Hamis vizsgálatokért kért tízezreket és felesleges műtéteket végzett a fővárosi sztárállatorvos

Startlap - Startlap
Úgy "sugárkezelt" egy macskát, hogy ki sem vette a dobozából.

Állatkínzás és csalás miatt három évre eltiltották a szakmájától, illetve egy év nyolc hónap börtönre ítélték két évre felfüggesztve azt a neves fővárosi állatorvost, aki hamis vizsgálatokkal és szükségtelen operációkkal verte át több kutya gazdáját – számolt be a Bors.

Van, akinek a macskáját úgy “sugárkezelték”, hogy ki sem vette a dobozból, de olyan is előfordult, hogy a “daganatos kutyát” úgy műtötte meg, hogy az állat sosem volt daganatos. A műtétről több szakértő is állította, hogy nem végrehajtható úgy, ahogy azt kivitelezte. A tetteit végül elismerte, de tőlünk sosem kért bocsánatot

– fogalmazott Menhard Evelin állatmentő, aki három évvel ezelőtt tett feljelentést a férfi ellen több sértettel együtt. Az elismert orvos több ízben úgy kért el pénzt 60 ezer forintos CT vizsgálatokért, hogy el sem végezte őket, mivel még megfelelő gépe sem volt a képalkotó diagnosztikai vizsgálathoz.

A férfi ellen öt állat ügyében folyt eljárás, akik közül az egyik Evelin Derű nevű vizslája volt. Neki állatkínzók meglékelték a koponyáját, majd állatmentők próbáltak segíteni rajta. Az elítélt állatorvos nem vizsgálta meg rendesen a kutyát, ami miatt Derű akár bele is halhatott volna sérüléseibe.

CT-vizsgálatra volt szükség, egy ismerős ajánlásával jutottunk el az érintett állatorvoshoz. Az eredményt értelmezni sem lehetett. Egy megismételt, máshol elvégzett vizsgálaton kiderült: a csigolyák között a korábbi sérüléseiből adódóan az idegpályákat is érintő vérömleny alakult ki, ami korlátozta a mozgását. Másnap megműtötték, de ha ez az első vizsgálat során kiderül, rengeteg szenvedéstől mentesült volna

– magyarázta Evelin.

Ez is érdekelhet

képcím

"Nemcsak téveszme, hanem veszélyes is, akárcsak Orbán maga" -...

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Videók kerültek elő Merkely Béláról, ahogy fiatal lányokkal...