A legjobb napolajok

Laura
Drágábbtól az olcsóbbig, erősebb védelemtől a gyengébbig. Megnéztük, melyek a legnépszerűbb napolajok.

Az erős napsugárzás elleni védelemnek szerintünk a legbiztosabb formája a naptej – de ettől még nem tehetünk úgy, mintha nem lennének sokan, akik a napolajokat kedvelik jobban.

Nem győzzük persze hangsúlyozni, hogy ahány ember, annyi bőrtípus, ezért mindenki számára biztosan jó terméket képtelenség mondani.

Ezért mindenképpen figyelj oda a napozási és kenekedési szabályok betartására, és ha a bőröd kellemetlen tünetekkel kezdene reagálni, azonnal fejezd be mind az olaj használatát, mind a napozást!

Az egyik nagy hazai kedvenc

Nivea Sun Protect & Bronze

3100 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Protect & Bronze napolajat megfelelő gyakorisággal a bőrödre kenve teljesen megóvhatod magad a leégéstől, miközben rásegít a barnulásodra. Pattanást nem okoz, jó az illata, és hamar beszívódik. Még a napallergiások között is van, aki a sok kipróbált olaj közül erre esküszik. Praktikus spray-kiszerelés, szóval az ürülő flakon nyomkodását elfelejtheted.

A magyar véleményezők közül igen nagy számban esküsznek erre a termékre.

Hátrányok

Vannak benne jócskán nem természetes és allergén összetevők, ezért ha hajlamos rá a bőröd, akkor esetleg okozhat irritációt. Illetve, bár vízállónak van mondva, a nagyját igazából elég gyorsan lemossa a víz, szóval ez a tulajdonsága nem állja meg a helyét.

 

Erősen barníthat, de bronzosító nélkül

Australian Gold Dark Tanning

5390 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Csak a brit Amazonon 1510 véleményt lehet olvasni cikkünk készültekor – ezeknek pedig csupán 6 százaléka negatív. Ez a termék nem tartalmaz bronzosítót, a természetes barnulási folyamatot teszi intenzívebbé.

Emellett teafa olajjal, olíva olajjal és panthenollal gátolja, hogy a bőr égési sérüléseket szenvedjen.

Mindezek tetejébe pedig csodaszép ragyogást is kölcsönöz. Egyébként kókuszillatú – ez esetleg lehet visszatartó erő annak, aki nem kedveli, de a vélemények között nem egy olyan van, ami épp azt fejti ki, hogy bár az illattól, sőt a krém állagától sincs elájulva, a barnító hatás egyszerűen mesteri, így továbbra is ennél a terméknél marad.

Hátrányok

Legfőbb hátránya az ára, illetve, hogy napvédő nincs benne, vagyis UV-sugárzás ellen hiába veted be! Jobb, ha a felvitele után sima naptejet is kensz magadra; állítólag ez gond nélkül kivitelezhető, nem tömíti el a pórusokat és nem melegít.

Bronzosító és enyhe UV-védelem

Australian Gold SPF 6 Spray

2870 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Bronzosítóval és 6 faktoros UV-védelemmel működik, vagyis ha nem is a déli, tűző napon, de védelemként is használhatod. E-vitaminnal, olajokkal és aloe verával hidratálja a bőrt, és az ígéret szerint magas szinten vízálló. Ráadásul a márka fentebbi párjával ellentétben ennek a krémnek az elkenhetőségére is több a pozitív szó: könnyen felvihető, hamar beszívódik, és nem hagy maga után zsíros, nehéz érzetet.

Jóval olcsóbb, mint a fenti, természetes barnulást elősegítő Australian Gold(bár egy kicsit kisebb kiszerelés is).

Hátrányok

Aki nem preferálja a bronzosítót, kvázi színezést, annak nem ez lesz a kedvence. 

Kicsit nagyobb védelem

Hawaiian Tropic SPF8

2200 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Hawaiian Tropic 8 faktoros napolajával elégedettek azok, akik eleve barnább bőrűek, és nem hajlamosak a leégésre, illetve, akik megfelelően használják, és nem a legerősebb, tűző napon használják önmagában.

Az olaj könnyen kenhető, és körülbelül egy órával a felkenés után teljesen beszívódik a bőrbe, amit így puha és selymes tapintásúvá varázsol.

Sokan dicsérik trópusi hangulatot idéző illatát is.

Az ára középkategóriás: 200 milliliterért 2000 forint körüli összeget kérnek el.

Hátrányok

Fényvédő gyanánt BP-3 (benzophenone-3, másik nevén oxybenzone) van benne, ami sajnos nem biztos, hogy a barátod: felszabadíthatja a szabadgyököket, felboríthatja a hormonháztartást, és rákkeltő is lehet.

Magasabb védelem, semmi ragacsosság

Ambre Solaire Golden Protect

2200 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Akik nem a legerősebb védelemre vágynak, de azért azt sem szeretik, ha az olaj védelmi szintje nagyjából azzal egyenlő, mintha vízzel locsolgatnák magukat, avagy kevésnek gondolják a 6 faktor körüli értéket, azok között ez a 20 faktoros termék az egyik legnépszerűbb. Főként azért, mert jó az illata, és nem hagy semmilyen kellemetlen, ragacsos tapintást a bőrön.

Shea vajat tartalmaz, ami nagyon hatékonyan táplál.

Az Amazon egyik véleményezője azt írta, a legtöbb napolaj allergiás reakciókat vált ki nála, ez azonban nem. Egy másik vásárlónál is egyedi értéket képvisel, aki a fehér bőrével mindig, mindenféle olajjal megég, kivéve ezzel, ami szép barnulást biztosít neki.

Hátrányok

Van, akinek nem tetszik a szaga; vannak, akik régebbről ismerik a krémet, amikor még más volt az illata, és véleményük szerint az sokkal jobb volt.

 

 

A vásárlói véleményeket a Krémmania, a brit Amazon, az eBay, az árgép.hu és az árukereső.hu oldalakon, illetve esetenként a termékek saját weboldalán figyeljük.