sorban ajánljuk az Yves Rocher Anti Pollution hajbalzsamot is, ami kifejezetten a káros városi hatások ellen ajánlott.  A szmog ugyanis sokszor elnehezíti a hajszálakat – ezt magunk is saját bőrünkön tapasztaljuk – , amiknek így nincs lehetőségük szabadon lélegezni, pedig a friss levegőre nem csak nekünk, a hajunknak is szüksége van. Ez egy olyan parabénmentes termék, amely 98 százalékban természetes összetevőket tartalmaz, ezért különösen imádjuk. 

Keresés az oldalon