Hamis vizsgálatokért kért tízezreket és felesleges műtéteket végzett a fővárosi sztárállatorvos

Úgy "sugárkezelt" egy macskát, hogy ki sem vette a dobozából.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-08 13:04

Fotó: Thinkstock

Állatkínzás és csalás miatt három évre eltiltották a szakmájától, illetve egy év nyolc hónap börtönre ítélték két évre felfüggesztve azt a neves fővárosi állatorvost, aki hamis vizsgálatokkal és szükségtelen operációkkal verte át több kutya gazdáját – számolt be a Bors.

Van, akinek a macskáját úgy “sugárkezelték”, hogy ki sem vette a dobozból, de olyan is előfordult, hogy a “daganatos kutyát” úgy műtötte meg, hogy az állat sosem volt daganatos. A műtétről több szakértő is állította, hogy nem végrehajtható úgy, ahogy azt kivitelezte. A tetteit végül elismerte, de tőlünk sosem kért bocsánatot

– fogalmazott Menhard Evelin állatmentő, aki három évvel ezelőtt tett feljelentést a férfi ellen több sértettel együtt. Az elismert orvos több ízben úgy kért el pénzt 60 ezer forintos CT vizsgálatokért, hogy el sem végezte őket, mivel még megfelelő gépe sem volt a képalkotó diagnosztikai vizsgálathoz.

A férfi ellen öt állat ügyében folyt eljárás, akik közül az egyik Evelin Derű nevű vizslája volt. Neki állatkínzók meglékelték a koponyáját, majd állatmentők próbáltak segíteni rajta. Az elítélt állatorvos nem vizsgálta meg rendesen a kutyát, ami miatt Derű akár bele is halhatott volna sérüléseibe.

CT-vizsgálatra volt szükség, egy ismerős ajánlásával jutottunk el az érintett állatorvoshoz. Az eredményt értelmezni sem lehetett. Egy megismételt, máshol elvégzett vizsgálaton kiderült: a csigolyák között a korábbi sérüléseiből adódóan az idegpályákat is érintő vérömleny alakult ki, ami korlátozta a mozgását. Másnap megműtötték, de ha ez az első vizsgálat során kiderül, rengeteg szenvedéstől mentesült volna

– magyarázta Evelin.

Mai nap hírei

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu4 órája

„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról

wmn.hu4 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu4 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu5 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu6 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu15 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu18 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu19 órája