Szépség 2020. június 13.

Milyen cipőt válassz az idei nyárra?

Fatima Szépség 2020. június 13.
Itt a jó idő, ami együtt jár azzal, hogy eljött az ideje a nyári ruhatár előkészítésének. A lenge szett egyik alappillére a kényelmes és mutatós lábbeli - és ugye azt mind tudjuk, hogy abból bizony sosincs elég. Összeválogattunk különböző stílusú és márkájú cipőket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

A lehető legegyszerűbb öltözéket is feldobja egy szemrevaló cipő, ami ha ráadásul kényelmes is, azzal megütöttük a főnyereményt. A külcsín és a komfort mellett azért nem utolsó szempont a minőség sem, hiszen a lábbelinek bírnia kell a strapát: a városi séták, kirándulások, biciklizés és egyéb kikapcsolódások alatt hű társunknak kell lennie. A minőség, kényelem és trend jegyében összegyűjtöttük a kedvenc cipőinket, amik közül az elegáns, laza és sportos stílus képviselői is megtalálhatják a saját ízlésüknek megfelelőt.

„Sosem fordíthatsz túl nagy gondot a cipőválasztásra. Nagyon sok nő abban a hitben él, hogy lényegtelen darabok, de nincs jobb bizonyíték egy nő eleganciájára, mint az, amit a lábán visel.” /Christian Dior/

Cipők a nyárra

Rohangálós szandálok

Ha valami szükséges a cipőszekrénybe, az a szandál! Ha kell, feldobja az egyszerű szettet, ha kell, egy egész napon át elkísér az utadon. Vannak, akik a teljesen lapos típust kedvelik, ám a szakértők javasolják, hogy egy pici talpa vagy sarka legyen a szandálnak a lábdeformálódások és ízületi túlterhelés elkerülése érdekében.

Az ilyen lábbeliknél különösen ajánlott figyelni a minőségre, varrásra, ragasztásra, hiszen a vékony bőr pántok könnyen szétjöhetnek, ami nagyon bosszantó és kellemetlen tud lenni. Az alábbi 4 fajta reprezentálja a főbb kategóriákat: az egészen lapostól a vadóc szegecsesig, a magasított talpútól a megkötősig. Ilyen darabokkal nem lehet mellélőni!

 

Nem csak strandra jó a papucs

Sokan csak otthon vagy a strandon hordanak papucsot, ám vannak olyanok is, akik egyenesen megőrülnek, ha a nyári forróságban cipőbe kell bújniuk. Szerencsére már ezen lábbeliből is lehet találni vagány és elegáns darabokat egyaránt. Az Eva Minge bőrből készült, jó minőségű, és nagy kedvenc lehet a magassarkú-rajongók körében, míg a Michael Kors papucs egy sarok nélküli, visszafogottabb darab.

Manapság egyre többen hordják az utcán is az olyan modelleket, mint amilyen a Karl Lagerfeld papucs, hiszen laza megjelenést kölcsönöz, akárcsak a Crocs flip- flopja.

 

 

Kecsesség magas sarkakon

A világhírű divattervező, Vivienne Westwood egyszer azt mondta: „A cipőknek magas sarkak és talpak kellenek, hogy a női szépséget piedesztálra emelhessék.” Megragadó idézet, és bár mind tisztában vagyunk a magassarkú cipők káros hatásaival, mégsem tudunk nekik ellenállni.

Vessünk egy pillantást Eva Longoria kollekciójában található extravagáns darabra vagy a Karino különleges sarkára – sikkes megjelenést kölcsönöznek a viselőjének. Aki biztosabb talpakon szeretne állni, annak megfelelő a Maciejka vastag sarkú szandálja vagy a Jenny Fairy telilapú lábbelije – ám ez utóbbit ne próbáljuk elegáns ruhához felvenni, inkább farmerhez vagy laza szoknyához hordjuk.

 

 

Sportosan is trendi

Az utóbbi években hatalmas teret nyertek a sportcipők: számtalan fazonú, színű, talpú terméket lehet kapni. Ha kimondottan nyárra szeretnénk beújítani egyet, akkor különösen ajánlott egy jól szellőzőt venni, például amilyen a Puma, hiszen nem melegszik bele annyira lábad. Ha már a speciális talp említésre került, akkor a Nike sportcipője nem maradhat el, ahogy a Vans teniszcipője sem, ugyanis ez az egyik legnagyobb kedvenc. Bár rengetegen viselik, temérdek színben és mintával kapható, amivel egyből egyedivé válik.

A Columbia bakancsai híresen komfortosak, sokan utcai használatra is felveszik. Ha a mindennapokra nem is, a hegyi túrákra és sportos kikapcsolódásokra feltétlenül érdemes venni egy párral, ugyanis még a sok-sok megtett kilométer után is jó érzés hordani.

 

 

A férfiakra is gondoltunk

Sokakban él az a tévképzet, hogy a férfiaknak mindössze 3 pár cipőjük van és ennyivel megoldották az évet – pedig ez nincs így! Ahogy a nők, úgy a férfiak szettjét is feldobják a különleges lábbelik, amikből mindig jól jön egy újabb és újabb pár. Négy alapterméket mutatunk a nyárra.

Akár fürdőben, akár az utcán akkor is kell legalább egy pár papucs, ahogy egy légáteresztő sportcipő is elengedhetetlen a mindennapokban. A félig sportos, félig elegáns stílus képviselőinek nagy kedvence a QUAZI terméke, ami egyszerű, mégis különleges, míg a hanyag elegancia kedvelőinek szinte kötelező a mokaszin.

 

Keresés az oldalon