10 szuper ajándékötlet ballagóknak, érettségizőknek

Turi Dániel
Az érettségi minden fiatal életében vízválasztó: akár egyetemi továbbtanulásra készülnek a megmérettetés után, akár a munka világában próbálják ki magukat, mindenképpen hatalmas változás előtt állnak. Ezt megkönnyítendő, most összegyűjtöttünk tíz olyan kütyüt, ami akár ajándéknak is tökéletes és nagy segítségére lehet a fiataloknak az új élet kapujában.

Egészségtudatos okosmérleg

Az elegáns kialakítás valójában csak a hab a tortán a QardioBase 2 személyi mérleg esetében, ugyanis a készülék elképesztően praktikus – miközben odafigyel mindenre, amire az egészségtudatos életmód miatt szüksége lehet egy fiatalnak.

Nem csupán a testsúlyt méri, de a BMI-t, vagyis a testtömegindexet is, valamint az izom-, víz-, zsír-, és csonttömeget is.

Ráadásul az Androidon, iOS-en és Kindle-n is futó QardioApp alkalmazással az egyéni és a család többi tagjának vagy a barátainknak az adatait is fel lehet tölteni, egyszóval több személy egészségi állapota is nyomon követhető az okosmérlegen. A QardioApp-on ezenfelül beállíthatunk különböző fogyókúrás opciókat is, sőt a várandós kismamáknak is külön funkciók segítenek.

 

Többfunkciós okosmérleg

A mérleg egyaránt nyomon követi a súlycsökkenést és gyarapodást is.

Hirdetés

 

Nincs több várakozás – 3in1 töltőállomás

Egyre gyakrabban okoz gondot a fiataloknak, hogy hogyan töltsék egyidejűleg az okos eszközeiket, amik nélkül ma már egy lépést sem tesznek. Erre tökéletes megoldás az Apple legújabb töltőállomása, ami összesen három Apple termék vezeték nélküli töltésére alkalmas egyszerre. Természetesen a telefonnak támogatnia kell a QI technológiát – az iPhone 8 és az újabb telefonok mind ilyenek – vagy rendelkezni kell megfelelő tokkal, hogy a töltőállomást használni lehessen. A 3in1 töltő egyidejűleg használható AppleWatch-csal, AirPods-zal és iPhone-nal, így nem kell választanunk az eszközeink között, ha töltésről van szó.

3in1 töltőállomás

Az Apple vezeték nélküli töltőállomásával három eszköz tölthető egyszerre

Hirdetés

 

Kávéfőzés mesterfokon

Egy jó erős reggeli kávé gyakran tűnhet életmentőnek egy fiatal életében, a délutáni baráti összejöveteleket pedig bármikor képes feldobni egy frissen főzött fekete. A Krups Vertuo Next kapszulás kávéfőzőjét pedig – amellett, hogy ízletes és több különböző kávékülönlegességgel szolgál -, pofonegyszerű használni. Négyféle csészeméret, Mug (230 ml), Gran Lungo (150 ml), Double Espresso (80 ml) és Espresso (40 ml) közül választhatunk, attól függően, hogy mekkora és mennyire erős kávét szeretnénk. A Vertuo rendszere ráadásul felismeri a Nespresso kapszulákat a vonalkód alapján és épp emiatt

mindig kiválasztja magától a lehető legoptimálisabb beállítást,

hogy a legízletesebb aromát élvezhessük.

Krups Nespresso kávéfőző

A kávéfőző automatikusan felismeri a kapszulát.

Hirdetés

A távoktatás ásza – az okos jegyzetfüzet

Rendkívül különleges megoldással segíti a távoktatásban, vagy akár távmunkában dolgozókat a XP-Pen Note Plus, ami valójában egy okos jegyzettömb. Az eszköz lényege az, hogy egy A5-ös papírlapot ráhelyezve, akármit írunk, vagy rajzolunk a sima papírlapra, azt a készülék rögtön digitalizálja és el is menti. Egyszóval

a kézírásunk, jegyzeteink, rajzaink automatikusan felkerülnek egy online térbe, ahol bármikor elérhetőek maradnak,

vagy akár le is lehet őket tölteni és természetesen meg is lehet őket osztani. A cég elmondása szerint azért született meg a digitális és a hagyományos jegyzettömb keveréke, mert a legtöbben a mai napig gyorsabban írnak kézzel, mint géppel és így könnyebben tartható a tempó, diktáljon bármilyen gyors tempót a tanár.

XP-Pen Note Plus digitális jegyzettömb

Az XP-Pen pillanatok alatt digitalizálja és megoszthatóvá teszi a jegyzeteinket

Hirdetés

 

A lustaság nem akadály – robotporszívóval a tisztaságért

Egy fiatal életében – érthető okokból – nyilvánvalóan nem a takarítás áll az első helyen. Épp emiatt lehet tökéletes ajándék egy friss egyetemista, vagy munkakezdő számára a Navon Relax Homerobotporszívó. Ár érték arányban jelenleg ez az egyik legjobb a piacon, hiszen nem kell annyira mélyen senkinek a zsebébe nyúlnia, ha erre az eszközre fáj a foga, mindazonáltal mindent ugyanúgy elvégez, amit a nála sokkal drágább roboteszközök. A Navon gépe

bármilyen felületen tökéletesen tisztít, szinte bárhová befér, ha pedig merülni kezd, magától megkeresi a töltőállomást

és kicsit „megpihen”, hogy aztán tovább folytassa a gyakran háborús övezethez hasonlító lakásokban a takarítást.

Navon Relax Home robotporszívó

Bármilyen felületen használható, ha pedig merülni kezd, magától megkeresi a töltőállomást.

Hirdetés

 

Ha minden perc számít – ultra gyors töltés

Kétségtelen, hogy az egyik legjobb minőségű külső akkumulátorokat az Anker gyártja, a cég egyik új terméke, a PowerCore II PowerIQ pedig méltó a cég hírnevéhez. A húszezer milliamperes töltő egy iPhone 6-ot hatszor, míg egy mondjuk egy iPad Minit kétszer tud feltölteni. Az akár 4.8 amper áramerősséget két USB csatlakozón keresztül biztosítja a készülék, így

nem kell aggódni azon, hogy mondjuk az egész napos rohanásban bármilyen okos eszközünk lemerül útközben.

Az eszköznek egyébként a hasonló külső akkumulátorok képest viszonylag rövid, mindössze tíz órás a töltési ideje, a cég pedig huszonnégy hónapos garanciát is vállal az Anker külső akkumulátoraiért.

Anker PowerCoreII külső akkumulátor

A húszezer milliamper garantálja a hihetetlen töltési sebességet.

Hirdetés

 

Energikus ébredés – A reggelek bajnoka

Rengeteg múlik azon, hogy milyen hangulatban telik az ébredés és általában – főleg egy hosszú tanulással vagy bulizással eltöltött éjszaka után – igazán megterhelő kikelni az ágyból. A Wake-Up Light névre keresztelt okosébresztő azonban mindent megtesz, hogy a reggeli ébredések a lehető legkellemesebben teljenek. A napfény-szimuláció már az aktuális ébresztő megszólalása előtt egy órával

fokozatosan növeli az eszköz fényerejét, lassan felkészítve a szervezetet az ébredésre.

Ugyanezen az elven működik a naplemente-funkció is, ami pedig az elalvást hívatott segíteni, csakúgy, mint a választható természeti hangok, amik egyszerre hatnak nyugtatóan és töltenek fel energiával.

Wake-Up Light ébresztő

Az ébresztő egy órával az ébredés előtt felkészíti a szervezetet a napra.

Hirdetés

 

Környezettudatos közlekedés – Roller a mindennapokra

A Street Surfing cég évek óta dolgozik azon, hogy megreformálja, amit a közlekedésről gondolunk és ennek egy tökéletes példája a Torpedo névre keresztelt roller is. A 360 fokban forgatható kormányrúddal, a százkilós teherbírásával és modern kialakításával igazi hű társ lehet a mindennapokban azoknak, akik nem szeretnének hosszú időt tölteni autóban vagy tömegközlekedési eszközökön. A roller súlya egyébként a három kilót sem éri el, szóval könnyen szállítható és amellett hogy teljesen környezetbarát, jól bírja a tempót is, így testedzésnek is tökéletesen alkalmas.

Street Surfing Torpedo roller

360 fokban forgatható kormányrúddal és 100 kilós teherbírással érkezik a Torpedo.

Hirdetés

A bulik lelke – extra könnyű szabadtéri hangszóró

Egy szabadtéri program ma már elképelhetetlen a résztvevők kedvenc zenéi nélkül, sokszor azonban nehéz megoldani a megfelelő hangosítást. Bármilyen elképesztő technikával is rendelkeznek ma már az okostelefonok, egyszerűen nem hozzák azt a hangulatot, ha zenelejátszásról van szó.

A Sony új kültéri hangszórója azonban remek választás lehet kisebb összejövetelek, vagy akár csupán egy fűben hempergős piknik alkalmával. Az extrakönnyű, mindössze 243 grammos eszközt bárhová magunkkal vihetjük, a nagy teljesítményű, 46 mm-es hangszóró ennek ellenére, az EXTRA BASS technológia miatt remekül visszaadja a mély basszust és az éles hangokat egyaránt.

Sony SRS-XB12 hangszóró

Az Extra BASS technológia miatt különösen szeretjük.

Hirdetés

Modernkori retro – Polaroidok minden mennyiségben

Egy szelfi elkészítése ma már olyan természetes, akár a levegővétel – de nem a Fujifilm Instax mini 11 fényképezőgépével, ami visszarepíti a használóikat az időben. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az azonnali, polaroid képeket készítő gépek és ezt a hullámot lovagolta meg a Fujifilm is a legújabb, Instax mini 11 névre keresztelt eszközével. A fényképezőnek már a megjelenése is igazi nosztalgikus érzéseket kelthet bennünk, az azonnali fotónyomtatás mellett azonban

még tovább fokozhatjuk a retro életérzést az előre beállítható különböző filterekkel.

Ráadásul a cégnek ez az első gépe, amin kifejezetten egy szelfi mód is beállítható, így garantált, hogy mindenki irigykedve nézi majd a fotóinkat.

 

Fujifilm Instax 11 Mini

A gépen különböző filtereket is beállíthatunk és szelfi módban is működik

Hirdetés