Orbán Viktor kéz a kézben sétált a vietnámi miniszterelnökkel

Startlap - Startlap
Pham Minh Chinh és Orbán Viktor budapesti találkozójáról készült videón az is látható, ahogy a miniszterelnökök kézen fogva sétálnak a Karmelitában.

Ázsiai szokás szerint sétált kézen fogva Orbán Viktor és Pham Minh Chinh – vette észre a Telex, akik utánajártak, mennyire általános gyakorlat ez a vietnámi politikusok körében. Noha annyira nem elterjedt szokás, találtak még példákat: Justin Trudeau kanadai kormányfő is ugyanúgy kézen fogta a korábbi vietnámi vezetőt, de a dél-koreai pénzügyminiszter is sétált így Vietnám elnökével.

A Telexnek egy vietnámi ismerősük azt mondta,  Ázsiában nem számít különlegesnek, ha azonos neműek kézen fogva sétálnak, ugyanakkor szerinte ez inkább a haverság jele, mintsem a tiszteleté. A lap azt is írja, hogy Vietnámban teljesen elfogadott, ha barátok így mutatkoznak a nyilvánosság előtt, ez ugyanis a szeretet általános megnyilvánulása. 

A vietnámi politikusok körében ugyanakkor azért nem mindennapi az eset, így a dologról megkérdezték Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét is. A kérdésekre, miszerint ez egy ennyire bevett kulturális tradíció-e az országban, illetve ilyenkor ezt az érkező delegáció kéri-e, egyelőre nem kaptak választ.

A vietnámi televízió videójában 5:44-től látható, ahogy kéz a kézben sétálnak a miniszterelnökök:

Címlapfotó: VTV4 / Youtube

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...