Szépség 2020. július 07.

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra? Hasznos tippek!

Fatima Szépség 2020. július 07.
Vannak, akik heteken, akár hónapokon át tervezgetik a nyaralást és azt, hogy mit visznek magukkal. Persze jócskán akadnak ellentétek is: akik az utolsó pillanatra hagynak mindent, legfőképpen a csomagolást. Bármelyik csoporthoz tartozunk, benne van a pakliban, hogy valami fontos otthon marad, így írtunk egy kis listát az esszenciális kellékekről.

Amikor elindul a bőröndbe csomagolás folyamata, sokan a ruhákkal, cipőkkel kezdik, amik valóban lényeges holmik, viszont a nagy “mi mihez passzol játék” alatt megfeledkeznek más, legalább ennyire fontos, utazást segítő kiegészítőkről. Ezeket az apróságokat már jó előre érdemes beszerezni, egy helyre tenni, táskába csomagolni, hogy az utolsó simításoknál kéznél legyenek, ne indulás előtt kelljen keresgélni – vagy rosszabb esetben a nyaralás alatt szembesülni a hiányukkal. 

Mit vigyünk magunkkal a nyaraláshoz?
Fotó: Startlap

 

Az alapok

Első körben azt kell átgondolni, hogy mibe csomagoljunk. Különösen a repülős utaknál számít a bőrönd mérete és súlya, aminek erősen ajánlott utánajárni, ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetést. Manapság egyre népszerűbbek a négykerekű utazótáskák, amiket lényegesen egyszerűbb magunk mellett tolni, mint húzni a kétkerekű verziót, sőt, már okosbőröndöket is kapni. A lenti verzió azért “intelligens”, mert USB csatlakozón keresztül tölteni tudjuk rajta a telefonunkat. Egy hátizsák is jól jöhet az utazáshoz – amit mutatunk, az USB kimenettel ellátott, de nem tartalmaz töltőt.

Az útlevelünk védelmében érdemes beszerezni egy tokot, amiben az egyéb kártyákat is tárolhatjuk, így minden egy biztos helyen van, nem kell az egész táskát feltúrni. Valamint, aki hosszabb útra indul, vagy szeret utazás közben szunyókálni, ne felejtse el a nyakpárnát!
 

 

Maradva az alapoknál, most azoknak ajánlunk szuper termékeket, akik kisgyerekkel utaznak. Minden anyuka és apuka – vagy leendő szülő – tudja, mennyire fontos, hogy a babaholmik egyben legyenek, így mindegyiküknek van az a bizonyos táskája, amit maguknál hordanak. Ha még nincs, vagy cserére vár, akkor a praktikus pelenkázó hátizsák vagy a pelenkázómatraccal ellátott táska nagy kedvenc lehet majd. Egy derékra csatolható babahordozót is ajánlunk nekik, amivel sokkal könnyebb cipelni a bébit, ráadásul egy nagyobb zsebbel és cumisüvegtartóval is ellátták. 

 

 

A szépségápoláshoz

Már a legtöbb hotel szobáiban találhatunk az alapvető tisztálkodáshoz szükséges kencéket, de megeshet, hogy egyes helyeken mégsem biztosítják, vagy sajátot szeretnénk vinni. Ilyenkor javasoljuk a Holika Holika Biotin utazószettjét, ami egy 30 milliliteres hajhullás elleni sampont, ugyanekkora intenzív regeneráló maszkot tartalmaz a károsult hajra, egy Cherry Blossom gyengéd tusfürdő géllel is ellátták, illetve egy Rice bőrvilágosító tisztító hab is jár a csomaghoz.

Mind tudjuk, mennyire fontos a napsugárzás elleni védekezés, így a naptejet elsőként tegyük be a neszesszerbe!

A másik kedvenc szettünk az Adrienne Vittadini Pink kis csomag, ebben is hasznos apróságokra lelhetünk. A piperetáska tartalmaz egy zuhanysapkát, egy összecsukható hajkefét, ami 15 centiméter hosszú, hat hajcsatot, öt hajgumit, egy izzadásgátló törlőkendőt és egy fülhallgatót.

 

 

Strandkellékek

Korábban már készítettünk egy összeállítást a praktikus strandholmikról, most azonban mutatunk néhány kiegészítőt a fürdőruha és papucs mellé. Kell egy jó napszemüveg és egy kalap – ez utóbbival is védhetjük magunkat a napsugárzástól -, emellett egy kimonót és strandtáskát is beújíthatunk, hogy vízben és vízen kívül egyaránt stílusosak legyünk. Végül egy egyedi törölköző sem árt…

 

 

Kütyük

Több szálláson, fürdőben találni hajszárítót, ám sokan ódzkodnak ennek a használatától. Szerencsére már a legtöbb elektronikai boltban lehet venni összecsukható hajszárítót, ami kis helyet foglal, könnyen magunkkal vihetjük – akárcsak a mini, mindössze 15 centiméteres hajvasalót.

Aki nyaralás alatt is egyfolytában a telefonján lóg – akár azért, mert azzal fotóz -, az el ne felejtse elcsomagolni a külső akkumulátort!

Aki a part helyett a városnézést, túrázást választja, annak a hőségben szüksége lehet egy nyakba akasztható ventilátorra, ami  egy 2000 mAh-es lítium akkumulátorral rendelkezik, teljes töltéssel akár 10 órán át képes működni, majd USB-n keresztül újratölthető.

 

Keresés az oldalon