Praktikus strandholmik az közelgő szezonhoz

Fatima
Egyre több fürdő és strand nyílik meg, remélhetőleg hamarosan az idő is kedvez majd a pancsolásnak. Addig is érdemes beszerezni néhány hasznos strandholmit – a fürdőruha és a papucs mellett –, amikkel kimaxolhatjuk a parton töltött pihenést.

Itt a nyár, vár a vízpart, egy divatos kis fürdőruhánál azonban többre is szükség lehet a kellemes pihenéshez vagy az élvezetes strandoláshoz. Most megnézzük, mi kell a fürdőzéshez és mutatunk pár szuper holmit, ami neked is jól jöhet.

Az alapok

Talán a fürdődresszt nem is kell ecsetelnünk, a szégyellősebb hölgyeknek viszont ajánljuk: ahelyett, hogy a törölközőbe csavarnák magukat, szerezzenek be egy strand lepelt, kaftánt vagy köntöst. Ha a fürdőruha fölé felhúzzák, egyből komfortosabban érezhetik magukat, nem mellesleg ki lehet fogni nagyon divatos darabokat is. Persze egy hatalmas kendővel is lehet csodát alkotni: különféle megkötési technikákkal nagyszerű strandruhát lehet varázsolni belőle. Hasznos lehet egy sapka vagy kalap, egy napszemüveg, esetleg egy hordozható széftáska, hogy ez utóbbival az értékeinket is biztonságban tudjuk.

Ne feledkezzünk meg a papucsról, hiszen több fürdőben kötelező a használata!

Miután a ruhadarabokat átnéztük, elengedhetetlen megemlíteni a megfelelő naptej, napolaj vásárlását, hiszen a vízi szórakozás mellett a bőrünk egészségére is figyelmet kell fordítani – ha gyerekünk van, az ő bőrének megfelelő kence is kell.

Hasznos kellékek a strandra
Fotó: Getty Images, Startlap

Letudtuk a kötelezőket, így áttérhetünk a pusztán a kikapcsolódást elősegítő tárgyakra, ilyen például a búvár- vagy úszószemüveg, orrcsipesz, békatalp, illetve a gyerekeknek a karúszó, játékok. Összegyűjtöttünk azonban néhány extra kiegészítőt, amik feldobják a vízparti időtöltést.

Minden egyben

Lássuk be, általában a fekvőalkalmatosságról szoktunk megfeledkezni, ezért használjuk a törölközőnket a földön, napágyon. A másik probléma, hogy napoznánk, feküdnénk, de nincs mit a fejünk alá tenni, így a ruháinkból vagy egy másik törölközőből próbálunk párnát képezni. Éppen ezért eendkívül hasznosak a multifunkciós strandtáskák, ugyanis amellett, hogy jól meg lehet pakolni ezeket, jár hozzájuk egy strandszőnyeg és egy díszpárna – persze színben és mintában egységesek. Így nem maradhat el semmi, ami a kényelmes pihenést szolgálja.

 

Stripe Strandtáska, strandszőnyeg és díszpárna

Ár: 6390 Ft.

Hirdetés

 

Tulajdonságok:

 • Méret: strandtáska 55 x 41 cm, strandszőnyeg  89 x 180 cm, díszpárna 8.5 x 11 cm
 • Súly: 0,75 kg
 • Anyag: a strandtáska poliészter kanavász, a szőnyeg rotáng, a díszpárna: poliészter, poliészter töltettel

 

Hordozható matrac

Sokaknak fejtörést okoz, hogy mire a fürdőbe érnek, elfogytak a napágyak. Bizonyos helyeken fizetni kell a használatukért, az összeget vagy visszakapunk, vagy nem (helyenként változó, milyen feltételekkel lehet igénybe venni a napágyat). A szabadstrandokon még kevésbé lehet fekvőalkalmatossághoz jutni, így jó, ha van nálunk valami, amire leheveredhetünk. A legtöbben törölközőt, pokrócot vagy strandszőnyeget használnak, létezik azonban egy zseniális matrac, állítható támlájának hála kényelmesen lehet pihenni rajta.

 

Austin Orange Strandmatrac

Ár: 5790 Ft.

Hirdetés

 

Tulajdonságok:

 • Méret: hosszúság 160 cm, szélesség 54 cm
 • Súly: 1,4 kg
 • Anyag: acél, poliészter, poliészter szál töltet
 • Szín: narancssárga, kék, zöld

 

Lebegés a vízben

Talán nincs is annál jobb relaxáció, mint amikor egy matracon fekszünk, ami lebeg a vízen és az enyhe hullámok sodorják. Manapság már gumimatracok tucatjai közül lehet válogatni a fedettől kezdve az italtartóson és hűtötéskával felszerelten át, persze van dinnye alakú, flamingós vagy unikornisos – mi egy egyszerű, falevelet formáló darabot hoztunk.

 

Leaf Felfújható matrac

Ár: 17 490 Ft.

Hirdetés

 

Tulajdonságok:

 • Méret: hosszúság 180 cm, szélesség 160 cm, vastagság 25 mm
 • Súly: 1,2 kg
 • Anyag: kiváló minőségű, vinil
 • Gyorsfúvó és leeresztő szelepekkel, a tartozékok a csomag tartalma

 

Biztonságban az árnyékban

Ahogy a napágy levadászása, úgy az árnyékos hely találása is szinte “lehetetlen küldetés”, vagy legalábbis elképesztően nehéz, pláne ha tömeg van. További fejtörést okoz, hogy az árnyék folyamatosan változik – kivéve, ha mi magunknak megcsináljuk. Egyesek kis sátrakkal járnak strandra, de akadnak olyanok is, akik napernyőt visznek. Ez utóbbiból van egy oldalfallal ellátott modell, ami nagyfokó védelmet nyújt a napsugárzással szemben.

 

Napernyő oldalfallal

Ár: 13 790 Ft.

Hirdetés

 

Tulajdonságok:

 • Méretek: hosszúság 230 cm, szélesség 230 cm, magasság 200 cm
 • Súly: 2,5 kg
 • Anyag: acél, poliészter
 • Szín: zöld