Szépség 2020. április 12.

Tippek és tanácsok otthoni hajápoláshoz

Fatima Szépség 2020. április 12.
Bár a koronavírus idején a szépségszalonok is bezártak, ennek ellenére nem kell lemondanunk az ápolt frizuráról. A karantén idején otthon is gondoskodhatunk a hajunk szépségéről - mutatjuk, hogyan!

A koronavírusra való tekintettel sok fodrász úgy döntött, hogy nem vállal vendégeket, de persze az is megeshet, hogy te nem szeretnél kimenni a lakásból és kitenni magad a fertőzésveszélynek. Bárhogy is legyen, mindenki szereti a szép és ápolt hajat – szerencsére erről még otthon sem kell lemondanunk. Összegyűjtöttünk néhány alapvető kelléket, amit érdemes beszerezned az otthoni “karantén-fodrászatodba”, ezekkel átvészelheted a fodrász nélküli időszakot.

Fotó: Notino

Sampon minden hajtípusra

Az első lépés az ápolt hajért a megfelelő sampon kiválasztása. Manapság már mindenféle hajtípusra gyártanak külön sampont, most hoztunk egy-egy alternatívát a gyorsan zsírosodó; a ritkuló és vékony szálú valamint a gyenge, töredezésre hajlamos hajnak megfelelő szerekből. Ezek tisztítják a fejbőrt, a hajat, és visszaadják a haj természetes szépségét.

Balzsam a selymességért

Minden samponozás után célszerű balzsamot is használni, ez ugyanis elengedhetetlen a haj mosás utáni ápolásához: lággyá és puhává teszi, segít a bontásban és fésülésben, fényt ad, ráadásul a törölköző okozta károsodástól is védelmet nyújt. Ahogy a samponokra, úgy a kondicionálókra is igaz, hogy különböző hajtípusnak megfelelő összetétellel készülnek, tehát csupán be kell azonosítanunk a hajkoronánk állapotát, és pillanatok alatt kiválaszthatjuk a számára legmegfelelőbb terméket is.

Nem csak az arcodra kell maszk!

Arcmaszkról mindenki hallott, na de a hajmaszkról? Talán kevesebben, pedig hasznos kence. Míg a balzsam leginkább a hajszálak felszínén, addig a maszk mélyebben fejti ki a hatását, táplálja, hidratálja a szálakat. Ha egészséges hajat szeretnénk, ajánlott a következő sorrend: samponos mosás, törülközőszáraz hajra felvinni a hajmaszkot, majd 5-10 perc múlva lemosni és balzsamozni (ezt követi persze egy újabb öblítés). Érdemes hetente egyszer felvinni a maszkot, de havonta 1-2 alkalom után is szemmel látható és érzékelhető eredményt hozhat. Ahogy már fenti kettőnél említettük, a hajmaszkok is különféle típusra, problémára vannak kitalálva, akár festett hajra is, így kiválaszthatjuk azt, amire a hajunknak leginkább szüksége van.

Hajerősítés mesterfokon

Sokan küzdünk hajhullással, aminek a hátterében rengeteg ok állhat – éppen ezért fontos szakember segítségével felderíteni a mélyen lappangó “problémát”.  Mégis, mutatunk néhány készítményt, amik felvehetik a harcot a hajhullás ellen: választhatsz olyat, ami megakadályozza a kollagén felhalmozását a hajgyökerekben, vagy olyat, ami stimulálja a fejbőrt, támogatja a hajszálakat és megerősíti a teljes hajat. Használhatsz növekedést serkentő szérumot is. 

Hasznos kencék

Az eddigiek mellett az alábbi készítmények sem hiányozhatnak a polcról: a száraz samponok általában volument és friss megjelenést kölcsönöznek a frizurának hajmosás nélkül is. Ha éppen nincs időnk hajat mosni, jó választás lehet. Nem szabad megfeledkezni azonban az olajról sem, hiszen ez további táplálást nyújt a hajvégeknek. Válassz olyat, amely hatékonyan szünteti meg a kreppesedést, egységesíti a töredezett hajvégeket és jelentősen könnyebbé teszi a hajformázást. Ha már hajformázás, akkor szükség lehet egy erős hajlakkra is, ami biztos fixálást nyújt. És gondoljunk a párunkra, fiunkra is, akiknek jól jöhet egy erős wax a tökéletesen belőtt és tartós frizura érdekében.

Ha már unod a hajvasalót…

Térjünk át azokra az elektronikai eszközökre, amik szükségesek a hajformázáshoz. A legjobb hajszárítókról és hajvasalókról már írtunk, a hagyományos hajgöndörítő sem ismeretlen a legtöbbünk számára, így most különlegesebb darabokat mutatunk be. Az utóbbi időkben nagy divat lett a BaByliss hajsütővasa, amivel pár perc alatt tökéletes formájú, kunkori frizurát lehet készíteni. Elsőre talán bonyolultnak tűnik a használata másféle hajsütőkhöz képest, de pillanatok alatt bele lehet rázódni.

A Remington elektromosan fűtött görgői pár perc alatt hozzák a rakoncátlan hullámokat, de a Bellissima termékével is szép loknikat vihetünk a hajunkba. Ez utóbbival két különböző stílust lehet megvalósítani: a természetes, tengerparti hatású hullámokat vagy lágy, elegáns retro fürtöket. A hajvasalót pedig leválthatjuk a praktikus hajvasaló kefére, ami kiegyenesíti a hajunkat fésülés közben.

Keresés az oldalon