Kiemelt Hírek 2018. július 16.

Keményen beszólt a thaiföldi mentőakció vezetője Elon Musknak - meg is jött a válasz

Gergő Borsi Kiemelt Hírek 2018. július 16.
Eléggé eldurvult az odaszólogatás mindkét oldalról.

Múlt kedden véget ért a thaiföldi focicsapat drámája, az utolsó fiút is kimentették a Tham Luang barlangrendszerből. Az egész világ izgult a 12 gyerekért és a 25 éves edzőjükért, miután a barlangban rekedtek négy kilométer mélyen, azt követően, hogy a heves esőzés miatt a víz elzárta a visszautat (a mentőakcióról készült összefoglalót itt lehet elolvasni).

A balesetről értesülve Elon Musk, a Tesla és a SpaceX igazgatója egyszemélyes tengeralattjárót készíttetett, amelybe a mentés során fektették volna a gyerekeket. A helyi hatóságok megköszönték Musk és csapata munkáját, de közölték vele, hogy maradnak az eredeti tervnél, azaz oxigénmaszkot adnak a gyerekekre, és búvárok viszik ki őket.

Néhány nappal később a CNN interjújában Vernon Unsworth, a mentés vezetője már nem volt ennyire udvarias.

Szerinte Musk akciója csak reklámfogás volt, az egyedi mentőeszközt pedig teljességgel használhatatlannak nevezte – írja a 24.hu. Unsworth végezetül azt üzente Elon Musknak, hogy “feldughatja magának a tengeralattjáróját”.

A cégvezér erre kikelt magából, és Twitteren pedofilnak nevezte a mentés vezetőjét, utóbbi pedig azt mondta, hogy jogi lépéseket fontolgat Musk ellen.

A bejegyzést egyébként azóta törölték Musk oldaláról.

Cave rescuer slams Elon Musk's submarine idea

"It wouldn't have made the first 50 meters into the cave… Just a PR stunt"Billionaire tech entrepreneur Elon Musk sent a "kid-size submarine" to help the 12 boys trapped in the Thai cave. Vern Unsworth, who was involved in the rescue operation, rejected the idea completely. https://cnn.it/2zDRcuU

Közzétette: CNN International – 2018. július 13., péntek

Keresés az oldalon