A legjobb naptejek

Laura 2019. július 10. Egészség
Különféle bőrtípusokra és barnulási igényekre kerestünk megoldásokat.

A naptej-kérdésnek fele se tréfa! Sokkal fontosabb, mint az, hogy a legmegfelelőbb sampont vagy borotvát találd meg a nyárra – persze azért ezek is igen lényegesek, de ha a bőrödet nem megfelelően véded az UV-sugaraktól, annak bizony, komoly következményei lehetnek.
Na és ott van az a kérdés is, hogy szeretnél-e kifejezetten barnulni.
 
Ezen a téren is megnéztük, melyek a legígéretesebb naptejek.

 

 

Általános használatra: Hawaiian Tropic Satin Protection

Miért szeretjük?
 
Úgy tűnik, hogy ár-érték arányban ez a régóta a piacon lévő – sokunknak egyenesen gyermekkori emlékeket idéző -, sokat bizonyított naptej az egyik legnyerőbb. Erről a termékről több kommentelő is azt nyilatkozta, hogy valóban véd a leégés ellen, hogy kellemes az illata és az állaga, és hidratál is.
 
Hátrányok
 
Ezt a konkrét terméket néha nehezen lehet beszerezni, mert nem mindenhol kapni. (Vigaszt nyújthat azonban, hogy a Hawaiian Tropic más termékei stabilan elérhetőek, és azokat is nagyon dicsérik a használóik.)

 

Karotinos: Nivea Sun Protection 

Miért szeretjük?
 
Azoknak, akik szeretik, ha a naptej egy kicsit rásegít a barnulásra, már jó pár éve beválni látszik a Nivea karotinos terméke. A legtöbben úgy használják, hogy egy már megszerzett kis alapszínre kenik rá.
 
Hátrányok
 
Élénk sárga színével vigyázni kell, mert össze tudja fogni a ruhát.

 

Barnító: Nivea Sun Protect & Bronze olaj

Miért szeretjük?
 
Kakukktojásnak számít a listánkon, ez ugyanis nem naptej, hanem napolaj, mi mégis beletettük a felsorolásba, mert az olajokhoz képest – sokak tapasztalata alapján – jól véd a leégés ellen.
 
Nagyon jó választás lehet azoknak is, akiknek a naptejtől pattanásos lesz a bőrük. Gyorsan beszívódik, nem hagy foltot, vagy olajos, ragacsos érzést a bőrön. A barnulást pedig rendkívül hatékonyan segíti.
 
Hátrányok
 
Természetesen egy olaj nem véd a leégéstől annyira, mint egy naptej, ezzel tehát számolni kell.
 

Arcra is: Vichy Ideal Soleil

Miért szeretjük?
 
Ha arcra és testre egyaránt használható naptejet keresel, akkor ez jó eséllyel be fog válni. A használói szerint kiválóan hagyja lélegezni a bőrt, nem okoz pattanásokat, mégis véd. Hidratál, vagyis nem engedi, hogy a napsütés és/vagy a tengerparti szél vagy a sós víz ráncosodást okozzon.
 
Hátrányok
 
Van, aki szerint nem szívódik be rendesen, egyesek számára zavaró réteget hagy az arcon.

 

Érzékeny bőrre (gyerekeknek is): Sun Bum

Miért szeretjük?
 
Úgy tűnik, hogy az itthon még kevésbé ismert Sun Bum márka nagyon üdvös az érzékeny bőrűek körében. Nemcsak felnőtteknek, de gyerekeknek is ajánlható, vízálló, tökéletesen hidratáló naptej, ami elűzi a félelmet, hogy a bőrön kijönnek a napsütés okozta hólyagok, kiütések, pirosodások.
 
Hátrányok
 
Ennek a naptejnek talán az lehet egyelőre a legfőbb hátránya, hogy Magyarországon még nem annyira elterjedt – nem biztos, hogy rögtön megtalálod a legközelebbi drogériában.

Keresés az oldalon