Kiemelt Hírek 2018. július 19.

Szerzetesnek állnak a thai focicsapat tagjai

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 19.
Miután kimentették őket a barlangból, megfogadták, hogy buddhisták lesznek.

Buddhista istentiszteleten vettek részt a barlangból kimentett thai focicsapat játékosai – írja az Independent. A fiúk tiszteletüket fejezték ki egy búvár előtt, aki a mentés közben vesztette életét.

A szertartásnak nemcsak kegyeleti okai voltak, hanem a fiúk azt is megígérték, hogy szerzetesnek állnak. Mivel szerzetesek csak 20 év felettiek lehetnek, a gyerekek egyelőre csak növendéknek állnak, ami azt jelenti, hogy tanokat őriznek és betartják a szerzetesek szabályait.

A buddhista szerzetesek életük során akár hétszer is szüneteltethetik esküjüket, így a fiúknak továbbra is lehetőségük van futballozni vagy akár búvárkodni is. A csapattal a barlangban rekedt edző szintén szerzetes volt 22 éves koráig, ameddig nem kellett a nagymamáját ápolnia.

A thaiföldi focicsapat drámája június 23-án kezdődött, amikor elindultak a Tham Luang barlangrendszer belsejébe, hogy egy beavatási szertartás keretében felírják a nevüket a barlang egyik sziklafalára. Ám miután a heves esőzés miatt a víz elzárta a kiutat, négy kilométer mélyen a barlangban rekedtek. Végül 18 nap után az utolsó gyerekeket is kimentették.

Keresés az oldalon