Itt vannak a Startlap kedvenc termékei 2022-ből

Turi Dániel
A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük azokat az eszközöket és kütyüket, amik a kedvenceink voltak az idei évben.

2022 – nehéz lenne egy mondatban, vagy akár egy egész cikkben összefoglalni, hogy miről is szólt ez az év. Különleges és teljesen átlagos, kiszámítható, de sok szempontból teljesen kiszámíthatatlan – ezek egytől-egyig olyan jelzők, amik jellemezték az évet. Begyűrűzött a mindennapjainkba a létbizonytalanság, elkezdtünk kínosan ügyelni arra, hogy mivel és hogyan tudunk spórolni, a nyári hónapokban örültünk, ha nem ment harmincöt fok fölé a hőmérséklet, sokan kezdtek környezettudatos életmódba, és voltak, akik az év végéig gyűjtögettek, hogy megvehessék a legszebb karácsonyi ajándékokat. Bármi is történt, mi itt a szerkesztőségben

minden helyzetre próbáltunk olyan tematikus termékajánlókat készíteni, amivel megkönnyíthetjük az olvasók mindennapjait.

Most pedig, hogy elbúcsúzunk az évtől, összegyűjtöttük a mi kedvenc termékeinket 2022-ből!

Így spórolunk mi

Az idei év egy részét kétségtelenül az elszálló energiaárak határozták meg: az infláció, a forint romlása, a háború mind-mind olyan helyzetet teremtettek, amik bizonytalanságot és félelmet okoztak, főleg a rezsiárakra való tekintettel. Épp ezért 2022 egyik leggyakrabban ismételt szava a spórolás lett, ami a legtöbb család mindennapjait meghatározta – éppen ezért természetesen mi is igyekeztünk erre reagálni és össze is gyűjtöttük azokat a termékeket, amikkel a lehetőségeink szerint a legtöbb pénzt tudjuk megspórolni. A listában szerepeltek napelemes töltők, valamint

bemutattunk egy okoskonvenkort is, ami képes felmérni és szabályozni a szoba hőmérsékletét, ráadásul egy hétre előre be is programozhatjuk.

Nordeney okoskonvektor

Az 1000 W teljesítményű eszköz pillanatok alatt kellemes meleget ad a lakásban

Hirdetés

A másik – bár első látásra jelentéktelennek tűnő – rendkívül hasznos termék az úgynevezett hatásfokjavító hőtükör, ami egyszerűen visszaveri a fűtőtestekből érkező meleget, így sokkal kevesebb energiafelhasználással lehet melegebb a lakásban.

Hatásfokjavító hőtükör

Az elszökő meleget egyszerűen visszaveri az eszköz, amivel meglepően sokat lehet spórolni

Hirdetés

Melegből a hidegbe

A klímaváltozásról évek óta beszélünk és az idei év is bebizonyította, hogy nem hiába: több mint száz éve nem volt ilyen meleg nyarunk, mint 2022-ben.

A nyár legmelegebb napján a nappali középhőmérsékletek meghaladták a 29-30 fokot, de volt, ahol 41,5 fokot mutattak a hőmérők.

Bár a tél derekáról nehéz visszaemlékezni arra, hogy alig pár hónapja még azt szerettük volna, hogy csak egy pár fokkal legyen hűvösebb, mégis így volt, és a hőségriadó közepén ehhez mi is ajánlottunk pár olyan terméket, amivel ideig-óráig lehetett csökkenteni a hőérzetünket.

A hordozható nyaki ventilátor például egy olyan eszköz volt, amiért bármit megadtunk volna július közepén, hiszen a mindössze 250 grammos ventilátort bárhova magunkkal vihettük volna és még a tömött buszokon sem kellett volna megfőnünk a légkondicionáló hiánya miatt.

Hordozható nyaki ventilátor

A nyári hőségben jól jön egy pehelykönnyű, mégis bivalyerős hordozható ventilátor

Hirdetés

Mégis, a nagy kedvencünk az a többfunkciós italhűtő volt, ami nem csupán nagy teljesítményű jégtartállyal rendelkezik, de emellett még USB-hangszóró is került bele, így egy tökéletes medencés parti jó kiegészítője lehet. Ráadásul a LED-világításnak köszönhetően öt különböző színben még világított is. Ez tényleg egy minden egyben termék és a jövő évi forróságban is nagy hasznát vehetjük majd.

Többfunkciós italhűtő

Az italok hűtése mellett a partik királya is lehet az eszköz, mivel hangszóróként is tökéletesen működik

Hirdetés

De nemcsak magunkra, hanem a négylábú kedvenceinkre is gondoltunk a kánikulában. A nekik szánt hűsítő termékek közül a kedvencünk az úgynevezett kutyafagyi, ami többféle, különböző ízben vásárolható meg, de a lényeg nem is ez volt, hanem az, hogy elmondhattuk magunkról: együtt fagyizunk a kutyánkkal.

Kütyük fiataloknak és időseknek egyaránt

A technikai fejlődés megállíthatatlan és ez jól látszik abban is, hogy

egyre több, teljesen hétköznapi szó elé kerül oda az a bizonyos „okos” jelző, amitől máris egészen más értelmet nyer az egész.

És bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezek, a főleg a digitalizáció előnyeit kihasználó eszközök elsősorban a fiatalok számára lehetnek hasznosak, ez korántsem igaz, sőt. Idén például, az idősek világnapja alkalmából összegyűjtöttük azokat a kiegészítőket, amik megkönnyíthetik az idősebb korosztály mindennapjait is. Az InnovaGoods többfunckiós padlótisztítója például egy olyan okoskütyü, amit minden bizonnyal bárki szívesen tudna a magáénak, hiszen

egyszerre takarít, miközben diffúzorként és párásítóként is működik, ráadásul modern, UV-fényes technikával végzi a padlótisztítást.

Padlótisztító UV-fénnyel

undefined

Hirdetés

Hasonlóan univerzális az okosmérleg, amit a fiatalok ballagási ajándékötletei között szerepelt az oldalunkon. A mérleg a testsúlyon kívül a testtömegindexet, a víz-csont- és zsírtömeget is képes meghatározni és az okostelefonok segítségével minden adatot képes eltárolni, ráadásul még diétás tanácsokat is, miután elemezte az adatainkat.

Többfunkciós okosmérleg

A mérleg egyaránt nyomon követi a súlycsökkenést és gyarapodást is.

Hirdetés

És ha manapság már mindenünk lehet okos, miért épp az ébresztőórák maradnának ki ebből a listából? A Philips Smartsleep terméke ráadásul nem csak az ébredésben, de a pihentető és nyugodt alvásban is képes segíteni. Az ébresztő

a felkelés előtt már négy órával folyamatosan növeli a fényerejét, este pedig ugyanilyen módon csökkenti azt, ezzel is szoktatva a szervezetet az épp közelgő alvásra vagy ébredésre.

A SmartSleepen beállítható, hogy mikor, mennyire erősen világítson, ahogy az is, hogy milyen zenét vagy természet inspirálta hanghatást játsszon le. Nem is csoda, hogy az okosébresztők egyébként a Google idei felméréseialapján az egyik legnépszerűbbek voltak.

Philips Smartsleep okosébresztő

Az ébresztő a napfelkeltét és a naplementét is képes imitálni, ezzel garantálva a jó alvást

Hirdetés

Szintén a Google keresési favoritjai között voltak idén a különböző, otthoni növénytermesztéshez használható kiegészítők és termékek és mi is ajánlottunk tíz olyan eszközt, amivel gyerekjáték lehet otthon növényt termeszteni, komposztálni, sőt akár saját üvegházat is kialakítani. Ezek közül az egyik leghasznosabb az a csíráztató üvegedény, amin még azt is beállíthatjuk, hogy mennyi vizet és napfényt kapjanak a csírák.

Csíráztató üvegedény

A termék tökéletes búza, lucerna, de akár brokkoli vagy mustármag csíráztatására is

Hirdetés

Az idei év egyik nagy kedvence volt a biciklizés szerelmeseinek szánt összeállításunk, amiben akadt pár meglepő termék, amik még most is hihetetlenül hatnak. Mint például a távirányítóval működtethető láthatósági mellény, amit a kormányra szerelt szerkezettel irányíthatunk és még azt is jelezhetjük vele, hogy épp merre készülünk kanyarodni.

Láthatósági mellény irányjelzővel

A távirányítóval működő irányjelző több száz méterről, rossz látási viszonyok közt is látszik

Hirdetés