Hogyan válasszunk utazótáskát vagy bőröndöt?

Megkérdeztünk egy hozzáértőt, mi alapján válasszunk nagyobb utazásokhoz való táskát, bőröndöt, hogy biztosan ne fürödjünk be vele.

Az utazótáska megfelelő kiválasztása kiemelt fontosságú, pláne, ha hosszabb utazásra, repülőzésre készülünk. De mint mindenből, ebből is akkora már a választék, hogy joggal bizonytalanodhatsz el: valóban jót választasz-e? Megkérdeztük Kalapos Tamást, az Etaska.hu alapítóját, mit gondol a kérdésről.

Könnyű, merev, számzáras

Ezt a három tényezőt emeli ki Tamás elsőként. Lehetőleg tehát válassz bőröndöt – ne pedig sporttáskát -, de abból is olyat, aminek könnyű a szerkezete, különben a plusz súly, amit önmagában okoz, rengeteg fárasztó huzigálást, taszigálást jelent majd.

Yearz Spinner bőrönd - nagy méret

33900 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

Mindenféleképpen merev falú bőröndöt keress, a legnagyobb biztonsági tényezőt pedig a számzár nyújtja: ha tutira akarsz menni, hogy a feladott poggyászod nem nyílik ki, és más se tud belenézni, akkor számzáras bőröndöt válassz, amibe már eleve bele van építve ez a berendezés. A számzár kódját te állítod be, így kizárólag te fogod tudni, mi az – magyarázza a szakértő. Fontos persze, hogy a kódot semmiképp se felejtsd el, vagy valami nagyon titkos helyen fel legyen jegyezve, különben igen kellemetlen, ha fel kell töretned a bőröndöd zárját.

Arra a kérdésre, melyek a legstrapabíróbb bőröndök, a válasza az, hogy a polipropilén technológiával készültek, amelyek extrém erősek, roppant ütésállók, mindemellett pedig rendkívül könnyűek. Ilyenek például a Samsonite csúcstechnológiás Cosmolite bőröndjei.

Samsonite Cosmolite Spinner bőrönd 75 cm-es

131 742 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

De mi a helyzet a sima sporttáskával?

Nemcsak a merev falú bőrönd létezik, persze. Viszont aki hagyományos sporttáskában gondolkodik repülőgépes út során, az Tamás tanácsára ne a legolcsóbb fajtát válassza, hanem egy megbízhatóbb kategóriát, márkát, ami minőségibb anyagból készül. Ilyen például az American Tourister.

American Tourister Road Quest Sporttáska

13 990 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

Ezek az erősebb táskák minimum 400 denes + 600 denes szövésű poliészterből készülnek, magyarázza a szakértő. Fontos, hogy legyen valamilyen merevítés a táska alján, de az sem árt, ha az oldalán is ilyen. Erre példa a Kangol terméke:

Kangol S utazótáska - WIZZAIR méret

10 990 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

Mint a neve is elárulja, ezt a szép, barna táskát a Wizzair díjmentes kézipoggyász-méretében (is) megkaphatod. Ráadásul szerintünk rendkívül stílusos és elegáns, köszönhetően a színének és a műbőrnek, ami az idők során szerzett kis kopásokkal meg fakulásokkal akár még kellemesebb, “vintage”-es külsőt ölthet.

 

Esős, nedves helyre készülve milyen legyen a sporttáska?

 

Ha vízhatlan, sűrű szövésű, merev anyagot keresel, arra a PTP a válasz, mondja Tamás. Ez nyáron a tűző nap, télen a fagyos eső, hó ellen is védelmet nyújt.

 

Ha nem ilyen a táskád, viszont venni sem tudsz, akkor viszont fújd le a sajátodat impregnáló sprayvel.

Nike Aura Print Club Train

11 999 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

Nike Brasilia

8 999 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

Hogyan biztosítsd a sporttáska biztonságos lezárását?

Tamás tapasztalataiból kiindulva olyan sporttáskát, amit nem tudnak lezárni egy kis lakattal (2 cipzáron áthúzva), nem szívesen vásárolnak az emberek, mert nyilván egy mozdulattal kinyitható. Érdemes ezért külön erre a célra forgalmazott lakatokat venni, például:

Samsonite kulcsos lakat

1 990 Ft. Paramétereit a linkre kattintva láthatod.

Hirdetés

 

A fentieket megtudva remélhetőleg már sokkal okosabban választasz magadnak utazótáskát. Ha pedig minél helytakarékosabban akarsz elférni benne, ajánljuk ezeket a szuper, összecsukható termékeket!

Netán búvárkodni indulsz, és még nincs búváruszonyod? Szakértőt bevonva segítünk választani!