Szépség 2019. július 12.

Milyen fürdőruhát válassz a testalkatod alapján?

Laura Szépség 2019. július 12.
A csípő keskenysége vagy a nagyobb pocak, de a váll szélessége is sokat számít a választáskor.

Strandoláshoz nem mindegy, milyen öltözéket viszel, a strandpapucstól a sziklás tengerpartokra szükséges vízi cipőkig sokfélét választhatsz. Fürdőruhaválasztáskor meg aztán pláne nemcsak az a fontos, hogy melyik fazon, szín vagy minta tetszik nekünk, hanem az is, hogy milyenek a testi adottságaink.

A fürdőruhavásárlás pedig értelemszerűen a nőknek jelent különösen nagy kihívást. Keszler Ágnest, a  K&S Stúdió  stílustanácsadóját kérdeztük arról, hogyan is kell gondolkodni fürdőruhák válogatásakor.

Ágnes hangsúlyozza: mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy fogadjuk el a testünket olyannak, amilyen.

Ne akarjunk a fürdőruhában (sem) másnak látszani, mint amilyenek vagyunk, mert ez nem fog sikerülni.

Inkább törekedjünk arra, hogy az adottságainkhoz mérten elfogadható, vállalható, kényelmes megoldást találjunk, amelyben fesztelenül élvezzük a nyár adta lehetőségeket.

Nyakhossz

Mivel a fürdőruha keveset takar, különösen fontos, hogy összhangban legyen a testünkkel. A stílustanácsadó szerint az ideális fazon kiválasztásának kulcsa az, hogy nem csupán a sziluettünket kell figyelembe venni, hanem a test hosszanti arányait is, beleértve az olyan részleteket, mint például a nyak hossza.

Ha hosszú a nyakad, a magasabban záródó halter, vagy a kerek kivágásokat részesítsd előnyben. Ha rövid a nyakad, ezek helyett válassz mélyebben dekoltált felsőrészt

– javasolja Keszler Ágnes.

New Athletic Bikini Imperial tollmintás bikini

33567 Ft-tól

Hirdetés

 

Vállszélesség

A következő figyelmet érdemlő terület a váll. Ha az átlagosnál szélesebb a vállad, válassz szélesebb, vagy aszimmetrikus pántokat. Kerüld viszont a spagetti pántos, a nyakban kötődő, vagy a pánt nélküli fazonokat. Ez utóbbiak a keskeny vállúaknak lesznek jók. Ha csapott a vállad, keress hátul kereszt-, vagy Y-pántos felsőrészt, így elkerülheted, hogy minduntalan lecsússzon a válladról a fürdőruha pántja. Választhatsz különlegesebb megoldásokat is, melyek kicsit szélesebbnek mutatják a vállaidat – mutat rá a szakember. 

Derékbőség

A derék formája is befolyásolja a fürdőruha fazon kiválasztását – teszi hozzá Ágnes, kiemelve, hogy ha szélesebb, egyenesebb a derekad, vagy pocakod van, olyan fürdőruhát válassz, amely eltereli a figyelmet a derékról, vagy optikailag keskenyíti. Ha keskeny, íves a derekad, szerencsés helyzetben vagy, hiszen mindenféle megoldás megfelelő számodra.

Push-up bikini

4490 Ft-tól

Hirdetés

 

Csípőbőség

Ágnes hangsúlyozza: a csípő formája szintén kritikus pont a fürdőruha választásnál. Ha keskeny a csípőd, a fürdőruha segíthet kicsit szélesebbnek, ívesebbnek mutatni. Egy kevés fodor a csípő táján, vagy egy kis optikai tuning hasznos lehet. Ha széles a csípőd, soha ne válassz keskeny pántos fürdőruha alsót. A csípő formájától is függ, hogy milyen a megfelelő alsó rész. Tereljük el a szemet a csípőről például a derékra, vagy a mellre.

Mell és fenékméret

Természetesen a mell és a fenék formája sem hagyható figyelmen kívül. Az ideálisnál nagyobb méreteknél Ágnes szerint érdemes kerülni a feltűnő mintákat, a bonyolult, rétegezett fazonokat, minden olyan optikai megoldást, amely a kritikus pontokra tereli a figyelmet, vagy hangsúlyozza a formát. Ebben az esetben felejtsük el a vékony pántokat, a pici háromszög bikiniket. Az ideálisnál kisebb méreteknél viszont jöhet egy kis tömegnövelés, vagy optikai nagyítás.

Dorina Cannes egyrészes alakformáló fürdőruha

9490 Ft-tól

Hirdetés

 

Egy-vagy kétrészes?

Örök kérdés, hogy milyen testen áll jól az egy-, és milyenen a kétrészes. A szakértő ezt is tisztázza:

A rövid felsőtestet soha ne osszuk tovább. Az egyrészes jó választás, ha minimális rajta a minta, vagy optikailag hosszítja a felsőtestet, azaz például hosszanti irányban mintás, cikk-cakk mintás, átlósan mintás.

A dekoltázs is legyen mélyebb, lefelé mutató. A kétrészes megoldásoknál érdemes odafigyelni arra, hogy a mell és a csípő közötti távolságot ne csökkentsük tovább, így például a magas derekú alsó rész kifejezetten előnytelen.

A hosszú felsőtest mell és csípő közötti részét érdemes tagolni és, ha keskeny a derék, oda terelni a figyelmet, például öves fürdőruhával, vagy magas derekú bikinivel. Jobb a kerek, vagy kicsit zártabb dekoltázsvonal, mint a lefelé irányuló vonalvezetés.

A comb hosszának optikai hatását leginkább a fürdőruha alsó részének szabásával tudjuk befolyásolni.

A felszabott nadrágforma például hosszítja a lábat, míg az egyenes, hiphugger kissé rövidíti. A short-os, vagy szoknyás bikini is jól mutat a hosszú lábakon.

Desigual bikinialsó

6920 Ft-tól

Hirdetés

 

Egyébként az évtized strandruháját láttad már? Nagyon praktikus!

Keresés az oldalon