Novembertől durván korlátozza a poggyászok méretét a Ryanair

A légitársaság azt mondja, csupán a járatok pontossága érdekében változtatták meg újra az utazási feltételeket.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-24 12:52

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Idén másodjára változtat a Ryanair az utastérbe felvihető poggyászokra vonatkozó szabályain – írja az Independent.

Európa legnagyobb fapados légitársaságának járataira jelenleg egy nagyobb és egy kisebb méretű csomagot vihet fel ingyenesen minden utas, de november 1-jétől már csak egy darab közepes méretű táskát engedélyeznek majd. Így az összes felvihető csomag mérete az eddigi 58 literről 20 literre csökken.

Aki szeretné felvinni magával az utastérbe a legfeljebb 10 kilós gurulós bőröndjét, ezentúl 6 font (2160 forint) fejében teheti meg, ennyiért jár ugyanis az elsőbbségi beszállás, vagy pedig 8 fontért (2880 forint) a csomagtérben szállítják a poggyászt. Az elsőbbségi beszállás azonban csak limitált számban váltható ki, körübelül az utasok fele élhet a lehetőséggel.

 

 

Az új szabályok a már megvásárolt utazásokra is érvényesek, de aki nem fogadja el a változást, annak visszatérítik a jegye árát. A Ryanair határozottan állítja, hogy a módosítás célja nem a profit növelése, hanem a járatok késésének csökkentése. Hozzátették: a felárakat a repülőjegyek árának csökkenése kompenzálja majd.

A társaság szerint az utasok 40 százalékát érinti csak a mostani korlátozás, ugyanis 30 százalékuk eleve elsőbbségi beszállást szokott kiváltani, a többiek pedig eddig is egy táskát vittek fel az utastérbe, amelynek mérete az új szabály szerint is megfelelő.

A többi légitársaság minden bizonnyal figyelemmel követi majd az utasok reakcióját. A Ryanair fő vetélytársa, az easyJet utasai egyébként jelenleg egy darab, legfeljebb 63 literes poggyász vihetnek fel a fedélzetre.

Címkék:

poggyász Ryanair

Mai nap hírei

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu12 órája

Merkely Béla: akár május közepétől fellélegezhetünk

demokrata.hu13 órája

10 hiba, amit a középkorú nő elkövethet

napidoktor.hu14 órája

Katalin hercegné édesanyja megerősítette a hírt, amit már mindenki sejtett

life.hu14 órája

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu16 órája

Fia leütötte Szabó Győzőt

ifaktor.hu17 órája

Nagyon jó hír a Vodafone ügyfeleknek

itbusiness.hu18 órája

Viszik az új Redmi K40 modelleket mint a cukrot

gsmring.hu19 órája