Kiemelt Hírek 2018. december 28.

Videón közvetítette hat férfi, ahogy élve felfalnak egy védett majmot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. december 28.
Sajnos Vietnámban a ritka, veszélyeztetett állatok kereskedelme és fogyasztása mindennapos dolog. A hatóságoknak még úgy is több mint egy hónapig tartott az elkövetők nyomára bukkanniuk, hogy felvétel készült az esetről.

Vietnámban hat helyi férfi egy még életben lévő majmot evett meg, és a kegyetlen állatkínzást élő videóban közvetítették a Facebookon – írja az AFP. A majom egy védett faj, a közönséges hulumánok tagja volt.

A rendőrség pénteken közölte, hogy az elkövetőket letartóztatták. A 35 és 59 év közötti férfiak november 17-én ették meg a közönséges hulumánt, de csak ezen a héten csütörtökön sikerült azonosítani őket, és aznap került sor a letartóztatásukra. A rendőrségi közlemény szerint azóta beismerővallomást tettek. Az állatot 49 dollárért vásárolták egy vadásztól.

A ritka és veszélyeztetett fajok kereskedelme és fogyasztása egy rendszeres gyakorlat a délkelet-ázsiai ország lakosai között, mivel sokan még mindig követik a régi hiedelmeket, és gyógyító erőt tulajdonítanak a különféle állati testrészeknek. A helyi természetvédelmi törvények által védett fajok általában a feketepiacon találnak gazdára, a mostani eset kirívó a videós közvetítés miatt.

Keresés az oldalon