Kiemelt Hírek 2018. július 12.

Sírva üdvözölték a szülők a thaiföldi barlangból kimentett fiúkat - videó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 12.
A fertőzésveszély miatt egyelőre csak egy védőüvegen keresztül láthatták viszont a családjukat a gyerekek.

Orvosi maszkban és hálóingben, egy védőüveg oltalmában láthatta viszont családját az a csapat 11-16 év közötti thai fiú, akik majdnem három hétig raboskodtak a Tham Luang barlangrendszer fogságában – számolt be a CNN.

Az ifjúsági focicsapat tagjai egyelőre szigorúan ellenőrzött körülmények között, folyamatos orvosi megfigyelés alatt fekszenek egy helyi kórházban, mivel a szakemberek még mindig aggódnak egészségükért.

A fertőzésveszély miatt a gyermekek még hozzátartozóikkal sem érintkezhettek, csak a kórterem üvegfalán keresztül üdvözölhették egymást. Egy sajtótájékoztatón bemutatott felvételen látszik, ahogy a szülők könnybe lábadt szemmel figyelték fiaikat.

Elkezdtem sírni, mindenki elkezdett sírni. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik megmentették a fiamat, és segítettek új életet adni neki. Olyan ez, mint egy ujjászületés

– fogalmazott az egyik édesapa.

Az orvosok három gyermeknél könnyebb tüdőgyulladást állapítottak meg, de a legtöbb fiút várhatóan egy héten belül hazaengedik, majd további 30 napos otthoni lábadozás következik. A gyermekek egészségi állapota a körülményekhez képest kielégítő, 9 napos éhezés után nagyjából két kilót fogytak. A jó egészségüket a 25 éves edzőjüknek köszönhetik, aki a barlangi raboskodás során is gondoskodott a csapatról. Egyelőre egy tejhez hasonló, fehérjében és tápanyagokban gazdag ételt fogyasztanak.

 

A gyermekeket három turnusban mentették, az elsőként kiszabadult fiúk hamarosan üvegfal nélkül, speciális védőruhában is találkozhatnak szüleikkel, az utoljára kimentett csapattagokat viszont még egyelőre vizsgálják, és még családjukat sem láthatták.

 

A Tham Luang barlangrendszer bejáratánál táblák hirdetik, hogy az esős időszakban veszélyes a belépés. Hogy ennek ellenére miért indult el mégis a csapat tizenéves a mélybe, az még egy megválaszolatlan kérdés, amire felépülése után a fiúk edzője tud majd felelni.

Keresés az oldalon