A legjobb naptejek gyerekeknek

Laura
Illetve kisbabáknak. Nagyobb és kisebb faktorszámú, természetes összetevőjű, sőt napozás utáni krémet is kerestünk.

Ha valami nyáron nagyon nem játék, hát az az erős napsütés és a bőr kapcsolata. És kiknek az esetében különösen kardinális kérdés ez…? Hát persze: a gyerekek esetében.

Mi ezeket a naptejeket választanánk babák és kisgyerekek részére.

Babáknak

Garnier Ambre Solaire Baby In The Shade SPF50

1430 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A lehető legerősebb védelmet nyújtó, kisbabáknak és nagyon érzékeny bőrű gyerekeknek való naptej.

Parfümmentes, nincs illata, vagyis nem kell attól tartanod, hogy a lurkód orrát bármi is facsarni fogja, netán hevesen tiltakozik majd a kenekedés ellen (na jó, ez utóbbi kizárását sajnos így sem tudjuk garantálni).

Parabént sem tartalmaz, és bár alapos réteget képez, mégsem hagy maga után ragacsos érzést.

A véleményezői emellett kicsi méretét emelték még ki: könnyen befér a táskába, könnyen szállítható.

Hátrányok

Nem olcsó: 50 ml van 2000 forint körül.

50 faktoros

NIVEA SUN Kids Suncream Spray SPF 50

1620 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Nivea egyelőre erősen élmezőnyben van a naptejek terén. A gyerekek számára gyártottak közül a legnépszerűbb az 50 faktoros Kids, ami a kifújás pillanatában világoskék színű, ám ettől kicsit sem kell megijedni: a pórusok szépen elnyelik, és még ha véletlenül ruhára kerül, azon sem hagy nyomot.

Az igazság az, hogy ez a krém annyira jól véd, hogy még a felnőttek körében is igen elterjedt, például olyanoknál, akik sokat dolgoznak szabadtéren, vagy perzselően meleg országokban nyaraltak.

Az Amazonon egy szülő azt is írta, hogy a naptejes kenekedést szívből gyűlölő gyerekei ezt a krémet kivételesen jól viselik, köszönhetően annak, hogy könnyedén elkenhető, gyorsan beszívódik, és nem hagy maga után olajos érzést a bőrön.

Hátrányok

Több allergén anyag és kemikália van benne. Ha tartasz ezektől, vagy gyermeked érzékeny bőrű, akkor ne ezt a terméket válaszd, mert kiütéseket vagy más irritációt okozhat.

40 faktoros, “napi egyszer használatos”

Calypso Once a Day Sun Protection Lotion SPF 40

2160 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Calypso krémje kevésbé ismert, de ígéretes. 2000 forint körüli összegért 150 millilitert kapsz belőle, és a leírása szerint nemcsak hogy alkalmas gyerekek bőrére is, de elég lehet egy nap egyszer felkenni. Mi azért ennél óvatosabbak lennénk, hisz sok mindentől függ ez, kezdve a napsugárzás erejétől, folytatva a napsütésben töltött órák számán át a bőrtípusig. De kiindulva abból, hogy többen írják a 20 faktoros (!) változatáról, hogy trópusi országokban is egész nap védett – még szeplős, teljesen világos bőrt is -, nagyon valószínű, hogy a 40 faktorosból tényleg elegendő egy reggeli kenekedés.

Vagyis jó eséllyel megkímél nagyon sok napközbeni újrakenekedéstől és az ezzel járó mizériáktól, szülő-gyerek harctól.

Hátrányok

Zsíros, nem olyan könnyű egyenletesen eldolgozni, mint például a Niveát (de hát milyen legyen egy krém, amit napjában egyszer elég felkenni?). Sanszos, hogy a ruhán is nyomot hagy, ezért azzal is vigyázni kell. Egyesek a szagát is kifogásolták, de ez már ízlés kérdése.

30 faktoros, organikus, szagtalan

Green People Organic Children Sun Lotion SPF30

5330 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

84 százalékban természetes összetevőkből áll ez a krém, úgyhogy akár a gyermeked bőre szempontjából, akár a környezetvédelem jegyében preferálod a zöld cuccokat, nyerő lehet. Magas szintű UVA és UVB sugárzás elleni védelmet biztosít, és garantálja, hogy még az érzékeny bőrű gyerekek és kisbabák se szenvedjenek semmilyen irritációt. 

Ennek a krémnek az összetevői is jól illusztrálják, hogy attól, hogy valaminek nagyon kémiai és érthetetlen neve van, még lehet ártalmatlan és teljesen természetes. Ilyen például az ijesztő nevű izoamil-para-metoxi-cinnamát is, ami egy szintetikus fényvédő.

Viszont ha pálmaolaj-ellenző vagy, ami most igen felkapott hozzáállás, akkor sajnos ez a krém nem lesz a barátod, mert az is van benne.

Hátrányok

Van egy kellemesen megkérős ára: 150 milliliterért több mint 5000 forintot kell perkálni. De hát az organikus cuccok már csak ilyenek… Emellett igen zsíros, az eloszlatása nehézkes lehet, és olajos érzést hagyhat maga után.

 

Napozás után – szintén organikus

Childs Farm after sun

1800 Ft-tól

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Végezetül egy nem kevésbé fontos javaslat napozás utáni krémre. A Childs Farm, mint a neve is elárulja, kifejezetten gyerekeknek tervezett after sun, ami nagyon híg, hidratáló, tápláló, kókuszvízszerű krém. Aki szereti a kókusz illatot, az nem győzi majd szagolgatni. A bőrt hamar puhává és simává varázsolja, sok szülő azt írja róla, hogy nemcsak gyerkőcén, hanem saját magán is alkalmazza; és nemcsak napozás, hanem például fürdetés után is.

 98 százalékban természetesek az összetevői.

Érzékeny és ekcémára hajlamos bőrre is alkalmas, féléves gyermek bőrére már rákenheted. (Egyes webshopokban írhatják, hogy akár újszülöttére is, ám a krém csomagolásán a 6 hónapos kor van megjelölve.)

Mindehhez képest végképp nagyon barátságos a 2000 forint körüli ár 100 milliliterért.

Hátrányok

A sok természetes összetevő mellett ott van azért a nátrium-benzoát, amire éppenséggel lehet allergiásnak lenni.